»

Valve pripravlja Source 2

Shacknews - Na Shacknews poročajo, da Valve pripravlja novo različico svojega pogona za igre, poznanega pod imenom Source. Razvoj Source 2 je potrdil sam Gabe Newel, ko ga je za rojstni dan v Valvovih pisarnah obiskala skupina oboževalcev. Na vprašanje, če je v pripravljanju nov pogon, je povedal, da nekaj novega razvijajo že dlje časa. Nekoliko manj točen je bil odgovor na vprašanje, če gre za popolnoma na novo začet projekt ali zgolj za nadgradnjo starega pogona (kar naj bi bil bolj priljubljen način razvoja do nedavnega), a se vseeno predvideva, da bo pogon popolnoma nov. Ta objava se navezuje z omembami v nekaterih datotekah Valve Filmmakerja, najdenih v preteklem avgustu.



Prva generacija pogona Source je stara že dobrih 8 let, saj smo ga prvič ugledali leta 2004 z izidom Counter Strike: Source, temu pa je sledil izid Half Life 2. Zasnovan je bil z nadgradnjami v mislih, zato tudi tako dolgo obdobje aktivne uporabe, obenem pa jim je modularen način zasnove omogočal, da so pri Valvu leta...

18 komentarjev

Garry's Mod se bori proti piratom

Peskovniška igra, ki omogoča ogromno modifikacij - Garry's Mod

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pred dvema dnevoma je Garry Newman, razvijalec dodatka z imenom Garry's Mod, izdal novo različico (Garry's Mod 10), ki ima vgrajen hrošč, prisoten le na piratiziranih izdajah. Garry's Mod je sicer popolnoma samostojna igra, ki na Steamu stane 8 €, a uporaba zahteva, da si uporabnik lasti vsaj eno igro s pogonom Source, na kateri je Garry's Mod osnova. Napaka v najnovejši izdaji je uradno poimenovana Unable to shade polygon normals in povzroči, da se igra ne zažene ter javi napako. Ideja je, da bi pirati napako sporočili, obenem pa bi zraven v poročilu vključili še uporabniško ime na Steamu.

Ideja je bila uspešna, saj je razvijalec identificiral kar 2.500 piratov v vsega 15 urah. To pomeni do 20.000 € izgubljenih prihodkov, a Garry...

67 komentarjev

Plodno leto za računalniške nepridiprave

BBC - Letošnje leto je bilo izjemno plodovito za pisce virusov, spletne prevarante, goljufe in ostale nepridiprave, ugotavlja BBC in citira Dana Hubbarda iz podjetja Websense: Zlikovci niso le bolj organizirani, temveč tudi bolj kooperativni in iznajdljivi pri unovčevanju dobičkov. Sophos, ki spremlja dogajanje na področju virusov in tudi piše protivirusne programe, sporoča, da so vsak dan v povprečju identificirali 20.000 zlih programov. Ti niso le vedno številčnejši, temveč tudi vedno pametnejši. Opozorila uporabnikov, da naj ne odpirajo sumljive pošte so morebiti le zalegla, tako da so se sedaj pisci orientirali na druge načine širjenja - priljubljeno je vrivanje zlobne kode kar na same spletne strani. Sophos pravi, da so vsake štiri sekunde našli novo okuženo stran.

Obstajajo pa tudi drugi načini zbiranja denarja, od katerih je še posebej perverzen naslednji. Razpasli so takšni in drugačni programi, ki naj bi pomagali vzdrževati higenski minimum računalnika. Ti se pretvarjajo, da...

5 komentarjev

Rdeča Vista za boj proti AIDS-u

CNet - Microsoft je objavil, da bo začel prodajati škatlaste (box) različice Windows Viste Product Red. Uporabniki bodo tako lahko od 15. decembra dalje kupili različico Ultimate v rdeči barvi, s katero bodo sodelovali v programu Product Red. To je skupna znamka več svetovno znanih podjetij, ki od vsakega prodanega izdelka namenijo del dobička fundaciji Global Fond, ki se bori proti AIDS-u, tuberkulozi in malariji.

Verzija, ki jo Amazon prodaja sedemdeset dolarjev dražje od navadne Ultimate, poleg dobre karme zaradi pomoči v boju proti AIDS-u...

25 komentarjev

Piratska stranka bo ropala po Evropi

The Register - Švedska piratska stranka ne zastopa nelegalnega kopiranja datotek, se pa med drugim bori proti okostenelemu pogledu megakorporacij na avtorske pravice. Svoje predstavnike namerava do leta 2009 razširiti po vseh evropskih državah in mešati štrene drugim političnim opcijam kot libertarna stranka, saj imajo dejansko pripravljen celoten politični program -- legalizirana izmenjava datotek je zgolj ena od stvari, za katere se borijo. Menijo, da so DRM tehnologije le metoda velikih založb, s katero se skušajo izogniti bolj svobodnjaškim državnim zakonom, po lastnih besedah pa so s svojim gibanjem dosegli že precej uspeha. Sedeži v parlamentu so sicer še cilj za prihodnost, jim je pa uspelo spremeniti mnenje drugih politikov o omenjeni, trenutno aktualni tematiki, piše Register.

9 komentarjev

Je na vašem disku kak film, ...

CNet - ... ki še ni izšel? Na primer The Lord Of The Rings Part Three 1of2.avi? Če je (pa tudi če ni), si preberite tole novičko. CNET poroča, da v ZDA sedaj sprejemajo zakon, po katerem bodo vsi, ki posedujejo kak "komercialno" razpečevan film , ki še ni v uradni prodaji, deležni visoke kazni. Za tak "predogled" na vašem disku bi odšteli nekje do $250.000, ker pa to ni dovolj vzgojno, so zraven navrgli še zaporno kazen, do treh let.

MPAA se bori proti piratstvu na vse pretege, a mogoče vseeno malce pretiravajo? Najlepše pri vsem tem pa je to, da za obtožnico ni potrebno dokazovati kršitve avtorskih pravic. :)

Si lahko v zapor odneseš svojo kopijo filma za preganjanje dolgčasa? [:))]

11 komentarjev