»

Uradno: Mojang Microsoftu za poltretjo milijardo

Slo-Tech - Potrdile so se govorice iz preteklega tedna, da Microsoft kupuje švedsko podjetje Mojang, ki je znano po svoji igri Minecraft. Zanj bodo odšteli 2,5 milijarde dolarjev, kar je celo malo več od zgornje meje v napovedih, transakcija pa bo zaključena proti koncu leta. Po pričakovanjih bo Mojang postal del Microsoftove divizije za igre.

Minecraft je za Microsoftovo konzolo Xbox 360 že na voljo in v zadnjih dveh letih so ljudje v njej prebili dve milijardi ur, ocenjujejo. Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella poudarja, da so igre še vedno ena izmed glavnih aktivnostih, ki sega od računalnikov in konzol do tabličnih računalnikov in pametnih telefonov. Minecraft pa je več kot igra, saj gre za platformo odprtega sveta, ki jo sestavlja živahna skupnost, kar...

46 komentarjev

Švedska šola uvaja obvezne ure Minecrafta

Gizmag - Stockholmska Gimnazija Viktorja Rydberga je napovedala, da med obvezne predmete svojega kurikula za 13-letne učence uvaja Minecraft. Program bo zajel približno 180 učencev, ki se bodo že prihodnje šolsko leto spopadali z grajenjem sveta v Minecraftu.

Minecraft je uradno izšel leta 2011 (nedokončane verzije so bile na voljo že od leta 2009) in hitro osvojil svoje privržence. Gre za igro igranja vlog (RPG), v kateri uporabniki v eno- ali večigralniškem načinu gradijo svoj svet. Ustvariti je mogoče najrazličnejše svetove, od zelo preprostih do simulacije 16-bitnega ALU.

Prav neskončna prilagodljivost igre je tudi razlog za njeno vključitev v kurikulum. Kot pojasnjuje tamkajšnja učiteljica Monica Ekman, se bodo učenci z Minecraftom učili načrtovanja mest,...

33 komentarjev

Na Android prihaja Minecraft

Android Central - Razvijalski studio Mojang, ki razvija zelo zanimivo igro Minecraft, je uradno napovedal različico igre za Android in jo tudi že pokazal v gibljivi sliki. Podrobneje jo bodo predstavili na prihajajočem igričarskem sejmu E3, ki se bo med 7. in 9. junijem dogajal v Los Angelesu, bo pa Minecraft za Android ob izidu obenem prva ekskluziva za Sony Ericssonov mobilnik Xperia Play. Prva različica bo torej prirejena za delovala z Xperiinimi fizičnimi gumbi, namenjenih prav igranju iger. Kasneje, še pred koncem leta, bosta sledili različici tudi za ostale naprave z Androidom kot tudi za platformo iOS. Podatke o ceni ter o obdobju ekskluzivnosti za Xperio Play bomo najverjetneje izvedeli na sejmu E3, saj zaenkrat ti podatki še niso znani.



Za...

16 komentarjev

Minecraft izide 11. novembra

Ars Technica - Priljubljena indie računalniška igra Minecraft, ki je nepričakovano obnorela svet, bo na martinovo 11. 11. 2011 izgubila oznako beta in uradno izšla. Tako je na svojem blogu napovedal njen tvorec Markus Persson, ki dodaja, da drastičnih sprememb v primerjavi z zdajšnjimi betami ne bo. Obljublja pa, da bo Minecraft pred in po izidu polne verzije še vedno dobival nove funkcionalnosti in posodobitve.

Igra se že zdaj prodaja za 21 dolarjev (nekaj časa je bila cenejša) in je do danes avtorju ustvarila čez palec preračunano 32 milijonov dolarjev prihodkov. Z njo so igralci ustvarili že vse mogoče umetnine, od pravih umetnih svetov do emulacije 16-bitnega ALU-ja.

64 komentarjev

PlayStation 3 že v proizvodnji

X-Bit Labs - X-Bit Labs poročajo, da se je po neuradni informacijah kitajskih Apple Daily in Commercial Times proizvodnja nove Sonyjeve igralne konzole PlayStation 3 že pričela. Asustek Computer naj bi tako že pričel pošiljati prve pošiljke Sonyju. Asusu naj bi že junija poslali okrog dvesto tisoč komponent, kar pomeni, da lahko pričakujemo prav toliko konzol v kratkem, septembra in oktobra pa že več kot milijon.

Sony je medtem obljubil, da bodo do uradne predstavitve, ki bo 11. novembra na Japonskem in 17. novembra drugod po svetu, imeli na zalogi dva milijona konzol, do konca leta pa jih bodo razposlali štiri. Ceni ostajata nespremenjeni - 499 in 599 ameriških dolarjev (397 oz. 476 EUR).

79 komentarjev

11. novembra se pazite

Vnunet - Navkljub temu, da so uporabniki elektronske pošte dejansko na vsakem koraku opozorjeni o nje prelestnih virusih, je vsak (oz. nemalo njih) večidel uspešen. Zakaj je temu tako ne mislim razpravljati (in se mi niti ne sanja).

Zatorej ponovno: če dobite sporočilo, na katerem je nekaj čudnega ( a) neznan pošiljatelj, b) priponka s končnico .vbs, .exe ali celo več - ponavadi dvema - končnicana, c) besedilo v angleščini, vi pa veste, da kolega pošiljatelj ni sposoben tako dobre angleščine, č) žgečkljiva vsebina ali ime datoteke, d) karkoli drugega, o čemer niste popolnoma seznanjeni) - ga, za Sergiovo voljo - NE ODPIRAJTE (velja vsaj za priponko). V redu, dovolj tečnarjenja.

Če sem malce zašel ter ponovil že ničkolikokrat napisano, naj mi bo oproščeno. A kaj, ko vem da bom poleg nemalo sporočil v teh dneh, ki mi ponujajo prijetno presenečenje, virus Redesi (v dveh izvedenkah), 11. novembra deležen neznosnega tuljenja telefona, ko mi bodo 'previdni uporabniki' težili, da jim na zaslonu...

17 komentarjev