»

Microsoft in Google začasno upočasnjujeta izdaje novih verzij zaradi koronavirusa

Slo-Tech - Microsoft je sporočil, da bo zaradi pandemije koronavirusa prilagodil izhajanje posodobitev za Windows 10. Glavne posodobitve bodo še vedno izdajali, ne bo pa več kumulativnih, ker zaradi manjšega število zaposlenih v pisarnah ne bi mogli pravočasno zagotoviti odprave morebitnih hroščev ali drugih težav. Poglejmo podrobneje.

Znani torkovi paketi popravkov, ki izidejo vsak drugi torek v mesecu (Patch Tuesday), so tako imenovani popravki tipa B. Gre za varnostne popravke, ki so na nek način obvezni, in ti bodo še naprej izhajali po ustaljenem urniku. Poleg njih pa obstajajo še popravki tipov C in D. Ti izidejo tretji oziroma četrti torek v mesecu in so neobvezni (optional), ker ne gre za varnostne luknje in ker naslednji mesec najdejo pot v veliki paket B. Odslej tipi C in D ne bodo več izhajali, dokler se situacija ne umiri. Poleg tega bodo v izrednih primerih, ko bo odkrita kakšna huda varnostna luknja, še vedno izdali izredni popravek (OOB - out-of-band) kakor doslej.

Enako so...

1 komentar

Apple posodobil OS X, Safari

vir: 9to5Mc
9to5Mc - Apple je na popravni torek izdal posodobitvi za svoj operacijski sistem Mac OS X (10.7.3) in brskalnik Safari (5.1.3). Oba popravka sta na voljo tako preko sistema Software update kot za ročni prenos (997 MB).

Spremembe vključujejo podporo za hrvaški, slovaški, romunski, grški, ukrajinski in tajski jezik (našega še ni), zajeten kupček varnostnih popravkov pri prijavi v domeno oz. s kartico, popravek za težave z wi-fi in grafiko po obuditvi iz spanja, izboljšano podporo za uporabi deljenih map na Windows računalnikih in...

28 komentarjev

Microsoft zakrpal 23 ranljivosti

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
ComputerWorld - Microsoft je včeraj kot vsak drugi torek v mesecu izdal popravke za svoje programe. V oktobrski izdajo so z osmimi paketi popravkov zakrpali 23 ranljivosti v Windows (verzije od XP naprej), Internet Explorerju (verzije od 6 naprej), .NET Frameworku, Forefrontu, Host Integration Serverju in Silverlightu. Od tega jih ima devet oznako kritično, trinajst oznako pomembno in eden oznako srednje.

Prvi paket popravkov (MS11-078) z oznako kritično odpravlja luknjo v .NET in Silverlightu, drugi pa v Windows in Internet Explorerju (MS11-081). Obe pod določenimi pogoji dovoljujeta oddaljeno izvajanje...

8 komentarjev

Microsoft zakrpal 22 lukenj

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
Slo-Tech - Microsoft je kot vsak drugi torek v mesecu včeraj izdal nov komplet popravkov, ki odpravljajo ranljivost, luknje in hrošče v programski opremi iz Redmonda. Izdali so 13 posodobitev, ki skupno odpravljajo 22 ranljivosti v Internet Explorerju, Windows, Officeu in še nekaterih drugih programih.

Izmed teh tri nosijo oznako kritično. Ena (MS11-057) popravlja vse verzije Internet Explorerja, vključno z zadnjo, in v njih naslavlja sedem ranljivosti. Preostali kritični posodobitvi zakrpata vse verzije Windows z ozirom na DNS-strežnik (MS11-058) oziroma SMB-zahtevke (MS11-043). Naslednjih 15...

25 komentarjev

Popravni torek je za nami, ne pozabite na namestitve

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
TechRepublic - Včeraj je bil drugi torek v mesecu, kar pomeni, da je Microsoft izdal mesečno bero popravkov za svojo programsko opremo. Medtem ko je bil aprilski paket ogromen, je majski spet vitek.

Varnostna popravka sta bila le dva, saj so zakrpali WINS in ranljivost vseh verzij Officea na zlonamerne PowerPointove datoteke. Ostale posodobitve odpravljajo zgolj nevšečnosti, kot so recimo neposodabljanje USB-ključev, izpis nekaterih napak pri nameščanju servisnih paketov in podobno. Kljub temu je priporočljivo čim prej zagnati Windows Update in prenesti posodobitve, saj popravnim torkom (Patch Tuesday)...

8 komentarjev

Microsoft v aprilu pripravlja nov rekordni popravni torek

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
Ars Technica - Drugi torek v mesecu je dan, ko Microsoft izda sveženj popravkov za svoje operacijske sisteme Windows ter ostale izdelke, npr. pisarniško programsko opremo Office. Popravni torek bo v letošnjem aprilu prišel 12. tega meseca, s seboj pa bo prinesel nov rekord v številu zakrpanih lukenj, saj jih bo s 17 popravki zakrpanih kar 64. To je kar 15 več zakrpanih lukenj, kot v dosedanjem rekordnem mesecu, lanskoletnemu oktobru, ko je 16 popravkov zakrpalo 49 varnostnih lukenj. Do sedaj je rekord v številu popravkov samih držal lanski december, s katerim se s 17 popravki letošnji april izenači, a je...

36 komentarjev

Brskalnik v Android 2.3 še vedno ranljiv

Tudi Nexus S ni varen

vir: Slashdot
Slashdot - Že lansko jesen je Thomas Cannon odkril varnostno luknjo v Androidovem brskalniku, ki je zlobnežem kar prek odprte spletne strani omogočala pregled vsebine datotek, shranjenih na pomnilniški kartici SD v napravi s tem operacijskim sistemom, poleg nekaterih datotek na samem pomnilniku telefona. Varnostna luknja je bila enaka skozi vse različice, a jo je Google pred izidom Gingerbreada še uspel zakrpati. Vseeno lastniki Samsungovega Nexus S-a, zaenkrat edine naprave z Gingerbreadom, ne morejo spati mirno. Xuxian Jiang, profesor na univerzi v Severni Karolini, je namreč odkril na moč podobno luknjo v Androidu, ki pa še ni zakrpana v...

0 komentarjev

Rekordni popravni torek

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
CNet - Trenutni rekord za Microsoftov popravni torek, prvi torek v mesecu, ko izdajo popravke za svoje izdelke, znaša 34 zakrpanih lukenj, kar se je zgodilo le 2 meseca nazaj, v avgustu. Ta rekord bo padel že prihodnji teden, saj bodo pri Microsoftu zakrpali kar 49 varnostnih lukenj, kar bodo storili s 16 različnimi popravki za operacijske sisteme Windows XP, Vista, 7 ter Server 2003 in 2008, brskalnik Internet Explorer, .Net framework, pisarniške pakete Office XP SP3, 2003 SP3, 2007 SP2, 2010 ter Office 2004 in 2008 za Mace in nekatere druge programske pakete.

Kar štirje popravki so kritične...

75 komentarjev

S popravki bogat torek

bit-tech.net - Čeprav so veliko ranljivost v vseh še vedno podprtih sistemih Windows pri Microsoftu zakrpali že prejšnji teden, le tega danes ne bo pogrešati. Microsoft namreč običajno popravke izda na drugi torek v mesecu, ki je prav danes, a bo skrbnike sistemov in ostale uporabnike danes razveselil podatek, da je popravljenih kar 34 napak v operacijskih sistemih Windows in zanj namenjenih izdelkih. Popravkov bo sicer le 14, a jih je kar 8 izmed njih kritičnih. Ponoven zagon sistema bo, jasno, nujen.


Poleg podprtih operacijskih sistemov, Windows 7, Vista, XP SP3 na namizju ter vseh strežniških različic, bodo popravke dobili še pisarniški paket Office, spletni brskalnik Internet Explorer in Microsoftov konkurent Adobovemu Flashu, Silverlight. Nekaj več o popravkih si lahko preberete tudi v Microsoftovi najavi popravkov na TechNet.

Ogrejte Windows Update!

46 komentarjev

Lažni MS popravek

Tech Seekers - Na spletnih straneh so se pojavila opozorila, da po internetu kroži virus, pod pretvezo, da je Microsoftov popravek za operacijski sistem Windows. Zamašil naj bi varnostne luknje v programih Internet Explorer, Outlook ter Outlook Express, kot tudi pet novih varnostnih lukenj v samih Oknih. Poleg obvestila o popravku boste zraven dobili še navodila za namestitev popravka ter Microsoftovo zahvalo, da uporabljate njihove izdelke. Več si preberite na tem naslovu.

5 komentarjev