»

Ice Cream bo združil lastnosti Gingerbreada in Honeycomba, prihaja v prihajajočih šestih mesecih

Takšen izgled prihaja tudi na mobilne telefone

vir: engadget
engadget - Pri Googlu so uradno potrdili, da lahko popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik, ki ga je za Honeycomb zasnoval Palmov prebežnik in snovalec vmesnika webOS-a, Matias Duarte, na mobilnih telefonih pričakujemo s prihodom Ice Creama, za mobilne telefone naslednika Gingerbreada. Ice Cream (oz. morda celo Ice Cream Sandwich) bo tako združil veji razvoja Androida (pravzaprav pri Honeycombu lahko govorimo o svežem začetku, ki se bo združil z vejo za mobilne telefone in prinesel svoje medene dobrote) in ponovno ustvaril enoten operacijski sistem za vse naprave.

V Ice Creamu tako lahko pričakujemo hologramski uporabniški vmesnik, prenovljen upravljalnik odprtih aplikacij, ki bo prikazoval predoglede le-teh, akcijsko vrstico na vrhu zaslona, najverjetneje pa ne statusne...

25 komentarjev

PCI-E in AGP na eni plošči

Digit Life - Odkar je Intel izdal novo generacijo veznih čipovij (i9x5), se je veliko uporabnikov pritoževalo nad nepodporo AGP vodilu, saj je bilo do sedaj na teh ploščah uporabljati samo PCI Express grafične kartice, ki pa so zelo redke in tudi dokaj drage.

Sedaj pa je ECS (EliteGroup) predstavil osnovno ploščo, ki odpravi to pomanjkljivost. ECS 915P-A ponuja tako priključitev PCI-E kot AGP grafičnih kartic, kar pa je še bolj razveseljivo, je dejstvo, da lahko uporabljamo obe reži hkrati. Tako da izgleda, da nVidia nForce 4 SLI ne bo edina osnova za sisteme z dvema grafičnima karticama.

Vendar to še ni vse, ta plošča je pravi hibrid, saj omogoča uporabo DDR, kot tudi novejšega DDR2 pomnilnika. Na Digit-Life so že objavili nekaj slik, ki si jih lahko ogledate, za test tega čuda pa bo treba še malo počakati.

23 komentarjev

ATi vs nVidia -- večni boj in goljufanje

Digit Life - Boj teh dveh podjetij poznamo domala vsi. Z vsako izdajo grafičnega čipa poskuša vsak prevzeti kraljevi stolček, vendar pa vsi vemo, da ima vsak grafični čip določeno mejo hitrosti. Ko se doseže ta meja in dlje ne gre več, se prozvajalec loti goljufanja in prilagajanja gonilnikov -- to se je pripetilo s tema dvema gigantoma na področju grafikulj. Polotila sta se goljufanja in sta gonilnike prilagodila testom, da delujejo čimbolje v navezi s testi, ki jih more grafična kartica prebaviti. Na Digit-Life so spisali zelo zanimiv članek, v katerem so obravnavali oba proizvajalca. Programa, katera sta najbolj primerna za testiranje grafičnih kartic -- 3D Mark 2001 SE in 3D Mark 2003 sta na tem področju zelo sporna, zato ju seveda lahko najdete tudi v članku. Vsem privržencem prvega ali drugega podjetja priporočam branje članka. Klik!

3 komentarji

Test najboljših grafičnih kartic

Digit Life - Tokrat so si na Digit Life vzeli čas in stestirali ter podrobneje pogledali najboljše grafične kartice ta hip. Pod drobnogled so vzeli ATi Radeon 9700 Pro, ATi Radeon 9800 Pro in GeForceFX 5800 Ultra, niso pa pozabili niti na druge trenutno zanimive grafične kartice. Testi in opisi so res obsežni, tako v količini besedila kot slikovnega materiala. Če vas zanima kako in kaj, le hitro na ta naslov!

0 komentarjev

Test grafičnih kartic

X-Bit Labs -

Sicer smo o tovrstnih testih že poročali oz. je Sergio enega celo izvedel, a grafikulje se menjajo iz dneva v dan, saj podjetja nenehno izdajajo nove, hitrejše in izpopolnjene verzije. Tokrat so si na ruski strani X-Bit Labs ogledali kar šest grafičnih kartic in jih, jasno, med seboj tudi primerjali. Testirali so jih predvsem v igrah, kot so Quake 3, Unreal Tournament in Warcraft 3. Če se odločate za nakup nove kartice, je test obvezno branje.

3 komentarji

Test 35 i815 matičnih plošč

Digit Life - Ker me je od pisanja novic začela rahlo boleti glava, bom tokrat malo bolj kratek. Mogoče se zanimate za nakup i815 matične plošče. Ste si ogledali Tomov megatest i815 matičnih plošč, pa vas ni zadovoljil? Če je odgovor nikalen vam preostane samo še Digit-Lifov megalomanski test plošč, ki bazirajo samo na i815 chipsetu. Test je, kot se za Digit-Life spodobi, natančen saj so pod drobnogled vzeli vsako matično ploščo. Je pa tudi dovolj dolg, tako da vam gradiva za prebiranje zlepa ne bo zmanjkalo .

3 komentarji

Digit Lifov junijski 3Digest

Digit Life - Digit Life nas vedno znova preseneča s svojimi strokovnimi članki, pred enim letom pa so nas začeli razveseljevati s svojim 3Digestom. 3Digest je nekakšno maratonsko testiranje grafičnih kartic (na testu jih je bilo kar 42!!! ) in poročilo o novih gonilnikih, ki ga ekipa Digit Lifa opravlja vsak mesec. Če so vas drugi "miniaturni" testi grafičnih kartic razočarali, potem pojdite si oglejte 3Digest. Ni kaj, 3Digest priporočam vsem hardware manijakom in navdušencem nad grafičnim karticam.
Še zanimivost: ravno ko sem prebiral test V3 3000, sem ugotovil, da so pri Digit Life testirali tudi z IceMan-ovimi voodoo driverji. IceMan čestitam!

2 komentarja

Modem data compression

Digit Life - Tokrat so se na Digit-Life razpisali o modemskemu kompresiranju podatkov. Čeprav so vsi članki na Digit Lifu namenjeni bolj računalniškim znalcem, bodo ta članek gotovo razumeli tudi malce manj računalniško podkovani ljudje. Za kaj sploh gre pri kompresiranju podatkov? Kompresiranje podatkov pri modemu poteka na podoben način kot pri kompresiranju datotek v ZIP, ARJ, ... Modem pri pošiljanju podatkov preveri kaj se da skompresirati in kaj ne. Seveda je odveč pričakovati, da se bodo vse vrste datotek kompresirale enako učinkovito. Ko kompresirani podatki pridejo do drugega modema, jih ta odpakira in pošlje osrednjemu procesorju v obdelavo. Zakaj uporabljati kompresijo? Odgovor je preprost: da pošljemo čim več podatkov. Vsaj iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem kompresijo podatkov najbolje opazoval pri običajnem deskanju po internetu; v internet sem bil povezan s hitrostjo 28800 bit/s, kar znese približno 3,6 Kbyte/s, stran pa se mi je nalagala s hitrostjo 4 Kbyte/s. Zakaj? Zaradi...

0 komentarjev

IceManovi Voodoo gonilniki

Jaz - No, IceMana večina forumašev pozna kot zavzetega (in včasih nadležnega ) 3DFXaša, da pa tipo nima samo velikih ust, temveč nekaj celo zna, pa je dokazal s svojo stranjo, na kateri vsem ponuja prirejene gonilnike za Voodoo kartice. V bistvu nekaj podobnega znanim Omega gonilnikom, s tem, da Ice (in večina uporabnikov, sodeč po tej debati v Forumu) zagotavlja, da so njegovi boljši. Če ste še vedno uporabnik kakšne novejše Voodoo kartice (3/4/5), si stran le oglejte in preizkusite gonilnike. Pohvalno!

38 komentarjev

Veliki test grafičnih kartic

Digit Life - Na Digit Life so pripravili res ogleda vreden test grafičnih kartic. V testu boste našli:
  • 33 grafičnih kartic
  • 4 različne konfiguracije računalnikov
  • 14 iger
  • najnovejši gonilniki
  • analiza zmogljivosti
  • analiza kvalitete slike
  • ocena glede na ceno in kvaliteto
  • velika zbirka posnetkov iz iger, za predstavitev kvalitete slike na posameznih karticah
  • in še veliko več...
Za celoten test se odpravite na ta naslov.

0 komentarjev

Specifikacije Rampaga

Jaz - IceMan se je očitno ob tolikem omenjanju NV20 pošteno razkuril in šel na lastno pest nabrat vse najnovejše specifikacije 3DFXovega Rampaga, ki jih je potem poslal meni za objavo. Torej ( neuradne! ) Rampage specifikacije, IceMan edition [;)]:
  • 4 way SLI (2 Rampage čipa, 2 T&L Sage enoti)
  • 0.18 mikronska tehnologija
  • 8 pixel renderirni cevovodi (4 cevovodi po čipu)
  • 4 teksturirne enote po cevovodu (Full Pixel Shader, Quad texturing Photorealisitic rendering)
  • 128MB DDR spomina
  • 200MHz core clock
  • 200MHz memory clock (400MHz DDR)
  • 12.8 GB/sek spominska prepustnost
  • 1.6 GigaPixels/sec
  • 6.4 GigaTexels/sec
  • 150 milijonov trikotnikov/poligonov na sekundo
  • Popolna DirectX 8.0 hardware podpora
  • Advanced T-buffer (M-Buffer)
  • Curved Surfaces hardware podpora
  • HSR (Hidden Surface Removal) hardware podpora
  • Photoshop efekti
Torej, še enkrat thnx Ice, vi pa se slinite nad temi specifikacijami. Vprašanje je le cena ter datum izida, saj vemo, da ti postavki zadnje čase nista ravno močnejši strani 3DFXa. ...

9 komentarjev