»

EU razpisuje lov na hrošče

vir: Flickr

Slo-Tech - V okviru projekta FOSSA (Free and Open Source Software Audit) je Evropska komisija (EK) za januar razpisala za 851.000 evrov nagrad, ki jih bodo podelili uspešnim najditeljem hroščev v petnajstih kosih programske opreme, ki so v uporabi v njihovih inštitucijah. FOSSA je sicer projekt, ki sta ga med letoma 2015 in 2016 zagnala Julia Reda, poslanka EP iz vrst Piratske stranke in Max Andersson iz Stranke zelenih.

Od 7. 1. lahko tako prispevate svoja dognanja o varnostnih vrzelih v Filezilli, Apache Kafki, Notepadu++, PuTTY in VLC Media Playerju, in sicer prek platforme HackerOne bug bounty and vulnerability coordination. od prvega marca dalje pa prav tako prek HackerOne še za platformo za upravljanje identitet midPoint.

15. januarja se...

13 komentarjev

Mini prevajalski maraton ob izidu Ubuntu 17.10

Slo-Tech - Oktobra izide nova verzija Linux distribucije Ubuntu, imenovana Artful Aardvark. Tudi v tokratni verziji je nekaj novih izrazov, ki potrebujejo prevod v materinščino.

Vsi navdušenci nad odprto kodo vabljeni na mini prevajalski maraton, kateri bo potekal med petkom, 29.9.2017 in nedeljo 1.10.2017. Dobimo se na IRC kanalu #ubuntu-si na omrežju Freenode. Prevajanje bo potekalo ves vikend, zato se lahko oglasite kadarkoli.

Kdo lahko sodeluje in ali je za prevajanje potrebno kakšno posebno znanje?
Sodeluje lahko kdorkoli, priporočamo, da si pred sodelovanjem preberete navodila za prevajanje. Koristne povezave so tudi pojmovnik izrazov in pravila slovenjenja na spletni strani Lugos.

Kako dostopam do IRC kanala #ubuntu-si?
Priporočamo vaš priljubljen IRC odjemalec, kiwiirc.com ali preko spletne strani Ubuntu.si

Kateri paketi potrebujejo prevode?
Kateri paket boste prevajali izberete sami. Seznam paketov, ki potrebujejo prevode je objavljen na spletni strani slovenske Ubuntu...

1 komentar

Dogodek - D.Talk: Why Ruby 2.1 & Rails 4 are more awesome than ever

D.Talk

Slo-Tech - V sredo, 9. oktobra ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v Ljubljani, v veliki zeleni stavbi pričela prva sezona dogodkov z naslovom D.Talk. Vsak mesec se bomo pogovarjali o najrazličnejših tematikah pomembnih za vsak start-up, med katerimi bomo spoznali moderna razvojna orodja, vlogo uporabniške izkušnje pri končnem produktu ali pa se bomo pogovarjali o uspešnih poslovnih modelih.

Sezono bomo pričeli z razvojnimi orodji ali natančneje s pregledom novosti v programskem jeziku Ruby 2.1 in pripradajočem frameworku Rails 4. Naslov prvega D.Talka bo zato Why are Ruby 2.1 & Rails 4 more awesome than ever?, predaval pa bo Jan Berdajs, izkušeni Ruby razvojnik v podjetju D.Labs, privrženec odprte kode,...

0 komentarjev

Intervju: Robert Farazin - DoubleRecall

Hekovnik - V tokratnem intervjuju s podjetnikom bomo v Hekovniku gostili direktorja in soustanovitelja podjetja DoubleRecall, Roberta Farazina, ki je v preteklem letu, kot prvo Slovensko podjetje vstopilo v YCombinator, prestižni inkubator v Silicijevi dolini. Že takrat so pridobili investicijo inkubatorja in Yurija v skupnem znesku več kot $160.000. V preteklem mesecu pa so pridobili še semensko investicijo v višini 1,6M $.

Intervju bo potekal v četrtek, 29.3.2012 ob 18:30 v Čajnici Hekovnika.

Robert nam bo pojasnil, kako je iz Slovenije prodreti v Silicijevo dolino, kaj se je v enem letu naučil in...

109 komentarjev

V Kiberpipi ob koncu poletja

Utrip s poletnega Django srečanja

Slo-Tech - Sreda - 31.8.2011 od 9h do 12h - Duh Silicijeve doline v Srednji Evropi
Ena izmed največjih prednosti Silicijeve doline je v tem, da je tam okrog vse polno investitorjev in se posamezniku povsem preprosto zgodi, da najbolj zanimivega investitorja srečaš že v lokalni kavarni. To bodo predstavniki Credo Ventures poskusili prenesti tudi na območje Srednje Evrope, med drugim tudi v Ljubljano, v Kiberpipo. Želijo se pogovoriti s podjetji, ki aktivno iščejo ali pa razmišljajo o investiciji. Če bi vas srečanje s predstavniki Credo Ventures zanimalo, so prijavite preko obrazca.

Sobota 3.9.2011 od 9h do 18h - Prevajalski maraton v sklopu Ubuntu Global Jam
Pred izidom nove različice Ubuntuja, se bodo med prihajajočim vikendom...

8 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: CafeBabe special edition, Android tablice, Git, večer mehanskih ugank

Predstavitev rezultatov prvega razpisa za razvoj aplikacij Android v Sloveniji, Sanja Križan in Gregor Kastelic, 01. jun 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 17.5., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine. Ekipa OpenBlend se je vrnila s konference JUDCon / JBoss World v Bostonu in bo pripravila Cafe-Babe Special Edition, kjer bo postregla s še svežimi vtisi in najnovejšimi novicami iz sveta JBoss.org tehnologij. Fantje bodo pripravili kratke predstavitve najbolj vročih tehnologij ta hip, ob katerih se bodo marsikateremu razvijalcu pocedile sline.



V sredo, 25.5. ob 18h Kiberpipa v sodelovanju s Simobilom in Samsungom organizira srečanje za Android razvijalce, ki želijo preizkusiti svoje aplikacije na Honeycomb tablici ter preizkusiti interakcijo na večjih zaslonih. Prisotni bodo tudi razvijalci, ki so svoje aplikacije že prilagodili za tablice in bodo z vami...

0 komentarjev

DoubleRecall eden od zmagovalcev YCombinatorja

Slo-Tech - Slovenski start-up DoubleRecall se je uvrstil med zmagovalce pospeševalnega programa YCombinator v Silicijevi dolini. S tem je pridobil začetno investicijo, izstrelitev v poslovno mrežo doline in možnost za selitev v ZDA.

DoubleRecall je rešitev za medijske spletne strani. Namesto mikroplačil uporabnika pozovejo k določeni "akciji", kot je vpis sponzorskega gesla, sponzor pa nato plača namesto uporabnika. Rešitev v Sloveniji uporablja že več medijskih hiš, kot so Finance, Dnevnik in druge. Robert Farazin se z ekipo seli v Silicijevo dolino, kjer se bodo poizkušali pognati do neba. Zloglasni Yuri Milner vsem ekipam YC ponuja investicijo 150.000 dolarjev, ki jo lahko vzamejo ali ne.

YCombinator je najbolj zaželena odskočna deska za start-upe po celem svetu. Paul Graham je v Silicijevi dolini z neobičajnim pristopom naredil pospeševalnik za start-upe, ki žanje uspehe in...

36 komentarjev

Ubuntu Global Jam pri nas - Prevajalski maraton

Slo-Tech - Ubuntu Global Jam je, kot že samo ime pove, globalni dogodek, ki se ga lahko udeležijo prav vsi. Dogodek bo potekal od 1. do 3. aprila in letos se ga udeležuje tudi slovenska Ubuntu skupnost. Na Global Jamu se odvija več t.i. Jamov. Udeleženci se ukvarjajo z iskanjem napak, s testiranjem, nadgradnjami, prevajanjem in pisanjem dokumentacije.

Možnosti za sodelovanje je precej, predznanje praktično ni potrebno, saj organizator poskrbi za vsa potrebna navodila in pomoč novincem.

Slovenska ekipa se bo tokrat v večini ukvarjala s prevajanjem in usklajevanjem prevodov. Dobili se bomo 2. aprila ob devetih zjutraj v Kiberpipi na Kersnikovi 6 v Ljubljani na prvem tradicionalnem prevajalskem maratonu.

Prva prevajalska seja se bo začela ob 9.15 in bo trajala...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: MoMo:Bada, Android, Document Freedom day in Ubuntu Global Jam

Document Freedom Day - Svetovni dan prostih formatov, 31.3. 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.3., ob 19h vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bo Matej Špoler delil svoje izkušnje v razvoju za bada platformo ter nam razkril svojo pot do uspeha z badaSports, aplikacijo za beleženje športne aktivnosti. Ob 19:45 pa bo predaval Saša Šarunić, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Five minutes iz Zagreba. Predstavil bo Shout'em, orodje za ustvarjanje mobilnih aplikacij.

V torek, 29.3., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer nam bo Jernej Virag pokazal nekaj najpogostejših pasti razvoja Android aplikacij. Ogledali si bomo tudi orodja in trike, ki bodo ločili našo aplikacijo od tistih, ob katerih uporabnikom zraste brada.

V sredo, 30.3., ob 19h vas vabimo na Document Freedom Day...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Utrinek iz Izida Drupala 7, 07. Jan 2011

Slo-Tech - V sredo, 23.3., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Rok Gregorič, Rok Krulec in Miha Rebernik predstavili kako s pomočjo Facebookova PHP HipHop-a in Thrifta lahko na primeru DoubleRecall rešitve, poganjamo lastne spletne storitve.


V četrtek, 24.3., ob 19h vas vabimo na 3. meetup slovenske Drupal skupnosti kjer bo predstavljenih nekaj novosti in dogodkov, Janez Urevc pa bo poročal iz konference DrupalCon Chicago. Namen meetupa je tudi izmenjava mnenj, izkušenj in znanj, zato vabimo vse udeležence, da se sami angažirajo za sodelovanje. Vsi tisti, ki bodo prinesli s sabo prenosnike bodo lahko sodelovali tudi pri prevajanju Drupala 7 po koncu predstavitev.


V soboto, 2.4., ob 9h napovedujemo Ubuntu...

5 komentarjev

Kiberpipa: Prihodnost je oblačna, Red Bull Music Academy, Predavanje in perfomans Marije Baalman, Delavnica Sense/Stage

Utrinek s perfomansa Fiktivne situacije II, 22.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 22.2. ob 19h, bo Davor Guttierrez predaval o Cloud computingu ter obrazložil kaj potrebujemo za uspešno postavitev EC2 Clouda pri nas doma oz. v našem podjetju.

V četrtek, 24.2., ob 16h vas zopet vabimo na Red Bull Music Academy Session Ljubljana, ki bo združitev vseh muzičarskih fanatikov, kjer se nam lahko pridružite na delavnicah s Marcosom Intalexom in kavč debato s domačimi gosti: Pier, Octex in DOT.



V petek, 25.2., ob 20h vas vabimo v Galerijo Kapelica na predavanje in performans Marije Baalman. Njeni projekti obravnavajo področja med umetnostjo in tehnologijo katere bo predstavila tako na predavanju kot perfomansu.

V soboto, 26.2., ob 11h se bo v Galeriji Kapelica izvajala delavnica Marije Baalman. Na delavnici bo...

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Sitweet, Gulliver's Travels

Film'šteka: Krasni novi val, 25.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo, 16.2., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Miha Rejc, Matija Rijavec in Leon Orsa predstavili svojo spletno stran Sitweet, ki prikazuje statistiko slovenskih tviterašev.



V četrtek, 17.2., ob 18h vas vabimo na filmšteko kjer si lahko pogledate prvotno, originalno verzijo Gulliverjevih potovanj iz leta 1939. Film, ki ga ni sproduciral Disney in je izšel v začetku...

5 komentarjev

Kiberpipa: VIP večer z mag. Alešem Liscem

Večer za inovativne in podjetne: Matjaž Gantar, 13. Nov 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 10.2., ob 19h vas vabimo na VIP večer z mag. Alešem Liscem. Aleš nam bo povedal ključne pogoje za uspeh v vsaki stroki, govoril o odnosih s strankami, teorijah kupcev pri nakupovanju izdelkov, ter o tem kako v nekaj dneh povečati svojo osebno produktivnost za 100%. Povprašali ga bomo tudi o njegovih podjetniških začetkih in največjih izzivih, ki so ga na tej poti čakali.

8 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: US vs. Asia, Od slike do oblike, Eyetracking, Plone

Mobile Monday Slovenia S03E03: Gaming and Gamification, 17. Jan 2011

Slo-Tech - V ponedeljek, 31.1., ob 19h ste vabljeni na Mobile Monday Slovenia dogodek, kjer bosta Matevž Klajnšek in Benjamin Joffe predstavila svoje izkušnje iz različnih tržišč z mobilnimi tehnologijami. Matevž je soustanovitelj podjetja Celtra, ki že več let posluje na ameriških tržiščih in je pred kratkim prejelo pomembno investicijo. Benjamin pa je je priznan strokovnjak za azijsko digitalno sceno. V zadnjih 10 letih je bil priča japonski mobilni revoluciji, korejskemu internetnemu bumu, kitajski web 2.0 revoluciji. Prav tako pa deluje kot svetovalec za več velikih in čisto svežih podjetij, univerzami in vladnimi institucijami.



V torek, 1.2., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih Luka...

0 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev