»

Humble Voxatron Debut

Voxatron

Slo-Tech - Fantje pri HumbleBundle.com so našli novega indie razvijalca - novozelandski one-man shop Lexaloffle s skoraj 20 let tradicije pri izdaji inovativnih shareware/poceni igric. Tokrat ponujajo vorteksno minecraft/streljačino Voxatron, ki bo v končani različici šla za 15 dolarskih kosov, v bundlu pa jo lahko prednaročite za standadno poljubno ceno, brez drm-ja, za vašo platformo in z dobro mislijo za povrh.

Prihranek je med $12 (povprečen Windows uporabnik) in $9 (Linux), za zdaj pa dobite le Voxatron. Če gre zaupati izkušnjam iz preteklosti, bodo konec tedna dodali še kako dodatno igro ali celo katerega od prejšnjih bundlov.

V prvih 8 urah so prodali že 50.000 izvodov, v dveh tednih pa se tipično nabere vsaj 200.000 naročil v skupni vrednosti med milijonom in dvema dolarjev. Prosijo vas za za uporabo...

10 komentarjev

Delicious prodan AVOS-u

Steve Chen in Chad Hurley

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Yahoo je po lanski objavi, da krčijo svojo paleto storitev, našel kupca za priljubljeni Delicious. Stran, kjer lahko uporabniki shranjujejo, delijo in sledijo zaznamke na spletne strani, bo kupilo novoustanovljeno podjetje AVOS. V njem sta se združila Chad Hurley in Steve Chen, ki ju poznamo kot ustanovitelja YouTuba.

Delicious je bil ustanovljen leta 2003 in je bil eden izmed znanilcev prihajajoče dobe Web 2.0. Dve leti pozneje ga je kupil Yahoo, ki pa je sčasoma ugotovil, da se storitev ne vključuje v njihovo poslovno strategijo, zato so začeli iskati kupce zanj. AVOS bo upravljanje Deliciousa prevzel julija letos. Uporabnikom ni treba storiti ničesar, razen prijaviti se na stran in...

0 komentarjev

Yahoo predstavil Search Direct

CNet - Yahoo je včeraj predstavil novo storitev Yahoo Search Direct, ki predstavlja konkurenco lani izdanemu Googlovemu Instant Searchu. Temu navkljub ne gre za enakovredno storitev, saj je Yahoojev pristop drugačen.

Nova funkcija v oknu pod iskalnim poljem prikaže deset najbolj vročih tem glede na vpisano ključno besedo, uporabnik pa s premikom kazalca nanje v drugi polovici okna izpiše glavne povezave. To pomeni, da Yahoo ne prikazuje rezultatov iskanja sproti, kakor to počne Google, ampak sproti prikazuje najpopularnejše teme, ki so povezane z iskalnim terminom, in potem glavne strani z njimi. Te so lahko potovalni vodiči, podatki o vremenu, splošni podatki o podjetju itn.

Yahoo želi s to novostjo prebuditi uporabnike in pridobiti kakšnega novega, saj njegov tržni delež že nekaj časa lebdi okoli 16...

3 komentarji

Delicious najbrž za milijon dolarjev StumbleUponu

Guardian - Yahoo se bliža dokončni prodaji Deliciousa, ki se ga bodo zaradi racionalizacije poslovanja in ukinitve nedobičkonosnih skupaj s še drugimi storitvami znebili. Kupec bo bržkone StumbleUpon, ki bo zanj odštel med milijonom in dvema dolarjev.

StumbleUpon že ponuja podobno storitev kot Delicious, to je zbiranje in urejanje zaznamkov do spletnih naslovov. Pred kratkim so zbrali 17 milijonov dolarjev denarja skladov tveganega kapitala. Sedaj bodo za Delicious odštel milijon do dva dolarjev, medtem ko je Yahoo decembra 2005 zanj plačal med 10 in 15 milijoni dolarjev. Takrat so zanj imeli velike načrte, saj so ga želeli integrirati med iskalne rezultate na strani, a se vse skupaj ni zgodilo. Delicious je ostal uporabna storitev,...

0 komentarjev

Yahoo odpušča, Google bo zaposloval

Eric Schmidt, do aprila še na čelu Googla, je včeraj nastopal na Konferenci DLD v Müncnhu.

Slo-Tech - Yahooju se ne obetajo najbolj rožnati časi, saj nova izvršna direktorica reže in reže storitve in število zaposlenih. V letih 2008 in 2009 so odpustili dobrih tri tisoč zaposlenih oziroma slabo petino. Lani so konec leta najavili, da bodo na cesto poslali še okrog 700 zaposlenih in hkrati prekinili razvoj ali vzdrževanje številnih storitev, med njimi najbolj znane Delicious. Kasneje so sicer dejali, da Delicious ne bo umrl, ampak ga bodo prodali. In sedaj se obeta nova serija odpuščanj.

To pot bodo odpustili 140 zaposlenih, kar je približno odstotek vseh zaposlenih. Carol A. Bartz poudarja, da je to del strategije, s katero želi Yahoo znižati stroške poslovanja in ponovno oživiti svoje poslovanje, ki že nekaj časa stagnira.

Google, Yahoojev...

10 komentarjev

Yahoojev Delicious ostaja, a išče nove starše

Načini deljenja zaznamkov s prijatelji

Slo-Tech - Ko smo poročali, da bo Yahoo ukinil kopico svojih storitev, je najbolj završalo ob napovedanem slovesu storitve Delicious. Ker gre za resnično uporaben servis, bi bila takšna odločitev zelo nenavadna. Yahoo zato vsem zaskrbljenim uporabnikom pojasnjuje, da bo Delicious zgolj dobil novega lastnika, ne pa žeblja v krsto.

Kot pravijo, so ugotovili, da Delicious ne sodi v njihovo poslovno strategijo, a verjamejo, da lahko pod drugim okriljem uspeva. Zato sedaj intenzivno premlevajo bodočnost strani Delicious in se pogovarjajo z različnimi stranmi, ki kažejo zanimanje za odkup. Pristavljajo, da ni prav nobenega razloga za strah pred izgubo podatkov, saj bo Delicious do rešitve njegovega...

0 komentarjev

Čistka storitev pri Yahooju

Pobegli posnetek

TechCrunch - Yahoo je v teh dneh odpustil 700 zaposlenih, sedaj pa je napovedal še izdatno krčenje storitev, ki jih imajo pod svojim okriljem. Kakor je prebrati na posnetku, ki je ušel na splet iz Yahooja, se bodo poslovili Yahoo Buzz, MyBlogLog, Delicious, AllTheWeb.com, Yahoo Picks in AltaVista. Kmalu je to potrdil tudi sam Yahoo, ki je v izjavi za javnost zapisal, da je del njihove strategije ukiniti podporo storitev, ki ne prinašajo zadostnega dobička, in se namesto nanje usmeriti na svoje glavne storitve in razvoj novih. Zaradi tega se bodo v prihodnjih mesecih poslovili zgoraj našteti, točnega datuma pa Yahoo ni podal. Odpis nedobičkonosnih storitev je nujen korak (tudi Google je brez milosti odrezal Dodgeball, Jaiku, Notebook in Catalog Search), a vsaj za Delicious se lahko...

22 komentarjev

20 obveznih dodatkov za Firefox

ComputerWorld - Od izida GorečeLisičke (takrat še Feniksa oz. Goreče Ptice) je večina novic, povezana s programom, pozitivno usmerjenih. Tudi sami pogosto poročamo o porastu njegovega deleža med brskalniki, čeprav v osnovi niti ni toliko boljši od konkurence. Bistveno razliko naredijo prav razširitve, s katerimi mu dodamo kup funkcij in ga popolnoma prilagodimo lastnim potrebam.

Na ComputerWorld-u so objavili članek z opisom dvajsetih tovrstnih vtičnikov, ki bi jih po njihovem mnenju moral uporabljati vsak uporabnik Firefoxa. Razdelili so jih v pet skupin, gotovo pa boste našli vsaj enega, ki vam bo dnevno prihranil kako minuto ali pa vsaj olajšal brskanje po spletu. Klik.

Avtor novice vsem bralcem z obilico prostega časa priporoča StumbleUpon.

25 komentarjev