»

Najlažji način odklepanja Thoroughbredov

več strani -

Že nekaj časa je minilo, odkar so Thoroughbredi prišli na tržišče in seveda prva stvar, ki jo je bilo potrebno ugotoviti, je bil njihov način odklepanja. O tem smo že poročali, sedaj pa so se na spletu pojavila navodila, kako še lažje odkleniti dotični procesor. Vse kar morate storiti je, da povežete dva pina na socketu in, voila, procesor bo odklenjen. Novica in članek.

4 komentarji

Za prijetno branje

Overclockers Australia - Zadnje čase opažam, da so pisci testov zelo pridni in, če bi se želeli prebiti skozi vse teste, ki nam jih dostavijo, ne verjamem, da bi se lahko.

Tako so se za vse "mazohiste" potrudili na Overclockers Australia, in na enem mestu zbrali kar 36 testov, od ohišij, matičnih plošč, grafičnih kartic, preko spominskih modulov do hladilnikov. V primeru, da na tale deževni dan nimate pametnejšega opravila, je obisk OC Australia obvezen.

0 komentarjev

Spet test MAX plošče

Overclockers Australia - Abit je z osnovnimi ploščami generacije MAX2 zagotovo zadel terno, o čemer priča tudi število njihovih testov na internetu ter vedno novi, ki se še pojavljajo. Na Overclockers Australia so si ogledali MAX2 izvedenko Pentium 4 procesorje, imenovano IT7-MAX2, na katero lahko (ako vam denarnica dopušča) navesite tudi multidodatek MediaXP. V primeru, da ste se torej odločili, da bo IT7 vaša, klik!

0 komentarjev

Kača v računalniku

Overclockers Australia - Pred nekaj časa smo poročali, da se v računalniških ohišjih znajdejo različne stvari, ki tja ne sodijo, od preveč prahu do mrtve miši, samo ko sem pa tole gledal, me je kar prilepilo na stol.

Na Overclockers Australia sem našel par slik, na katerih je v glavnih vlogah kača. Sicer se nisem pozanimal, kaj je red-bellied black snake, samo prijetno ne more biti. Na žalost je novica bolj skopa, saj nima nobene oprijemljive informacije, kako je kača prišla v napajalnik, ampak slika pove več kot 1000 besed, pravijo. Ad informandum tukaj.

Še dobro, da imam prenosnik...

8 komentarjev

Danes je velik dan

Overclockers Australia - Tako so se izrazili fantje na Overclockers Australia, ko so pisali o novih Athlonih XP ter nForcu 2. Nekaj tega se dobili malo prej od našega novega pisca McHuscha, sam pa vam posredujem še nekaj povezav do nekaj ostalih testov. Če imate preveč časa, seveda.

Paličice in čepke lahko nabrusite na: Dovolj za celo popoldne...

0 komentarjev

Thermaltake Hardcano 2

Overclockers Cafe - Thermaltake se vsake toliko časa spomni izdelati kakšno napravico, ki me popolnoma preseneti. Tako so naredili tudi tokrat z Thermaltake Hardcanom 2. Naj vas podobnost imen Hardcano in Vulcano ne zavede, saj Hardcano ni procesorski hladilnik. Ta napravica ima na 5.25" ploščico, ki jo vgradimo na mesto za CD enote, vgrajena dva LCD zaslončka, od katerih je vsak priključen na svoj termalni senzor, katerega lahko postevimo praktično kamorkoli. Da pa ne bi prostor za zaslončkoma ostal neizkoriščen, so pri Thermaltakeu ubili dve muhi na en mah ter hkrati naredili še 5.25" nosilec za tri-in-pol-palčne trde diske, katere dodatno hladi še 4x4 centimeterski ventilator. Zanimiva napravica v vsakem primeru :D.

0 komentarjev

Rheobus na OC Australia

Overclockers Australia - Test Rheobusa je bil na Slo-Techu že objavljen, vendar sem vam za osvežitev spomina poiskal še en test, ki so ga tokrat opravili na Overclockers Australia. Da na kratko ponovim: Rheobus je napravica, ki vsebuje regulatorje, s katerimi lahko nadzorujemo hitrost ventilatorjev. Dobimo ga v kit izvedbi (razstavljen), vendar sestavljanje ni težavno. Vse kar moramo storiti je, da ga inštaliramo v 5,25 " plastično ploščico in ga vstavimo v ustrezno odprtino na ohišju. Kako stvar izgleda? Oglejte si na sliki:

5 komentarjev

Fan controller

I Am Not A Geek - Na I am not a geek so stestirali Rheobus "fan controller", na katerega lahko priključite do 4 ventilatorje. Rhoebus precej spominja na Matejeve šalterje, ki so bili stestirani na Slo-techu, vendar se malce razlikuje od običajnih kontrolerjev. Namesto navadnih stikal ima regulatorje. S temi regulatorji se da določiti, s kakšnimi hitrostmi bo ventilator deloval. Če je regulator obrnjen do konca navzgor, bo ventilator delovali normalno, če pa je regulator obrnjen do konca navzdol, pa bo ventilator deloval z najmanjšimi vrtljaji (ventilatorja se ne da popolnoma izklopiti). Celoten test najdete tukaj. Skratka, če se zanimate za take stvari (kot vidim, vas na Forumu ni ravno malo) in se vam zdi izdelava pretežka (ter hočete regulatorje), potem lahko Rheobusa naročite na proizvajalčevi strani. Samo ne pritožujte se, če boste morali v plastično ploščico sami izvrtati luknje za regulatorje in če vam bodo precej močne modre LEDice "žgale" v oči....

7 komentarjev