»

Dan proste programske opreme v Kiberpipi

Slo-Tech - V soboto, 15.9, bo od 14 ure dalje v Kiberpipi Dan proste programske opreme. Evropska fundacija za prosto programsko opremo organizira odklepanje Android telefonov, ki jih boste s tem osvobodili proizvajalčevega operacijskega sistema in zamenjali z eno od prostih različic. Ob hekanju telefonov pa se bodo zbrali tudi ostali navdušenci nad prosto opremo in pomagali uporabnikom, ki si želijo več svobode v svojem svetu.

Več informacij in prijava na dogodek.

14 komentarjev

V kiberpipi ta teden: Odprto kodni sistemi za varnostne kopije, #201 DoBox - orodje za projektno vodenje, Plaga Zombie

#199: Infografika ftw! w/ Leon van Bakel, 28. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 17.4. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih imeli predavanje, namenjeno tisti peščici, ki ne delajo varnostnih kopij svojih podatkov ali pa z obstoječo rešitvijo niso zadovoljni. Pregledali bomo sisteme za varnostne kopije, ki se uporabljajo v domačem in podjetniškem okolju (predvsem za linux odjemalce), poslušalci pa bodo dobili pregled rešitev za njihov problem. Poudarek bo na odprto kodnih rešitvi Bacula, s katero se je zadnje pol leta igral predavatelj Andraž Brodnik. Ogledali si bomo spletni vmesnik za Baculo, ki ga razvija Domen Kožar. Svoje poglede na rešitev z Amando in ostalimi alternativami pa nam bo predstavil Andraž Sraka, strokovnjak na področju sistemske...

2 komentarja

Pogovor s Tomažem Štolfo v Hekovniku

Pogovor z Matevžem Klanjškom

vir: Hekovnik
Hekovnik - V Hekovniku smo pretekli mesec v okviru natečaja M:AppFest pričeli s serijo pogovorov s podjetniki iz mobilnega sveta. Ob četrtkih smo že gostili Andraža Logarja iz 3fs in Matevža Klanjška iz Celtre. Tokratni tretji gost pa bo Tomaž Štolfa iz podjetja Vox.io . V pogovoru z njim bomo izvedeli, kako in zakaj se je odločil za podjetništvo, kako se je rodil projekt Vox.io in kakšna je usmeritev podjetja na mobilnem trgu. Seveda boste svoja vprašanja lahko zastavili tudi vsi obiskovalci. Pogovor se bo pričel jutri v četrtek, 23.2. ob 18:30 v Čajnici Hekovnika.

Vabljeni tudi k ogledu preteklih predavanj:
Andraž Logar: Trženje aplikacije Toshl
Matevž Kalnjšek: Celtra: o nastanku, inspiracijah in podjetništvu

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Mobile gaming, KDE 4.8, Malverzacije na spletu, They Made Me a Criminal

KDE 4.2 Release Party,27. Jan 2009

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 30.1. ob 19h, vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bomo tokrat obravnavali mobilne igre. Ob 19h predava Dan Fiden, včasih Managing Producer razvoja iger na EA – Electronic Arts, kasneje pa generalni direktor podjetja Playfish San Francisco in vodja P&L, za razvoj iger socialnih omrežij, z enimi od najboljših razvojnih ekip na svetu.
Ob 19:30 predava ekipa Nordeus, mlado rastoče podjetje iz Srbije, ki stoji za najbolj popularno športno igro Top Eleven, kjer imajo trenutno več kot 1.000.000 aktivnih dnevnih uporabnikov. Ekipa nam bo povedala kako so prišli do ideje, osvojili Facebook svet ter se kmalu razširili tudi na mobilne platforme.
Ob 20:30 pa bo na vrsti BREENGA, plod domačega programerskega in...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Sitweet, Gulliver's Travels

Film'šteka: Krasni novi val, 25.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo, 16.2., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Miha Rejc, Matija Rijavec in Leon Orsa predstavili svojo spletno stran Sitweet, ki prikazuje statistiko slovenskih tviterašev.



V četrtek, 17.2., ob 18h vas vabimo na filmšteko kjer si lahko pogledate prvotno, originalno verzijo Gulliverjevih potovanj iz leta 1939. Film, ki ga ni sproduciral Disney in je izšel v začetku...

5 komentarjev

Kiberpipa: VIP večer z mag. Alešem Liscem

Večer za inovativne in podjetne: Matjaž Gantar, 13. Nov 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 10.2., ob 19h vas vabimo na VIP večer z mag. Alešem Liscem. Aleš nam bo povedal ključne pogoje za uspeh v vsaki stroki, govoril o odnosih s strankami, teorijah kupcev pri nakupovanju izdelkov, ter o tem kako v nekaj dneh povečati svojo osebno produktivnost za 100%. Povprašali ga bomo tudi o njegovih podjetniških začetkih in največjih izzivih, ki so ga na tej poti čakali.

8 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: US vs. Asia, Od slike do oblike, Eyetracking, Plone

Mobile Monday Slovenia S03E03: Gaming and Gamification, 17. Jan 2011

Slo-Tech - V ponedeljek, 31.1., ob 19h ste vabljeni na Mobile Monday Slovenia dogodek, kjer bosta Matevž Klajnšek in Benjamin Joffe predstavila svoje izkušnje iz različnih tržišč z mobilnimi tehnologijami. Matevž je soustanovitelj podjetja Celtra, ki že več let posluje na ameriških tržiščih in je pred kratkim prejelo pomembno investicijo. Benjamin pa je je priznan strokovnjak za azijsko digitalno sceno. V zadnjih 10 letih je bil priča japonski mobilni revoluciji, korejskemu internetnemu bumu, kitajski web 2.0 revoluciji. Prav tako pa deluje kot svetovalec za več velikih in čisto svežih podjetij, univerzami in vladnimi institucijami.



V torek, 1.2., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih Luka...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Gaming & Gamification, Wikidesetka, Vox.io, Double-Bill: The Last Man on Earth in Last Woman on Earth

Hello Maemo!, 30. Nov 09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še enkrat naj vas spomnimo na Mobile Monday v ponedeljek, 17. 1., ob 19h, kjer bo govora o igrah na mobilnih platformah in uporabi mehanike iger v ostalih aplikacijah.

V torek, 18.1., ob 19h bomo tudi v Ljubljani praznovali 10. obletnico proste enciklopedije Wikipedije. Ekipa najvidnejših ustvarjalcev slovenske podstrani, bo predstavila pot, ki jo je projekt kot celota, posebej pa njegov slovenski del, prehodil v tem času. Pridite in v živo spoznajte kdo soustvarja slovenski del proste enciklopedije .

V sredo, 19.1., ob 19h nam bo Tomaž Štolfa v okviru Spletnih uric predstavil zgodbo projekta vox.io, opisal infrastrukturo, ki je potrebna za opravljanje klicev iz brskalnika ter...

0 komentarjev

Kiberpipa: uporabniški vmesnik za dig. fotoaparate, Poslovni modeli, VIP

Managing business models by Alexander Osterwalder

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 11.1., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Miha Feuš, grafični oblikovalec, ki se ukvarja tudi z 3D modeliranjem. Predstavil nam bo svoje delo na razvoju koncepta uporabniškega vmesnika za fotoaparate.

V sredo, 12.1., ob 19h nam bo Ivan Župič, doktorski kandidat na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in raziskovalec ERP sistemov ter poslovne inteligence, predstavil poslovne modele za startupe. Predvsem bomo izvedeli, kakšni so poslovni modeli nekaterih poznanih firm, kaj poslovni model sploh je ter kako ga postavimo in implementiramo.



V četrtek, 13.1., ob 19h vabimo na Večer za inovativne in podjetne, tokrat s Tonetom Strnadom, ustanoviteljem in lastnikom družbe...

0 komentarjev

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

Kiberpipa: Android srečanje, Kibi.si, 7k:nova oblika življenja, Fahrenheit 451 (Bradbury)

Fotografija inštalacije Luciolinae, ki je bila avgusta postavljena v galeriji Kapelica

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu bo v Kiberpipi ponovno živo. V ponedeljek, 20.9 ob 19h, bomo gostili debato po načelu starogrške Isegorije, o romanu Raya Bradburyja Fahrenheit 451. Več informacij.

V torek, 21.9 ob 19h, bo v okviru Odprtih terminov Martin Sonc imel prvo v seriji Android razvijalskih predavanj. Govora bo o kompatiblnosti Android sistemov: različne velikosti zaslonov, verzije platforme in strojne konfiguracije predstavljajo problem, ki zahteva veliko mero pozornosti, če želimo, da naša aplikacija zaživi in preživi v krutem svetu Androidov. Več informacij.

V sredo, 22.9 ob 19h, pa bo v okviru Spletnih uric...

7 komentarjev

Naslednji teden v Kiberpipi

Kiberpipa - V torek bomo na Pipinem odprtem terminu (19.2. ob 19h) govorili o odprti kodi v Mac OS X okolju. Apple OS X postaja vedno bolj razširjen in ponosni lastniki novih Mac računalnikov se pogosto sprašujejo kako se primerja z Linux okoljem, kako jim lahko pri delu pomagajo odprtokodne rešitve in ali morajo resnično kupiti vso programsko opremo. Jure Čuhalev nas bo popeljal skozi zgodovinske korenine sistema in filozofijo razvoja za sistem. Predstavljeni bodo tudi priljubljeni odprtokodni programi za platformo. Na sredinih Spletnih uricah (20.2. ob 19h), ki bodo drugi del predavanja o naprednem JavaScriptu, se bomo posvetili dogodkom, ki lahko določene aplikacije zelo poenostavijo, kljub temu pa se v JavaScriptu večinoma uporabljajo le za...

6 komentarjev

POT: Namizno založništvo v Linuxu

Kiberpipa - V torek, 2. novembra, bo ob 19h Boštjan Špetič predstavil namizno založništvo v Linuxu. V zadnjem letu je nekaj prostokodnih grafičnih programov za Linux končno doseglo uporabnost. Z njimi so letos poleti v ZDA celo začeli ustvarjati komercialen tednik. Predstavili bomo tri najpomembnejše med njimi (Scribus, Inkscape, GIMP - vsi tečejo tudi pod Windows) ter nekaj pomožnih orodij. Kot iztočnico za pogovor bomo pokazali še nekaj zanimivih izdlekov, ki so jih uporabniki po svetu naredili s temi orodji.

Vljudno vabljeni na predstavitev v Kiberpipo, vroč čaj in kakšno mandarino ali dve.

5 komentarjev