»

RIM PlayBook šele 10. aprila

X-Bit Labs - Kanadski RIM bo svoj prihajajoči tablični računalnik PlayBook izdal pozneje, kot smo to pričakovali. Potihoma smo namreč računali, da bo PlayBook na voljo še ta mesec, a bo po zadnjih informacijah dobavljiv od 10. aprila dalje. Zamuda je bržkone posledica zapletov s pripravo programske opreme. Operacijski sistem bo namreč dokončan šele 31. marca.

Na kratko si osvežimo spomin, kaj prinaša PlayBook. Poganjal ga bo dvojedrni ARM-jev procesor, imel bo 1 GB pomnilnika, dve kameri (pet- in trimegapikselsko), podporo za Wi-Fi - 802.11 a/b/g/n (povezljivost prek 3G in 4G bo dodana kasneje) in Bluetooth 2.1 + EDR. Sedempalčni zaslon bo zmogel ločljivost 1024x600. Tehtal bo 400 gramov, stal pa bo kvečjemu 500 dolarjev.

10 komentarjev

PowerBook eksplodiral v Londonu

The inquirer - Že kar dolgo časa nismo poročali o nobeni eksploziji elektronike, sedaj pa je spet počilo. To pot je konec storil Applov PowerBook v neki londonski pisarni. V podjetju, ki ni želelo biti imenovano, so skrbnika računalnikov poklicali, ker se je iz PowerBooka vil dim. Ko je prišel tja, dima ni bilo več opaziti, tako da je pobral prenosnik in si ga ogledal. Ko ga je postavil nazaj na mizo, pravi, ga je razgnalo v slogu, tj. z dva metra visokimi plameni in iskrenjem.

Krivec za neslaven odhod tri ali štiri leta starega prenosnika naj bi bila baterija. Apple je poleti 2006 odpoklical serijo baterij, ki so bi bile osumljene prav takšnih suicidnih nagnjenj, a lastnik prenosnika ne ve, ali je...

51 komentarjev

Apple upokojil nekaj Macov

Power Mac G4

vir: The Register
The Register - Brez velikega pompa je Apple upokojil nekaj starejših Macov. S 17. marcem jih bodo razvrstili v dve skupini: starodobne (vintage) in zastarele (obsolete). V prvi se bodo znašli Xserve RAID, Xserve (Slot Load) in Xserve (Cluster Node), v drugi pa PowerBook G4, Power Mac G4 (Digital Audio), Power Mac G4 (Quicksilver), Macintosh Server G4 (Digital Audio) in Macintosh Server G4 (Quicksilver). Apple med starodobne avtomatsko uvrsti izdelke, ki so jih nehali proizvajati pred petimi leti, v zastarele pa več kot sedem let stare. Razlika za...

6 komentarjev

iBook G4

vir: Apple
Apple - Apple je predstavil prenovljene prenosniške iBooke, ki so po novem osnovani na G4 procesorjih. Vsekakor predstavljajo zelo zanimivo ponudbo, glede na to, da najcenejši model ($1099) vsebuje 12,1 palčni monitor, G4 800 MHz procesor, grafično kartico ATI Mobility Radeon 9200 in še kup drugih sladkorčkov.

Pa vendar postaja Apple dosegljiv množicam!? Klik.

51 komentarjev

"...I used to hack with Windows laptop and I got caught, now I use PowerBook..."

News.com - Takole nekako bi se lahko začela nova reklama za PowerBooke, v kateri bi nastopal verjetno najbolj znani heker vseh časov, Kevin Mitnick.

Po dolgih letih bo namreč spet lahko začel uporabljati internet. V tem članku si lahko preberete kam bodo odpotovali prvi paketki, ki jih bo v internet poslal prvič po 8 letih.

In kaj ima pri vsem tem Apple? Kevin Mitnick si je za svojega sodelavca v online življenju izbral ravno 17" PowerBooka :)

9 komentarjev

Jutri novi iBook in PowerBook

Mac Addict - Apple bo po podatkih nekaterih strani, ki se ukvarjajo z govoricami predstavil prenovljeno obliko prenosnikov iBook in PowerBook, obenem pa precej znižal cene. Prenove bo deležno samo drobovje, oblika pa bo verjetno ostala ista. Pomemben dogodek (vsaj za nekatere [:D]) naj bi se zgodil jutri okoli 9. ure po USA času.

Osnovni model iBooka bo imel po novem 700 MHz G3 procesor, 256 MB pomnilnika in DVD enoto, cena pa bo znašala 990 zelencev. Trdi disk bo ostal velikosti 20 GB. Srednji model bo imel procesor s taktom 800 MHz, vgrajen bo Combo drive (CDRW/DVD) in 30 gigabajtni HDD, pojavljajo pa se tudi govorice, da naj bi povečali zaslon na 13,3". Predvidena cena je 1290 amerikanerjev. Najdražji model bo po specifikacijah enak cenejšemu bratu, le da bo obdržal 14" ekran. Cena? $1590.

Manj je znanega o prenovi PowerBookov. Takt procesorja bo pri začetnem modelu povišan na 800 MHz (sedaj 667), najhitrejšemu modelu pa bodo procesor navili na 1 GHz. Tudi PowerBookom bodo cene padle za 200...

4 komentarji

iŠtudent - izposoja prenosnikov

Apple - Apple bo študentom poundil izposojo prenosnikov za osnovno ceno 7,58 funtov na teden, kar znese 2700 enot naše valute. V osnovno ceno je všteta cena za osnovni iBook z zavarovanjem in Apple Care programom tehnične podpore. V ponudbi naj bi bili še ostali iBooki in PowerBooki, vendar je o cenah za le-te Apple še skrivnosten. Po pretečenem obdobju izposojanja bo možno prenosnik kupiti samo za 50 funtov. Žalost vsega? Nedostopnost storitve v Sloveniji - kot vedno. Klik in uradni klik!

3 komentarji

PowerBook G4

Apple - Apple je izdal novo verzijo PowerBooka G4, in sicer je zadeva po specifikacijah prava zverina.
Kot je za PowerBooke značilno, so obdani s titanovo zlitino, kar jim daje lep izgled. Kar se novosti tiče, so med drugimi nov 667MHz PowerPC G4 procesor, 256 k drugostopenjskega predpomnilnika, 15,2" zaslon, debelina 1 palec (2,74 cm ), in pa kot se za zadnje prenosnike značilno, kombinirana CDRw/DVD enota.
Poleg tega ima še Atijevega prenosnega Radeona in ATA 66 20 oziroma 30 GB disk.
Cena verjetno ne bo nizka, če pa vas zanima več, poglejte tukaj.

0 komentarjev

Preklic

Guru 3D - Apple je ugotovil, da so na 570,000 adapterjih za notebook računalnike serije PowerBook G3 naredili hudo napako. V proizvodnji adapterjev je prišlo do napake, ki preveč segreje adapter. Ta se lahko, zaradi tako zvišane temperature, vžge. Apple obljublja vse kupcem, katerih PowerBook G3 računalnik je bil izdelan med marcem 1998 in marcem 2000, da jim bo zastonj, seveda, zamenjal adapter. Uporabniki iBook in Titanium PowerBook G4 ter novejših naj bi bili varni. Upajmo...

2 komentarja

Ameriški jabolčni velikan zopet z dobičkom

več strani - S sedeža ameriškega proizvajalca osebnih računalnikov Apple Computer so sporočili, da je njihov dobiček v prvih treh mesecih letošnjega leta padel na 43 milijonov dolarjev. Ta je v enakem obdobju lani znašal 233 milijonov dolarjev, prodaja pa je v primerjavi z enakim lanskim obdobjem padla za 26 odstotkov na 1,43 milijarde dolarjev. Kljub relativno velikemu padcu je dobiček večji, kot so napovedovali strokovnjaki. Ob takih poslovnih rezultatih se ameriškemu velikanu po polletnem črnem obdobju, ko je njegova izguba znašala 152 milijonov dolarjev, obetajo boljši časi. Izvršni direktor ameriškega koncerna Apple Steve Jobs je dejal, da so prenosni računalniki Titanium PowerBook G4 in operacijski sistem Mac OS X glavni proizvodi, s katerimi je ameriškemu proizvajalcu uspelo splezati na zeleno vejo.
V poslovni svet se je za vas odpravil Mitja.

0 komentarjev