»

CES 2011: Acer predstavil svoj tablični računalnik 'Picaso'

Fudzilla - Vroče žemljice na letošnjem CES-u so bili tablični računalniki in svojega je seveda predstavil tudi Acer. Za zdaj znan še pod kodnim imenom Picaso meri 10,1 palca, ima 16 GB prostora in poganja Android 2.2. Ko bo prispel na prodajne police, naj bi na njem tekel že Android 3.0. Poganja ga enogigaherčni procesor Nvidia Tegra 2 T20, ki mu družba dela pol gigabajta pomnilnika. Od nenujnih pritiklin ima mini-HDMI, USB, mini USB in dve kameri - zadnja ima pet megapikslov, sprednja pa 1,3 megapiksla. Na CES-u so na njem igrali igro Dungeon Defenders, ki je bila povsem gledljiva.

15 komentarjev

Onkyo predstavil prvi tablični računalnik s Tegro 250

engadget - Japonske podjetje Onkyo ni čakalo na januarski CES in je predstavilo prvi tabličnih računalnik, ki uporablja Nvidiin čip Tegra 250 (1 GHz, pospešena grafika, strojno dekodiranje in kodiranje JPEG in H.264 ). Izdelek se imenuje TA117 in poganja Android 2.2. Ima 10,1-palčni zaslon (1024 x 600 točk), dvoje vrat USB 2.0, podporo za Wi-Fi, Bluetooth, microSD, HDMI-priključek in kamero z 1,3 megapiksla. Meri 267 x 173 x 14,8 mm in tehta 800 g. Na voljo sta različici z 0,5 GB pomnilnika in 8 GB bliskovnega pomnilnika ali dvakrat več obojega, ki sta na Japonskem že dobavljivi, drugod pa bosta kmalu.

13 komentarjev

Android Gingerbread - prihajajo velike spremembe

3D Gallery - prosojnost, 3D efekti in grafični prehodi

vir: engadget
engadget - Eldar Murtazin, naslov, ko želite dolgo pred uradnim izidom izvedeti pravzaprav zelo točne podatke o čemerkoli, kar je povezano z mobilnimi telefoni, je obelodanil nekaj podrobnosti v zvezi z novim vmesnikom, ki ga lahko pričakujemo na prihodnji izdaji Androida. Šlo bo za Gingerbread, ki bo konec leta nasledil Android 2.2, poznan tudi pod kodnim imenom FroYo, o prenovljenem vmesniku pa smo že poročali.

Gingerbread bo očitno kar Android 3.0 ter bo še povečal fragmentacijo znotraj Androida, proti kateri naj bi se Google aktivno boril. V stilu Microsofta z Windows Phone 7 naj bi Google namreč podal strojne zahteve aparata, ki bo lahko poganjal Android 3.0. Zahtevan bo tako vsaj 3,5-palčni zaslon, gigahertčni procesor in 512 MB delovnega pomnilnika.
...

17 komentarjev

Ubuntu tudi za tablične računalnike

vmesnik Ubuntu Light

vir: engadget
engadget - Da bodo tablični računalniki takšen hit, kot so bili pred časom netbooki, je zdaj že skorajda gotovo. Najpogosteje z njimi povezani operacijski sistemi so za zdaj Android, webOS, Windows ter seveda iOS v primeru iPada. A svojega tržnega deleža si želijo tudi pri Canonicalu, razvijalcih najbolj popularne in znane distribucije Linuxa za namizne računalnike, Ubuntuja. Posebno izdajo, osnovano na Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat in nadvse podobno Ubuntu Light, bodo predstavili zgodaj v letu 2011. Tablična različica se bo nato v prihodnosti tudi združila z Ubuntu Light. V primerjavi z drugimi različicami jo bo, vsaj ob izidu, razlikovala vgrajena zaslonka tipkovnica QWERTY, grafični uporabniški vmesnik, prilagojen rokovanju s prsti ter podpora...

14 komentarjev

Acer predstavil prvi (pravi) Ion PC

vir: engadget
engadget - Kmalu po nVidijini objavi, da so sistemi Ion že nared za predstavitev, je Acer predstavil svojo namizno rešitev. Sodeč po govoricah o sistemu, poimenovanem Hornet, le-te niso bile zgrešene, saj mu je novinec zelo podoben, imenuje pa se AspireRevo. Prihaja s standardnimi zmogljivostmi sistema Ion, kot so predvajanje 1080p video vsebin, igranje nezahtevnih iger (npr. Call of Duty 4 oz. Spore), HDMI (in VGA) izhod, zvočni vhod in izhod, eSATA, gigabitna mrežna povezava ter 6 USB priključkov. Dodan je še čitalec štirih vrst medijskih kartic, opremljen pa je z do 4 GB pomnilnika in do 250 GB trdega diska. Vse skupaj je zapakirano v lično in majhno ohišje (18 x 18 x 3 cm). Podatka o ceni in izidu še ni,...

21 komentarjev

Acer predstavil nov prenosnik

TG Daily - Acer je izdal nov prenosnik iz serije Aspire, ki nosi oznako 8930G-7665 in namerava mešati štrene HP-ju in Dellu. Acerjev novi model v drobovju skriva štirijedrni procesor Intel Core 2 Quad Q9000, ki ga je Acer navil z 2 na 2,53 GHz. Družbo mu delajo 4 GB pomnilnika, grafična kartica Nvidia 9700 GT, polterabajtni trdi disk in pogon Blu-Ray, vse skupaj pa poganja 64-bitna Vista. Okno v svet predstavlja 18,4-palčni zaslon. Vse skupaj Acer ceni na 1800 dolarjev, kar po bančnem menjalnem razmerju trenutno znaša 1260 evrov. Upajmo, da se bo v to smer odklonilo tudi Acerjevo od zlogasnega 1:1, ki ga proizvajalci tako ljubijo.

Acer upa, da bo z ugodnejšo ceno počasi prehitel svoja večja tekmeca, HP in Dell. HP-jev prenosnik...

19 komentarjev