»

Windows XP box

mini-itx.com - Biti prvi z neko odlično idejo, ki se je ni še nihče spomnil, in jo tudi uresničiti je zagotovo eden od znakov velikega uma. Zatakne se le pri definiciji odlične ideje. Tako je Andy France iskal idealni dom za njegovo matično ploščo Mini-ITX, na kateri je nameraval poganjati Windows XP. Kakor vemo vsi, ki imamo doma gore legalnih programov, znajo biti škatle kar nadležna stvar za shranjevanje, saj imamo kaj kmalu polne vse police. Tako se je rodila ideja, da bi spravil celoten računalnik kar v škatlo Windows XP. Zelo lepo prikazan potek izdelave te modifikacije si lahko ogledate tukaj.

Če je končni izdelek produkt genialnega uma ali le osebe s preveč prostega časa, pa presodite sami.

11 komentarjev

Obrazložitev ankete

Slo-Tech - Včeraj sem videl, da nekateri niste bili zadovoljni z anketo, češ da je slabo zastavljena ter ne da vedeti, o čem sprašuje. Torej, izkoristimo pravico pisanja novic ter razložimo anketo kar na prvi strani.

Torej, v forumu se vsake toliko pojavijo uporabniki, ki mislijo, da imamo vsi širokopasovni internet ter ločljivost ekrana nastavljeno na 1920×1400 točk. Tako kot odgovor na neko temo vnesejo 10 takih sličic, ki nenormalno raztegnejo vsebino foruma ter povzročijo forumašem na navadni telefonski liniji pravi mali glavobol.

Na dlani se ponuja ena rešitev, podana v HTML standardu. Če imate vi ločljivost, recimo, nastavljeno na 1024×768 točk, ter neka Pametna Žvau™ v forum pošlje sliko, široko 1400 točk, vam bo to raztegnilo celotno stran. No, HTML omogoča to, da brskalnik prisili v neraztegovanje strani. Pozitivna stran vsega je to, da vam zadeve ne bo raztegnil ter boste lahko brali forum nemoteno. Negativna je pa ta, da boste videli samo tisti del slike, ki se prileže vaši...

47 komentarjev

Programsko ozadje spletne strani zastonj!

PHP-si - Xbite, naš redni forumaš ter avtor dodatnih barvnih shem Slo-Techa, je vedno rad pomagal, kadar se je šlo za spletno programiranje v programskem jeziku PHP. V forumu je postal že pravi naslov za informacije. No, pred časom je on za neko stran spisal popolno programsko ozadje. Na strani php.si ga sedaj ponuja zastonj, zaščiteno z licenco GPL. Vsi, ki bi radi uresničili svoje sanje, kar hitro po vunpotegu, a opozorilo velja: avtor ni odgovoren za morebitne hrošče ter varnostne pomanjkljivosti v kodi - vam v vednost. Tudi taki ljudje se najdejo...

5 komentarjev

Še malo objasnitve

Slo-Tech - Kot ste, zavzeti forumaši pač, že opazili, je zadnje dni v našem Forumu dosti stvari bolj slabo delujočih. Da ne boste živeli v nevednosti, vam bom razložil kapitalni razlog. Primož je dobil kronični napad pridnosti in se lotil pisanja Foruma popolnoma na novo. Ker pa ne more vsega narediti naenkrat, ste včeraj opazili, da se ni dalo popravljati ter brisati tem inu sporočil. Vse to je danes že popravljeno, avtomatska prijava pa še sledi. Bodite potrpežljivi . Če slučajno opazite še kakšno anomalijo v delovanju Foruma, to napišite v oddelek "Slo-Tech" in stvar bo popravljena tekom dneva. Hvala lepa.

0 komentarjev

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov

Slo-Tech - Moram priznati, da sem nad to potezo izjemno razočaran, a kot je vsem aktivnim v Forumu razvidno, je bila neizogibna. Ko je Slo-Tech izvedel prenovo, se je Primož spomnil odlične ideje - kaj pa, če bi bili drugačni od drugih forumov ter bi merili ne samo količino sporočil, ampak tudi pogostost, velikost sporočila,... Na papirju je bila ideja odlična ter nekaj časa se je zdelo, da stvar celo funkcionira. Andrej, Thomas, Aggressor ter ostali aktivni forumaši so si zaradi svojih dobrih nasvetov ter odličnih debat kaj hitro prislužili zvezdice, ki so novemu uporabniku nakazale, ali je ta forumaš izkušen ali nov.

Nato so se pojavili prvi primeri oseb, ki jih na Slo-Techu nočemo - nabijači. Komentirajoč vsako novico, so iz lastnega interesa do pridobitve zvezdic drastično znižali kvaliteto odgovorov v forumu. Lahko bi rekli, da je kvaliteta foruma padla na neko nižjo raven.

Luni, Primož ter jaz smo se odločili - zvezdic več ni. Upam, da bo to vsaj malo vplivalo na kvaliteto našega foruma,...

65 komentarjev

Google zeitgeist

Slashdot - Google velja za enega najboljših in najpopularnejših iskalcev po spletu. Glede na to koliko ljudi išče preko njih bi si lahko naredili zelo zanimivo sliko o svetu oziroma uporabnikih interneta - kaj jih zanima, kako prihajajo do podatkov, od kje itd. To so tudi storili s svojo novo stranjo Zeitgeist. Stvar je malce skopa, ampak vseeno blazno zanimiva. V bistvu lahko preko pojmov, ki jih ljudje iščejo, ugotoviš kaj se dogaja v svetu. Zabavne so tudi najbolj pogosto napačno črkovane poizvedbe: volkswagon, shakespear, jenifer lopez ... :)
Raje ne pomislim, kaj vse bi se še dalo analizirat...

0 komentarjev

Donator pejš

Jaz - Mislim, da se že vsi strinjamo, da je trenutna agonija Slo-Techa nevzdržna. Strežnik ni več sposoben opravljati svojih osnovnih nalog in tako tudi vi obiskovalci niste deležni tistega, kar naj bi vam Slo-Tech omogočal. Pisanje po Forumu je živce parajoče opravilo, pogosto pa ni dostopna kar celotna stran. Če vam je vsaj malo do Slo-Techa in si želite, da bi spet služil svojemu namenu, torej vam obiskovalcem, potem vas vabimo, da si ogledate naš Donator Pejđ. Na tej strani boste našli vse potrebne informacije za nakazilo prostovoljnega prispevka za nakup novega strežnika za Slo-Tech. Morate pa vedeti, da so donacije popolnoma prostovoljne ter da z njimi ne boste pridobili popolnoma ničesar (privilegije, nazive, zvezdice...) razen ponovno 100% uporabnega Slo-Techa. Hvala...

36 komentarjev

Zobata OwcaTM

Slo-Tech - Za vse, ki se zanimate kako izgleda Zobata OwcaTM... Tukaj jo imate.

Vsi kreteni, ki ustvarjate nove uporabnike, ker bi radi postali Owce, prosim NEHAJTE.

Popravek by luni: Kljub temu, da bo Primoz (ki je velik ljubitelj Wormsov) razočaran, smo zaradi splošnega nezadovoljstva zamenjali slikico Zobate Owce.

Dodatek by Primoz: Nisem razočaran....

31 komentarjev

Novice in Forum

Jaz - Ok, danes so novice malo zamujale, toda ne zaradi lenobe, temveč dela s Forumom. Pojavile so se namreč pritožbe, da Forum postaja podoben drugim nediscipliniranim forumom po Sloveniji in da je vse manj uporaben in zanimiv. Seveda si nihče ne želi, da bi se zgodilo kaj takega, še najmanj pa mi, ki smo se zelo potrudili, da je Forum postal to, kar je danes. Po pravici povedano sem takšne težave pričakoval že kar nekaj časa in kar malce presenečen sem, da je tako dolgo trajalo, da so se pojavile. Razumljivo je namreč, da se v tako veliki množici prijavljenih pojavijo osebki, ki nimajo za početi kaj drugega, kot non stop svinjati po Forumu in provocirati ostale uporabnike. Toda brez skrbi, to nikakor ne bo dopuščeno in ta Forum bo še naprej ostal to, kar je bil do zdaj: vzor reda, discipline in civiliziranega komuniciranja za vse ostale. Seveda 24 urnega nadzora ni mogoče opraviti, toda moderatorji in administratorji bomo naredili vse, kar je v naši moči. Danes sem tako pregledal...

6 komentarjev