»

AMD pridobiva na Intelov račun

So vas težave s čipovji odvrnile od nakupa Intela na račun konkurenčnega AMD-ja?

vir: Hexus
Hexus - AMD je nekoliko pričakovano sporočil, da so Intelove težave z veznimi čipovji za procesorje Sandy Bridge pozitivno vplivale na njihove kratkoročne prodajne rezultate. Ker je Intel načeloma prepovedal prodajati izdelke s problematičnimi čipovji (razen nekaterih izjem) razpošiljanje nadomestnih čipov z oznako B3 (problematični so označeni s steppingom B2) pa se bo začela šele čez dva dni, sprva v manjših količinah. Luknjo v ponudbi tako proizvajalci zaključenih sistemov kot trgovci krpajo z AMD-jevimi izdelki.

Po besedah podpredsednice AMD-ja, Leslie Sobon, je največje povpraševanje predvsem pri trgovcih, ki povprašujejo po konkurenčnih izdelkih AMD-jevih partnerjev. Tudi partnerji so nekoliko povečali proizvodnjo računalnikov z AMD-jevimi procesorji...

3 komentarji

Intelove procesorje Sandy Bridge bo moč oddaljeno onesposobiti

Delovanje Anti-Thefta

Slo-Tech - Intel je potrdil, da bodo imeli njihovi novi procesorji Sandy Bridge vgrajeno možnost, da se jih oddaljeno onesposobi (remote kill switch). Tehnologija, ki jo Intel imenuje Anti-Theft 3.0, omogoča onesposobiti procesor, četudi računalnik ni priključen na internet ali če sploh ni vključen, saj se poseg lahko izvede prek mobilnega omrežja 3G s šifriranim SMS-om, prek omrežja ali ob prekomernem številu neuspelih prijav v sistem. Procesor je moč povrniti v prejšnje, delujoče stanje, s pravilnim signalom prek 3G ali z vpisom pravilnega predhodno nastavljenega gesla. Z novo funkcionalnostjo želi Intel uporabnikom ponuditi možnost zaščititi se za primer kraje.

26 komentarjev

ASRock kupil Fatal1ty-ja

Dvojna doza smrtnosti - Jonathan Wendell - Fatal1ty z modelom plošče Fatal1ty

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Jonathan Wendell, eden izmed najbolj znanih profesionalnih igričarjev ter internetu bolj znan pod vzdevkom Fatal1ty, je dobil novega partnerja za izdelavo matičnih plošč, ki bodo nosile njegovo ime - ASRock. V preteklosti je to vlogo že imel Abit, ki pa je pred časom žal končal svoje popotovanje po izdelovanju matičnih plošč. Med drugim Jonathana Wendella sponzorirajo še podjetja kot je OCZ (pomnilniki in napajalniki z njegovim psevdonimom), XFX (grafične kartice) ter Creative (zvočne kartice, slušalke), za nekaj izdelkov pa se je povezal tudi npr. z Zalmanom.

Prva...

11 komentarjev

Gigabyte spreminja podobo svojih plošč

Ne trudite se z iskanjem barv ter IDE oz. floppy priključka

vir: Xtreme Systems
Xtreme Systems - S prvimi slikami novih plošč za Intelove prihajajoče procesorje Sandy Bridge lahko vidimo, da so se pri Gigabyte-u, enem izmed večjih proizvajalcev matičnih plošč, odločili nekoliko osvežiti svojo podobo. V preteklosti so bili njihovi izdelki pogosto označeni za mavrične, saj so imeli temno modro tiskanino, rdeče in rumene reže za pomnilnik ter bele in modre reže za kartice. Z bolj nedavnimi izdelki so to nekoliko omilili na svetlo modro tiskanino z belimi, modrimi in rumenimi režami, nato pa odstranili še...

31 komentarjev

Abit odpoklical matične plošče

Hartware.net - Zaradi napak, ki so se pokazale pri nadaljnjem testiranju, in ki negativno vplivajo na zmogljivosti in stabilnost, bo Abit odpoklical matične plošče serije AN9 32x, s serijskimi številkami AN932UDC000001 ~ AN932UDC001407 in AN932UDD000001 ~ AN932UDD001000 ter serije Fatal1ty AN9 32x, s serijskimi številkami FAN93UDC000001 ~ FAN93UDC002713 in FAN93UDD000001 ~ FAN93UDD001648, poroča Hartware.de.

Ostale plošče iste serije so brezhibne. Abit bo strankam s prizadetimi ploščami kril vse stroške, ki bodo nastali z zamenjavo, in jim priporoča, da se čim prej obrnejo na predstavnika Abit v svoji državi.

29 komentarjev

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

techPowerUp! - Creative je na CES 2006 predstavil zanimivo novost. V sodelovanju z najslavnejšim FPS gamerjem Jonathanom “Fatal1ty” Wendelom so razvili novo igračarsko lasersko miš, ki so jo poimenovali Creative Fatal1ty 2020, ter manjšega bratca le-te Creative Fatal1ty 1010. Prvi se ponaša s kar 2400 DPI-ji ter z 5.8 Mpixel senzorjem. Poleg tega ima tudi dodatne uteži, s katerimi lahko variiramo pri stabilnosti miške s spreminjanjem njene teže ( podobno kot Logitechov G5). Model 1010 ima ''le'' 1600DPI.


Obe miški nudita vse, kar se najde pri konkurenčnih proizvodih, torej nastavljanje DPI med igro (pri Creative-u so to poimenovali RapidRes), teflonske nogice za lažje drsenje ter veliko natančnost.
...

47 komentarjev

Dočakali smo Zalman Fatal1ty

Zalman - Skoraj vsi računalniški poznavalci poznamo korejsko podjetje Zalman, ki slovi po svojih elegantnih in tihih rešitvah hlajenja prevročih računalniških komponent.

Serija njihovih procesorskih hladilnikov je tako dobila še enega novega člana - Fatal1ty FS-C77. Gre za naslednika že tako velikega in uspešnega hladilnika CNPS 7700-cu.

Hladilnik je v celoti narejen iz bakra in ima nekoliko močnejši, prosojen ventilator premera 120 mm, v katerem se nahaja rdeča LED. Cel hladilnik tehta 918 g, kar je precej več od priporočil proizvajalcev procesorjev, pritrdilni mehanizmi pa so na voljo za podnožja 754/939/940 in 478/775. Podpora za podnožje A je...

16 komentarjev