» »

AMD pridobiva na Intelov račun

AMD pridobiva na Intelov račun

So vas težave s čipovji odvrnile od nakupa Intela na račun konkurenčnega AMD-ja?

vir: Hexus
Hexus - AMD je nekoliko pričakovano sporočil, da so Intelove težave z veznimi čipovji za procesorje Sandy Bridge pozitivno vplivale na njihove kratkoročne prodajne rezultate. Ker je Intel načeloma prepovedal prodajati izdelke s problematičnimi čipovji (razen nekaterih izjem) razpošiljanje nadomestnih čipov z oznako B3 (problematični so označeni s steppingom B2) pa se bo začela šele čez dva dni, sprva v manjših količinah. Luknjo v ponudbi tako proizvajalci zaključenih sistemov kot trgovci krpajo z AMD-jevimi izdelki.

Po besedah podpredsednice AMD-ja, Leslie Sobon, je največje povpraševanje predvsem pri trgovcih, ki povprašujejo po konkurenčnih izdelkih AMD-jevih partnerjev. Tudi partnerji so nekoliko povečali proizvodnjo računalnikov z AMD-jevimi procesorji in veznimi čipovji, a nedvomno je največja težava, da AMD še nima procesorjem Sandy Bridge konkurenčnega izdelka. Slednji bodo v obliki procesorjev Zacate (arhitektura Bulldozer) in APU-jev Llano izšli šele v drugem letošnjem četrtletju, ko bo Intel po trenutnih načrtih že popravil težavna čipovja in prodane izdelke z defektnimi zamenjal za delujoče.

Pri AMD-ju povečanega povpraševanja še ne znajo pretvoriti v spremembe v napovedih finančnih rezultatov, torej bo potrebno počakati na finančna poročila v začetku drugega četrtletja. Dobra novica za AMD je zakasnitev izdaje najhitrejše Intelove platforme, podnožja LGA-2011, ki bo nadomestilo podnožje LGA-1366. Ti bodo osnovani na arhitekturi Sandy Bridge, a ne bodo imeli enotnega generatorja delovne frekvence, torej bo mogoče navijanje po starem načinu z dvigovanjem FSB-ja (oz. BCLK-ja, HTT-ja in ostalih imen zunanjega vodila). Sprva naj bi nove procesorje in matične plošče izdali že v začetku druge polovice letošnjega leta, a so izid premaknili v zadnje letošnje četrtletje. V primeru uspeha arhitekture Bulldozer bi bili prav novi Intelovi procesorji največji konkurent najhitrejšim procesorjem Zacate.

3 komentarji

phenom ::

Zakon, kr tko naprej AMD.

desperados ::

Zacate in ontario apu-ji (4je modeli; C-30, C-50, E-240, E-350) so že na voljo. Ne tenmeljijo pa na bulldozer arhitekturi ampak na bobcat! To pa je le konkurenca atomu + ion.

PrimozR ::

Ali v tejle novici mogoče piše kakorkoli drugače? o_O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sandy Bridge-E bo sledil trenutnemu poimenovanju

Oddelek: Novice / Procesorji
216200 (5338) Dr_M
»

Intel Core i7-995X oz. kako upokojiti platformo na vrhuncu

Oddelek: Novice / Procesorji
227976 (6654) Dr_M
»

Vezno čipovje X79 za zmogljivejši Sandy Bridge

Oddelek: Novice / Matične plošče
167171 (6467) Dr_M
»

Dodatne informacije o Bulldozerjih

Oddelek: Novice / Procesorji
347469 (6459) pegasus
»

Llano in Bulldozer šele poleti

Oddelek: Novice / Procesorji
185911 (4719) PrimozR

Več podobnih tem