»

MWC - HP predstavil Slate 7 z Androidom

vir: The Verge
The Verge - Napovedali smo, da se bo HP vrnil na trg mobilnih naprav s tabličnim računalnikom, na katerem bo tekel Android. Takrat so napovedali, da bo prvi izdelek ciljal v višji cenovni razred, proti iPadu in konkurentom, ter da bo verjetno celo prva tablica, v katerem se bo skrivala nVidiina Tegra 4. Temu očitno ne bo tako, saj je HP predstavil Slate 7, cenovno ugodno 7-palčno tablico. Za 170 dolarjev bodo kupci v aprilu lahko kupili 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik, medtem ko bo v notranjosti tekel zgolj dvojedrni procesor, osnovan na arhitekturi ARM A9. Delovnega pomnilnika bo 1 GB, podatke bo mogoče shranjevati na 8 GB internega pomnilnika, ki pa ga bo mogoče še razširiti prek reže za kartico tipa microSD.

Povezoval se bo lahko na brezžična...

18 komentarjev

Yahoo predstavil Livestand

TechCrunch - Yahoo je predstavil storitev Livestand, kakor so poimenovali nov tabličnim računalnikom namenjen digitalni kiosk. Namenjen je uporabnikom iPada in androidnih tabličnih računalnikov. Uporabnik se na stran vpiše z računom za Yahoo, Facebook in Google, v zameno pa dobi personalizirano stran z interaktivnimi novicami in novostmi iz socialnih omrežij, ki ga zanimajo. Stran je torej neke vrste konkurenca nedavno predstavljenemu The Dailyju.

Yahoo storitev označuje kot ultrapersonalizirano stran začetno stran Yahoo, ki bo popolnoma prilagojena uporabnikovim željam. Storitev bo prišla prav tudi založnikom, ki bodo dobili možnost publiciranja in serviranja svojih vsebin končnim uporabnikom, pri...

0 komentarjev

Francija bi obdavčila tablične računalnike, razen tistih z Windows

Techdirt - Francoska vlada želi razširiti skupino izdelkov, pri prometu katerih se plačuje nadomestilo za dovoljeno kopiranje avtorsko zaščitene vsebine. Sprva je zakon zaobjemal le prazne zgoščenke, kasneje so dodali še predvajalnike MP3, z 12. januarjem pa želijo obdavčiti tudi tablične računalnike, ki imajo več kot 40 GB notranjega pomnilnika. Pri tem je zanimiva definicija v zakonu, ki eksplicitno izvzema tablične računalnike, na katerih teče Windows. Ti se namreč štejejo za polne računalnike in so izvzeti, saj se bo nadomestilo plačevalo le za tablične računalnike z operacijskim sistemom za mobilne naprave (Android, iOS) ali brez sistema.

Nova dajatev bi podražila tablične računalnike za...

24 komentarjev

Onkyo predstavil prvi tablični računalnik s Tegro 250

engadget - Japonske podjetje Onkyo ni čakalo na januarski CES in je predstavilo prvi tabličnih računalnik, ki uporablja Nvidiin čip Tegra 250 (1 GHz, pospešena grafika, strojno dekodiranje in kodiranje JPEG in H.264 ). Izdelek se imenuje TA117 in poganja Android 2.2. Ima 10,1-palčni zaslon (1024 x 600 točk), dvoje vrat USB 2.0, podporo za Wi-Fi, Bluetooth, microSD, HDMI-priključek in kamero z 1,3 megapiksla. Meri 267 x 173 x 14,8 mm in tehta 800 g. Na voljo sta različici z 0,5 GB pomnilnika in 8 GB bliskovnega pomnilnika ali dvakrat več obojega, ki sta na Japonskem že dobavljivi, drugod pa bosta kmalu.

13 komentarjev

HP predstavil komplet tabličnega računalnika in tiskalnika

engadget - Hewlett-Packard je predstavil tablični računalnik, ki deluje kot nadzorni vmesnik za njihov novi tiskalnik, s katerim prihaja v kompletu. Uporablja se tudi za brskanje po spletu in tiskanje dokumentov z drugih naprav. Ima 7-palčni zaslon in se povezuje z novo večnamensko napravo HP PhotoSmart eStation all-in-one. S tablico je mogoče premikati dokumente med različnimi multimedijskimi napravami in jih tiskati.

Čeprav ga poganja Android 2.1, je Google prisoten le za vzorec. Prednameščeno iskanje po spletu je Yahoojevo, prav tako ni dosegljiv Android Market, ker ima naprava prevelik zaslon za uporabo aplikacij, ki so tam naprodaj. Tudi Gmail ni dostopen. Je pa Yahoo priložil nekaj minimalističnih aplikacij, ki so ravno dovolj za namensko rabo - med...

16 komentarjev

Indijski tablični računalnik za 30 evrov postaja realnost

engadget - Poleti smo pisali, da Indija razvija tablični računalnik v vrednosti 30 evrov in da je prototip že nared, manjkali so le še proizvodni partnerji. Marsikdo je bil takrat skeptičen, a kot kaže, bo Indija res uspela izdati svoj tablični računalnik po napovedani ceni. Te dni so namreč podpisali pogodbo s podjetjem HCL Technologies, ki bo proizvajalec novih tabličnih računalnikov.

Prvi modeli bodo imeli 7-palčni zaslon (kasneje bodo na voljo tudi verzije s 5- in 9-palčnim zaslonom), stali pa bodo napovedanih 35 dolarjev, pri čemer Indija za prihodnost napoveduje upad vse do 10 dolarjev. Točne specifikacije še niso znane, bo pa imela nova naprava povezljivost Wi-Fi, podporo za Flash in dvogigabajtno spominsko kartico. Prvi gotovi primerki bodo prispeli 10....

121 komentarjev

Asus povečuje uporabo Androida, niža cene

Eee Pad

vir: engadget
engadget - Dva meseca in pol nazaj, na tajvanskem sejmu Computex, je Asus predstavil nekaj prihajajočih tabličnih računalnikov, kjer so bili nekateri resni konkurenti Applovemu iPadu. Tako v primeru 12 kot 10-palčnega Eee Pada bi naj bil operacijski sistem Microsoftov (Windows 7 na prvem, Windows Embedded Compact 7 na drugem), a je očitno prišlo do sprememb. Pri Asus namreč po novem stavijo na Android ter obenem nižajo cene nekaterim napovedanim izdelkom, ki jih v večini primerov lahko pričakujemo okrog preloma letošnjega leta v leto 2011. 10-palčnež, Eee Pad EP101TC, bo po novem stal manj kot 400 dolarjev in bo namesto Windows Embedded Compact 7, kot rečeno, uporabljal Android. 12-palčnež obdrži stare specifikacije, a je nekoliko boleča cena...

11 komentarjev

Pricurljali podatki o Samsungovem tabličnem računalniku

TG Daily - Na svet so iz Vietnama pricurljali podatki o prihajajočem Samsungovem tabličnem računalniku, ki ga bo poganjal Android. Sedempalčno napravo bo usmerjal Android 2.2 (Froyo), v njej pa bo tiktakal procesor ARM-jev Cortex A8 z 1,2 GHz. Spomina bo vgrajenega 16 GB, še enkrat toliko pa ga bo moč dobiti z razširitveno kartico microSD. Priložena baterija bo imela kapaciteto 4 Ah, tako da bo naprava tehtala vitkih 370 gramov. Samsung Galaxy bo dobavljiv do začetka božične nakupovalne sezone, podatkov o ceni pa še ni.

11 komentarjev

Začel se je Computex 2010

Slo-Tech - Včeraj se je v Tajpeju začel računalniški sejem Computex, ki vsako leto junija poskrbi, da so oči svetovne javnosti uperjene na Tajvan. Letošnji 30. Computex bo trajal do sobote. Na njem bo razstavljalo 1715 proizvajalcev, kar naj bi bilo 60 odstotkov vseh svetovnih proizvajalcev strojne opreme.

Glavna tema letos so tablični računalniki, bralniki e-knjig in druge prenosne naprave. Na spletu že mrgoli reportaž in fotoreportaž: CNet, engadget, PC Mag. Vsi proizvajalci letos se želijo meriti z Applom in njegovim neverjetno uspešnim iPadom. Asus in MSI sta napovedala tablične računalnike z Windows 7, videli pa smo tudi cel kup naprav z Androidom. Druga vrsta popularnih naprav je vse, kar je trirazsežnega (očala, zasloni,...

6 komentarjev

webOS na tabličnih računalnikih, tiskalnikih

HP-jev tiskalnik s spletno povezljivostjo

vir: VR - Zone
VR - Zone - Napovedi iz komentarjev na novico o HP-jevem nakupu Palma se bodo uresničile, saj bodo vsaj nekateri tablični računalniki, ki jih bo proizvajal HP, uporabljali po novem HP-jev webOS. Nesojeni največji konkurent iPadu, HP-jev Slate, je bil ukinjen dva dni po HP-jevem nakupu Palma. Spomnimo se, da bi Slate sprva uporabljal Microsoftov Windows 7, za katerega pa so pri HP-ju po ukinitvi povedali, da je enostavno preveč požrešen z vidika strojnih zahtev, posledično pa je trpela avtonomija naprave, kljub uporabi procesorja Atom.

Duhovni naslednik Slatea bi bil lahko HP Hurricane, o katerem so mediji poročali pred slabima dvema tednoma in za katerega se je že takrat špekuliralo, da bo...

4 komentarji