»

Clip Art se dokončno poslavlja

Kaj pa zdaj?

vir: The Verge
The Verge - Clip Art je bil skupaj z Wordartom rešitelj marsikaterega učenca, dijaka in morda celo študenta, saj sta omogočila začiniti predstavitve s smešnimi ter predvsem kričečimi naslovi ter (vektorskimi!) sličicami. Varni niso bili niti poslovni uporabniki, saj je marsikatera predstavitev v sicer resnem podjetju vsebovala nabor črno-belih možiceljnov iz zbirke Clip Art. A z vedno pogostejšo internetno povezavo in z vajenostjo uporabnikov, da so slike iskali na spletu, se je uporaba zbirke Clip Arta v Microsoftovih pisarniških paketih iz leta v leto zmanjševala, s predstavitvijo Office 2013 pa je navsezadnje tudi izginila. Do sedaj je bilo odstranitev mogoče zaobiti z...

12 komentarjev

Microsoft ukinja razvoj predvajalnikov Zune

Bloomberg - Microsoft ukinja razvoj novih predvajalnikov znamke Zune, poroča Bloomberg. Namesto tega se bodo posvetili razvoju programske opreme Zune, ki bo na voljo za pametne telefone z Microsoftovim sistemom. Zune se namreč nikoli ni uspel zasidrati med ljudske množice, saj se je od predstavitve leta 2006 spopadal z nizkim povpraševanjem, že zadnji dve leti pa se Microsoft spogleduje z odstrelom platforme.
...

3 komentarji

Microsoft ukinja znamko SideWinder

SideWinder X8

vir: VR - Zone
VR - Zone - Še drugič po letu 2003 je iz Microsofta prišla vest, da ukinjajo svojo znamko SideWinder, ki so jo dolga leta lepili na svoje igričarjem namenjene izdelke, od miši in tipkovnic pa do igralnih palic, volanov in podobne periferije. Po letu 2003 je trajalo štiri leta, da so ponovno zagnali znamko, kar so takrat storili po sodelovanju z Razerjem (skupaj so izdelali miš Habu in tipkovnico Reclusa). Ponovna odločitev za ukinitev ni posledica slabega poslovanja, temveč zaradi zasičenosti trga. Microsoft mora namreč tekmovati prav z Razerjem, kakor tudi z drugimi podjetji, predvsem velikim...

8 komentarjev

Microsoft počasi ukinja znamko Zune

vir: engadget
engadget - Ob predstavitvi prvega Microsoftovega predvajalnika glasbe je bila ustvarjena še znamka Zune, ki je prek nekaj generacij predvajalnika (zadnja generacija, Zune HD, je bila ena izmed redkih naprav s prvimi procesorji Tegra) prerasla v programsko opremo za upravljanje z njimi, glasbeno trgovino, medijski oddelek na Windows Phone 7 in Xbox 360, itd. A kaže, da bi bila lahko ta znamka tik pred izumrtjem, kar so nekateri opazili med najavo sodelovanja Microsofta in Nokie. Mnoge znamke, vključno z Xbox Live, Windows Marketplace in podobnimi, so bile omenjene pogosto, Zune pa nikoli. Posledično sta Paul Thurrott in ZDNet-ova Mary-Jo Foley povprašala Microsoftove predstavnike, kako kaže tej...

9 komentarjev

Microsoft svoj Windows Live Spaces menja za odprtokodni WordPress.com

The Windows Blog - Windows Live Blog danes piše o sodelovanju z odprtokodnim podjetjem Automattic. Microsoft, ki je znan po tem, da pogosto posluša svoje stranke, je sprejel dejstvo, da ne bo zlahka ujel konkurence, zato je svojim tridesetim milijonom uporabnikov storitve Windows Live Spaces ponudil udoben prehod na odprtokodno platformo WordPress.com, ki po njegovih besedah ponuja boljšo, polnejšo izkušnjo.

Microsoft pravi, da z novo platformo uporabniki pridobijo najboljšo zaščito pred nezaželenci, večje možnosti za prilagoditve in oblikovne spremembe ter zanesljivejše delovanje. Tako bo Microsoftovo programje, namenjeno pisanju spletnih dnevnikov, delovalo direktno z WordPress.com, obstoječe vsebine pa boste lahko avtomagično prenesli bodisi na WordPress.com, bodisi na svoj računalnik, ali pa jih izbrisali. Prva večja razširitev bo povezava med spletiščem WordPress.com in programom Messenger, ki bo omogočala avtomatično obveščanje vseh vaših stikov o...

28 komentarjev

Microsoft ukinja Vine

Vine se poslavlja

TechCrunch - Microsoft je lani predstavil svojo novo komunikacijsko-družabno storitev Vine, ki je potem obtičala v stadiju beta. Šlo je za Twitterju podobno storitev, ki je bila sprva namenjena vzpostavljanju stika s sorodniki in prijatelji v primeru nesreč in drugih nujnih okoliščin (tudi ko bi drugi komunikacijski kanali odpovedali), kasneje pa so jo nameravali nadgraditi v polnokrvno družabno storitev. Omejili so jo na ZDA in operacijske sisteme Windows XP SP2, Vista in 7, saj je bilo za uporabo treba namestiti lokalnega odjemalca. Microsoft je ugotovil, da storitev ni dosegla želene prepoznavnosti, zato jo...

5 komentarjev

Skype meri na podjetja

The Wall Street Journal - Skype je včeraj javnosti predstavil novo storitev, s katero se želi približati majhnim podjetjem, ki kanijo preiti na internetno telefonijo. Poimenovali so jo Skype for SIP in je za zdaj še v stadiju beta. Glavna prednost je združljivost s staro opremo PBX, ki jo posedujejo podjetja, s podporo Session Initiation Protocol (SIP). Po Skypovih lastnih besedah to pomeni, da je prehod mogoč brez dragih viličarjev za nadgradnjo obstoječe infrastrukture.

Pogovori med uporabniki Skypove tehnologije bodo brezplačni, medtem ko klici na stacionarne številke v ZDA stanejo približno dva centa. Skype je sicer že prej imel oddelek za podjetja, le da je bilo potrebno za uporabo imeti računalnike in programsko opremo (tako kličemo domači uporabniki), kar je prehod v podjetjih napravljalo manj privlačen. Z uvedbo SIP-a pa je prehod olajšan, saj mora le sistemski skrbnik znati prekonfigurirati PBX. Prehod na brezplačno ali cenejše telefoniranje je mamljiv, a kritiki opozarjajo, da morajo biti zlasti...

0 komentarjev

Microsoft dogodek Študent je car

Microsoft - V četrtek, 23. 11. 2006, in torek, 28. 11. 2006, Microsoft Slovenija organizira dogodek "Študent je car", ki se bo odvijal na FERI-ju v Mariboru ter FRI-ju v Ljubljani.

Maribor, 23. 11. 2006 ob 16.15, FERI – predavalnica Borut Pečenko
16.15 – 17.00 Microsoft aktivnosti in priložnosti za študente – Zlatko Polak, Microsoft
17.00 – 17.45 Windows Vista – Andrej Budja, Microsoft
17.45 – 18.15 Odmor
18.15 – 19.00 Pripomočki za Stransko vrstico v Windows Visti – Dušan Zupančič, Cetis
19.00 – 19.45 Microsoft .NET Framework 3.0. Storitve in delovni tokovi – Matevž Gačnik, Gama System
od 19.45 Družabni dogodek ob picah in pijači ter preizkušanju Viste in Officea 2007

Ljubljana, 28. 11. 2006 ob 16.15, FRI – predavalnica P1
16.15 – 17.00 Microsoft aktivnosti in priložnosti za študente – Matej Markelj, Microsoft
17.00 – 17.45 Windows Vista – Andrej Budja, Microsoft
17.45 – 18.15 Odmor
18.15 – 19.00 Pripomočki za Stransko vrstico v Windows Visti – Dušan Zupančič, Cetis
19.00 – 19.45...

17 komentarjev

Microsoft razkril nekoliko več o "Live Drive"

CNet - Microsoft je podal nekaj informacij o prihajajoči storitvi, imenovani "Live Drive", ki naj bi bila zastonj.

Vsak uporabnik storitve bo dobil približno dva gigabajta prostora, če mu pa to ne bo zadostovalo, bo lahko Microsoftu nakazal nekaj dolarjev za dodaten prostor. Cen, ter kdaj bo stvar na voljo za širšo uporabo, Microsoft še ni objavil. Znano je še, da bo storitev dosegljiva iz prihajajočega operacijskega sistema Windows Vista.

Google še ni javno potrdil, da bo ponujal navidezni disk, ampak se o storitvi, ki si je prislužila kodno ime "Platypus", že govori. Kasneje naj bi bila znana kot GDrive. Rezultati dela so že vidni.

Oba tekmeca, Google in Microsoft, pa že dalj časa ponujata par gigabajtov prostora namenjenega elektronski pošti.

32 komentarjev

"Največji" komunikacijski satelit izstreljen

CNN.com - Družba Thaicom je v četrtek zgodaj zjutraj poslala v vesolje novi komunikacijski satelit. Kot največji satelit, zgrajen do danes, bo zagotavljal dostop do interneta in multimedijskih storitev za področja Azije (pacifiška regija), Avstralije in Nove Zelandije.

Izstrelitev novega komunikacijskega satelita je bila opravljena po uro in pol trajajoči prekinitvi načrtovane izstrelitve ob 8.39 po slovenskem času.
Na spletni strani Arianespace (družba, odgovorna za izstrelitev) navajajo, da je razlog za skoraj dvourno zamudo pri izstrelitvi preverjanje branja telemetrije z izstrelitvene ploščadi.

Satelit, imenovan Thaicom 4, bo upravljalo podjetje Shin Satellite. Upravljalska družba je v lasti družine tajskega ministra Thaksina Shinawatra. Ta satelit je že četrti, ki je v lasti tega podjetja. Težak je več kot 7 ton in vreden 'borih' 400 milijonov zelencev. Zgradila ga je skupina Space Systems/Loral in Palo Alto iz Kalifornije.

Premore pasovno širino 45 GB na sekundo in bo preusmerjal...

13 komentarjev