» »

Microsoft ukinja razvoj predvajalnikov Zune

Microsoft ukinja razvoj predvajalnikov Zune

Bloomberg - Microsoft ukinja razvoj novih predvajalnikov znamke Zune, poroča Bloomberg. Namesto tega se bodo posvetili razvoju programske opreme Zune, ki bo na voljo za pametne telefone z Microsoftovim sistemom. Zune se namreč nikoli ni uspel zasidrati med ljudske množice, saj se je od predstavitve leta 2006 spopadal z nizkim povpraševanjem, že zadnji dve leti pa se Microsoft spogleduje z odstrelom platforme.

Ko so ga predstavili, je Steve Ballmer iz Microsofta smelo napovedal, da bodo poizkusili premagati Apple, kar ne bo lahko, a bo izvedljivo. Ni jim uspelo. Čeprav je bil zadnji Zune HD dober izdelek, je bilo leta 2009 za izid že zdavnaj prepozno, saj je bil trg zasičen z drugimi izdelki. Znamka Zune bo živela še naprej kot ime za programsko opremo (Windows Phone 7 ima Zune Player), namenska strojna oprema pa se poslavlja.

3 komentarji

we_are_borg ::

Hja, če bi vsaj ponudili izven USA in pobarvali predvajalnik v malo bolj privlačno barvo kot je fekalijsko rjava bi mogoče še danes bil na trgu.
death is irrelevant

BigLebowski ::

Ahhhaahaa, sssuckers ;) Trekkies win

Bor H ::

Pomoje bojo prej al slej po zgledu konkurence predstavili WP7 brez možnosti telefoniranja (ala iPod Tuch in Galaxy player al kaj je)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft ukinja znamko SideWinder

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
83319 (2686) kitara8
»

Microsoft ukinja Vine

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52479 (1863) ozbolt
»

Microsoft ukinja podporo za Itaniume

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
187366 (6452) Bistri007

Več podobnih tem