»

Viktor za najboljšo spletno stran 2010 gre 24ur.com

Za 24ur.com so viktorja prejele: Špela Zupan, Mateja Klavs, Karmen Špacapan in Urša Zupan.

vir: 24 ur
RTV Slovenija - Nocoj so v Cankarjevem domu podelili medijske nagrade viktorji, ki se podeljujejo v 16 kategorijah. Strokovne viktorje podelijo v osmih kategorijah po odločitvi Akademije Viktor, medtem ko prejemnike šestih viktorjev popularnosti izglasujejo bralci Stopa. Posebni kategoriji sta viktor za posebne dosežke in viktor za življenjsko delo.

Novost letošnje podelitve je bila kategorija najboljša spletna stran med viktorji popularnosti, ki je zamenjala kategorijo lokalna TV-postaja in je zajemala novičarske, blogerske in spletne strani z videozapisi. V tej kategoriji je spletna stran 24ur.com premagala rtvslo.si in zurnal24.si. Med finalisti, ki so izpadli v zadnjem krogu pred objavo nominacij, sta bila še irena.blog.siol.net...

51 komentarjev

Madžarska spremenila zakon o medijih, EU še vedno nezadovoljna

vir: Heise
Heise - Ko je Madžarska na začetku leta začela izvajati nov zakon o medijih, ki je bil v Evropski uniji označen kot uzakonjena cenzura medijev, je po Evropi završalo. Kritike na Madžarsko so letele z vseh strani, zažugala je tudi EU, v Budimpešti pa so potekali celo protesti. Madžari so napovedali pripravljenost na spremembe, kar so v ponedeljek tudi izvedli.

Spremenjeni zakon o medijih je zgolj za odtenek prijaznejši, pa še to samo v manj pomembnih točkah, medtem ko najbolj kontroverznih členov niso spremenili. Spletne vsebine, kot so blogi, niso več predmet zakona, tako da se jim ne bo treba pokoravati temu zakonu. Nadaljnja sprememba je določilo o obvezni predhodni registraciji ponudnikov medijskih storitev, ki se je...

4 komentarji

AppCircus, preganjanje piratstva ter PDC konferenca

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 25.10. ob 18:45 začenjamo z otvoritvijo sezone Mobile Monday dogodkov. Prvi letošnji event bo posvečen tekmovanju AppCircus – izboru najboljših svetovnih mobilnih razvijalcev, ki bodo svoje aplikacije predstavili na dogodku Mobile Worlds Congress v Barceloni.

V torek, 26.10. ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih potekalo predavanje o preganjanju piratstva. V imenu FSFE bo Igor Kolar razložil zakaj je zelo pomembno da se zakonodaja kot naprimer sporazum ACTA ne sklene na vseevropski ravni. Predavanje ne bo snemano.

V četrtek, 28.10. ob 17:30 bo potekalo predavanje Roka in Bojana, ki bosta predstavila razvijalski pristop k Windows Azure Platformi, ob 18h pa se bomo vključili v živi prenos konference PDC....

0 komentarjev

Piratstvo nekoliko drugače - nadaljevanje

Slo-Tech - Po tem, ko smo pred kratkim povzeli prispevek Domena Saviča na njegovem blogu o predvajanju avtorsko zaščitenih prispevkov na POP TV v oddaji TV TUBA (Piratstvo je v Sloveniji norma?), je na svojem blogu mnenje o tem zapisala še Maja Bogataj Jančič. Maja Bogataj Jančič je sicer ena najboljših strokovnjakinj za avtorsko pravo v Sloveniji in avtorica knjige Avtorsko pravo v digitalni dobi.

Maja Bogataj Jančič v svojem prispevku podaja še nekatera dodatna pojasnila k celotni zgodbi.

Po njenem mnenju je PRO PLUS na videz poskrbel za vse. Kanal A naj z oddajo TV TUBA ne bi kršil pravic avtorjev, saj le-ti na podlagi Splošnih pogojev dovoljujejo objavo svojih posnetkov v obravnavani oddaji. Glede posnetkov, ki jih uporabniki najdejo drugje in jih naložijo na portal pa PRO PLUS odgovornost za te posnetke prenese na uporabnike (11. in zlasti 13. točka pogojev).

Vendar pa je mnenje Maje Bogataj Jančič nekoliko drugačno:

Ni vse tako enostavno, kot se je zadeve lotil PRO PLUS. TV TUBA je...

39 komentarjev

Piratstvo nekoliko drugače

Slo-Tech - Domen Savič je na svojem blogu pred kratkim objavil zanimiv prispevek z naslovom Primer TV Tuba: Piratstvo je v Sloveniji norma?, v katerem opisuje zanimivo prakso POP TV. Gre za oddajo TV TUBA, ki vrti najatraktivnejše videoposnetke s spletnega portala Frendi in Flirt (v lasti 24ur.com), kjer uporabniki lahko objavljajo svoje slike, posnetke ali pišejo blog. Poudarek je seveda na svoje.

Splošni pogoji uporabe portala sicer prepovedujejo kakršnokoli nalaganje vsebin, za katere uporabnik nima ustreznih avtorskih pravic (po domače: ukradenih, piratskih posnetkov in slik), vendar tega nihče ne preverja. Hkrati pa POP TV te posnetke v svoji oddaji TV TUBA javno predvaja.

Domen Savič je zato POP TV prijavil Tržnemu inšpektoratu Republike Slovenije, ki se ukvarja tudi s kršitvami avtorskih pravic, ki pa je podal precej zanimiv odgovor. Po mnenju TIRS namreč za vsebine, ki niso označene z znakom © (torej copyright) POP TV domneva, da je avtor v resnici tisti, ki je vsebino objavil na...

118 komentarjev

Tudi RTV Slovenija ne zaostaja več

Slo-Tech - Pred kratkim so tudi na nacionalni televiziji popolnoma prenovili svojo spletno stran, ki je sedaj nekoliko bolj všečna. Poleg tega, da ponujajo prenos radijskih postaj v živo (kar omogočajo že nekaj časa) so se odločili ponuditi tudi prenos slike v živo. Tako lahko sedaj poleg obeh največjih komercialnih TV postaj (POP tv in kanala a) v živo spremljamo tudi program TV Slovenija. Že kar nekaj časa pa omogočajo t.i. avdio in video na zahtevo. Očitno se tudi v sloveniji na področju multimedije obetajo lepši časi.:\\ Hitra pipica ne bo odveč, klik pa tukaj!

9 komentarjev

Tudi POP TV in Kanal A preko interneta!

SiOL - Odslej je možno tudi obe naši največji komercialni TV postaji spremljati preko interneta v živo in sicer preko Siolovega multimedijskega portala. Za začetek lahko uporabniki spremljajo v živo televizijski program POP TV in Kanal A, vključno z oddajami 24 ur, Nogometna arena, Ekstra in Popstars.

Televiziji POP TV in Kanal A sta tako prvi televiziji v Sloveniji, ki ju je mogoče v zadovoljivi kakovosti neposredno spremljati tudi prek internet protokola, ADSL naročnikom pa je dostopen tudi arhiv oddaj lastne produkcije hiše.

Za vse "tehnične" odpuljence pa še navedek uradne razlage Siola, kako reč deluje:
"Tehnično je prenos TV programa prek IP protokola izveden tako, da analogni TV signal najprej potuje v enkoder, kjer se...

25 komentarjev