»

Microsoft dodal podporo za format posnetkov RAW v Windows

Ars Technica - Dobra novica za vse fotografe prihaja iz Microsofta. Končno so namreč izdali Camera Codec Pack, ki v Windows Visto in Windows 7 prinaša podporo za format RAW več kot 120 fotoaparatov DSLR. Tako bo po namestitvi paketa mogoče fotografije v tem formatu neposredno pregledovati v Windows Photo Gallery in Windows Explorerju (ter ostalih programih, ki se za prikaz zanašajo na Windows Imaging Codecs). Prav tako bo Phot Gallery dobila tudi možnost urejanja in obdelave teh posnetkov.

Format RAW se uporablja za shranjevanje popolnoma neobdelanega posnetka, kot ga zajamejo tipala fotoaparata. V tem pogledu je podoben negativom, saj vsebuje vse zajete informacije in se obdela šele pozneje. Problem je, da vsak proizvajalec fotoaparatov uporablja...

30 komentarjev

Izšel Windows Live Essentials 2011

Windows Live Photo Gallery

vir: Microsoft
Microsoft - Pri Microsoftu so zadnji dan septembra po polletnem testnem obdobju najavili izid nove različice programskega paketa Windows Live Essentials 2011, ki vsebuje kopico novih in sveže prenovljenih aplikacij.

Windows Live Family Safety je orodje, namenjeno naprednejšemu varovanju otrok pred spletnimi nevarnostmi in z možnostjo oddaljenega nastavljanja in spremljanja poročil o aktivnostih dopolnjuje funkcije starševskega nadzora, vgrajene v sistem Windows.

Windows Live Mesh (prej Windows Live Sync) sedaj združuje tehnologiji Windows Live Mesh in FolderShare in omogoča sinhronizacijo datotek in nastavitev (Internet Explorer in Office) med računalniki (tudi med PC in MAC) in shranjevanje datotek v oblačno storitev SkyDrive (25GB brezplačnega...

80 komentarjev

150 milijonov licenc Windows 7, beta različica Windows Live Essentials

HotHardware - Pred slabimi štirimi meseci, v začetku marca, smo poročali, da je Microsoftu od lanskega 22. oktobra uspelo prodati že 90 milijonov licenc operacijskega sistema Windows 7. Za to so potrebovali okrog 4 mesece, a se je hitrost prodaje od takrat nekoliko umirila. Po dodatnih štirih mesecih, 8 mesecev po izidu operacijskega sistema, so namreč dosegli mejnik 150 milijonov prodanih licenc. Po trenutnih podatkih naj bi kar tri četrtine podjetij resno razmišljalo o zamenjavi starejših sistemov za Windows 7.

Na voljo je tudi javna beta različica Windows Live Essentials, v katerem se nahaja Messenger, Movie Maker, Photo Gallery, Mail, Writer in Sync. Movie Maker in Photo Gallery v beta izdaji podpirata novosti, o katerih smo že poročali, Sync bo...

18 komentarjev

Microsoft osvežuje Windows Live

Prenovljen Movie Maker

vir: TechCrunch
TechCrunch - Večina uporabnikov (vsaj tisti z uradnim klientom v operacijskih sistemih Windows) Microsoftovega sistema za komunikacijo Messenger verjetno veste, da se je uradni Microsoftov klient pred časom premaknil pod okrilje skupine Windows Live Essentials, v katero je Microsoft vključil še nekaj bonbončkov. Poleg Messengerja je mogoče namestiti tudi odjemalec elektronske pošte Mail, pripomoček za urejanje slik Photo Gallery, znotraj paketa je Microsoftov Movie Maker, namestit pa je mogoče še orodno vrstico za brskalnik.

Prav Photo Gallery in Movie Maker sta tokrat deležna največjih sprememb. V Movie Makerju je zdaj lažje ustvarjanje animacij iz video posnetkov in slik, dodanih je več stilov prehodov,...

14 komentarjev

Windows 7 se prodaja odlično

Uspeh, ki je zasenčil Windows Vista

Slo-Tech - Po besedah CFO-ja Microsofta, Petra Kleina, je Windows 7 zaenkrat najbolje prodajan operacijski sistem v zgodovini računalništva, vsaj glede na dolžino obdobja, v katerem se je prodajal. Od konca oktobra 2009, ko je bil Windows 7 uradno predstavljen, je Microsoft prodal že kar 90 milijonov licenc, kar v povprečju nanese na 50 licenc vsako minuto. Tržni delež je še vedno precej nizek, saj je Windows 7 v svetovnem merilu z 8% na tretjem mestu za Windows Vista, ki jo uporablja 16% uporabnikov, ter Windows XP, ki je še vedno nameščen na kar 65% računalnikih.

Večinski delež slednjega predstavljajo...

99 komentarjev

Windows Vista beta 2 in Office 2007 beta 2

CNet - Izšel je Windows Vista beta 2. Kot večina že ve, beta 2 prinaša nov uporabniški vmesnik, varnostne izboljšave, nove različice vgrajenih programov in seveda nekaj povsem novih (Windows Defender, Sidebar, Photo Gallery, DVD Maker, Calendar, Windows Backup), izboljšano povezljivost, izboljšano zmogljivost (SuperFetch, ReadyBoost, ReadyDrive)...

Na prvi pogled gre vse v smeri lažje rabe in čim večje transparentnosti OS. Več o novi beta različici na si preberite na WinSupersite. Beta 2 je že na voljo MSDN naročnikom, "čez nekaj tednov" pa bo brezplačno na voljo tudi širši javnosti.
Velikih izboljšav uporabniškega vmesnika se je Microsoft lotil tudi pri Officeu 2007 (prej 12). Tudi ta je zdaj na voljo v beta 2 različici, za razliko od Viste, pa si jo že lahko ogledate tudi lastnoočno. Obiščite zgoraj navedeno spletno stran, izberite "try it" in sledite navodilom.

28 komentarjev

Zmagoslavje AMD64 bo moralo še počakati

Overclockers.com - Od kar je AMD izdal svoje 64-bitne procesorje s kodnim imenom Hammer, je minilo približno 6 mesecev. A še vedno je na razpolago bore malo programov, ki bi bili prilagojeni za delovanje v 64-bitiem načinu. Večina poznovalcev je tako mnenja, da se bo na trgu pojavilo več programov za 64-bitne procesorje šele, ko bo Microsoft izdal svojo 64-bitno različico Windows XP (trenutno je na voljo kot brezplačno dostopna beta različica). Če bi AMD hotel povečati prodajo, bi torej za zdaj moral znižati cene Opteronov in upati, da bo porast prodaje pospešila razvoj Windows XP64.

Sam operacijski sistem pa ni dovolj, potrebni so še ustrezni gonilniki. Glede na to, da se nekatera podjetja ne trudijo niti z gonilniki za 32-bitne procesorje za starejše operacijske sisteme (ali alternativne, npr. odprtokodne), ni presenečenje, da zaenkrat 64-bitno platformo ignorirajo tudi velikani kot je ATI. Ob tako pičli podpori je logično, da bo AMD počakal s pocenitvijo svojih procesorjev na prihod 64-bitne...

33 komentarjev