»

Facebook prevzel Instagram

Facebook - Facebook je včeraj napovedal, da bodo za milijardo dolarjev kupili Instagram. Za podjetje, ki trži omenjeno storitev, bodo odšteli milijardo dolarjev, kar bo največji prevzem v Facebookovi (kratki) zgodovini. Instagram zagotavlja, da jih Facebook ne bo pogoltnil in degradiral na raven ene izmed Facebookovih storitev, ampak da bo aplikacija ostala samostojna in še vedno podpirala tudi ostala socialna omrežja. Mark Zuckerberg iz Facebooka poudarja, da bo Instagram pomembno dopolnil Facebookove možnosti za deljenje datotek na mobilnih platformah.

Instagram sta leta 2010 začela razvijati...

32 komentarjev

Nov rekord: spletna fotografija z označenimi 8000 ljudmi na Facebooku

Izsek iz ogromne slike

vir: Daily Mail
Daily Mail - Pred približno tremi meseci, točno med polčasom nogometne tekme med Slovenijo in Anglijo na svetovnem prvenstvu, so na Festivalu Glastonbury posneli ogromno fotografijo množice, ki se je prišla zabavat v angleški Somerset. Tisti hip so vsi prisotni gledali nogometno tekmo z našo reprezentanco, sicer pa je festival glasbene narave.

Na fotografiji je 70.000 ljudi, pomembneje pa je, da je posnetka v dovolj veliki ločljivosti (1300 megapikslov), da je moč prepoznati tudi 300 metrov oddaljene obraze. Ker živimo v dobi socialnih omrežij, je fotografija romala tudi na Facebook, kjer se ljudje že tri mesece pridno označujejo (tagging) na njej. Do danes se je prepoznalo že več kot...

16 komentarjev

ChatRoulette bo očiščena perverznežev

TechCrunch - Se še spomnite domnevno revolucionarnega orodja za povezovanje na internetu ChatRoulette, o katerem smo pisali februarja? Spletno stran je postavil ruski najstnik Andrej Ternovski in je uporabnika ob prijavi povezala z naključnim obiskovalcem strani nekje drugje. Bistvo je videopovezava, saj je bila zaželena spletna kamera, tako da bi se lahko uporabnika videla, kramljala in tudi pisala. Žal se je vse skupaj izrodilo v parado moških spolnih organov (ena boljših parodij na The Daily Showu). Da ne bi stran potonila kot en izmed bolj sprevrženih krajev na spletu, bodo stran otrebili nečednih posnetkov.

Po prihodu v ZDA so Ternovskega razni poslovni angeli in upravljavci skladov tveganega kapitala...

15 komentarjev

RIM prevzema QNX

Information Week - Kanadsko podjetje Research in Motion (RIM), ki ga poznamo po pametnih telefonih znamke BlackBerry, je objavilo podpis dogovora o prevzemu podjetja QNX Software Systems. Z nakupom QNX-a želijo zakorakati v avtomobilske vode; natančneje gre za sisteme zabavne platforme za avtomobile. QNX namreč ponuja operacijski sistem Neutron, ki ga najdemo v avtomobilski industriji, telekomunikacijah, medicini in aeronavtiki. RIM bo svoje blackberryje sedaj lahko tesneje povezal z avtomobilskimi navigacijskimi sistemi. RIM-ov izvršni direktor Mike Lazaridis dodaja, da bo poleg navigacije QNX prinesel podporo za kopico še nenajavljenih zmožnosti, ki bodo obogatile njihov portfelj.

Finančne podrobnosti prevzema niso znane. Če bodo regulatorji trga prevzem potrdili, bo dokončan v prihodnjih dveh mesecih.

0 komentarjev

Facebook prevzel Divvyshot

Divvyshot pred prevzemom

Mashable - Razcvetela se je sezona prevzemov, tako da lahko vsak teden poročamo o kakšnem. Pred velikonočnimi prazniki je bil dejaven Facebook, ki je kupil mlado podjetje Divvyshot. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno lanskega januarja, je marca 2009 razvilo spletno stran za deljenje slik v polni ločljivosti med uporabniki. Sistem je bil zelo enostaven: uporabniki so na stran naložili slike, določili privilegije za dostop in prenesli slike druge uporabnikov v nezmanjšani ločljivosti. Razlika v primerjavi z ostalimi stranmi je povezanost fotografij, ki niso povezane le s posameznim uporabnikom, marveč tudi z lokacijami in ljudmi na posnetkih. Tako lahko petdeset ljudi deli isto sliko, namesto da bi imeli petdeset slik istega tihožitja.

Finančne podrobnosti prevzema niso znane. Stran Divvyshot s...

3 komentarji

Google Buzz

vir: Google
Google - Google je danes v svojem štabu v kalifornijskem Mountain Viewu svetovni javnosti predstavil Buzz, svoj poizkus za prevzem naslova najpomembnejšega socialnega omrežja. Buzz je na prvi pogled mešanica Facebooka in Twitterja ter propadlega Friendfeeda, katerega uporabniška baza se vztrajno zmanjšuje po Facebookovem prevzemu razvijalcev. Jedro Buzza je posodabljanje statusa, kot na Twitterju in Facebooku, a v stilu Facebooka Buzz omogoča tudi deljenje multimedijskih vsebin. Z vključkom je mogoče kar iz GMaila, s katerim je Buzz pravzaprav neločljivo prepleten, pregledati celotne galerije s Picasse in Flickrja, medtem ko se...

35 komentarjev

Slike s Facebooka bolnico stale bolniškega nadomestila

Ena izmed spornih fotografij

Slashdot - Nathalie Blanchard iz Québeca je že dlje časa na bolniškem staležu s svojega delovnega mesta v IBM-u, saj so ji zdravniki diagnosticirali hudo obliko depresije. Zaradi tega prejema nadomestilo plače od zavarovalnice Manulife. Sedaj pa nič več, saj so prejemki usahnili. Kanadčanka je poklicala zavarovalnico in povprašala, kje tiči problem. Odgovor jo je presenetil.

V Manulifu so dejali, da sodeč po slikah s Facebooka, kjer je Nathalie Blanchard videti vesela na nastopu skupine Chippendales, na praznovanju svojega rojstnega dneva in na obmorskem oddihu. Po interpretaciji Manulifa to dokazuje, da ni več depresivna, tako da je spet sposobna za delo in nadomestila za bolniško odsotnost ne...

34 komentarjev

Nepovezani direktorji

TG Daily - Raziskava strani ÜberCEO, v katero je bilo zajetih 100 najpomembnejših CEOjev, je prinesla zanimive rezultate. Od stotih direktorjev niti eden nima svojega bloga, le dva imata Twitter račun, 13 jih ima LinkedIn račun, 19 pa svoj profil na FaceBooku. S Twitter računom izstopata Warren Buffett, ki je CEO družbe Berkshire Hathaway, ter Alan Lafley, zaposlen pri Procter and Gamble. Čeprav ima prvi, Warren Buffett, kar 7441 zasledovalcev, aktivno ne spremlja nikogar, kjer mu je podoben tudi Alan Lafley, katerega spremlja zgolj 33 ljudi. Podobna je zgodba z LinkedIn računi, kjer so res aktivni le trije - Dellov Michael Dell s prek 500, Ingram Microv Gregory Spierkel z 213 In Ciscov John Chambers z 82 povezavami.

Zgodba se ponavlja tudi na Facebooku, kjer recimo CEO Exxon Mobile, Rex Tillerson, sploh nima prijateljev, drugi pa tavajo v povprečju. Čeprav ima kar tri četrtine od stotih najpomembnejših CEOjev svoj vnos v Wikipedijo, približno tretjina teh vnosov ni popolna oz. vsebuje...

23 komentarjev