»

Uveljavljanje novih pravil

Slo-Tech - Kot smo napovedali pred enim mesecem, smo danes izvedli izbris starih računov, v katere se letos niste prijavili in nimajo nobenega objavljenega prispevka.

Naslednji petek sledi še napovedana anonimizacija računov, v katere se niste prijavili več kot eno leto (tudi če vsebujejo objavljene prispevke). Tokrat bomo izvedli samo prvi del izbrisa, kar pomeni, da bomo iz profilov neaktivnih uporabnikov pobrisali vse osebne podatke razen elektronskega naslova. Tako boste do novega leta lahko še vedno reaktivirali račune, ki jih še vedno želite uporabljati ne glede na njihovo starost.

V januarju 2012 pa bomo iz računov, ki niso v uporabi dve leti ali več ,izbrisali tudi elektronski naslov in jih tako trajno onesposobili.

Podrobnosti si lahko preberete v veljavnih pravilih.

28 komentarjev

Odkrit izviren poiskus goljufije s pomočjo skripte za samodejno odpiranje računov

Wired Blog - Kot poročajo na Wiredu, je Michael Largent iz Kalifornije na precej izviren način skušal izpeljati goljufijo ob odprtju trgovalnega računa.

Ugotovil je namreč, da je nekaj borzno posredniških hiš vsem strankam, ki so odprle trgovalni račun ter v sistem vnesle podatke o svojem bančnem računu, na bančni račun nakazalo majhno nakazilo v vrednosti med dvemi centi in enim dolarjem. Stranko so nato vprašali ali je prejela ta znesek. S tem je borzno posredniška hiša preverila, če je stranka navedla pravi bančni račun ali pa se je morda zmotila.

Ko je Michael Largent to odkril, je napisal skripto, ki je samodejno odprla 58.000 trgovalnih računov (z izmišljenimi imeni oziroma imeni junakov iz risank) ter počakal, da so mu borznoposredniške hiše z "testnimi" mikrodepoziti nakazale okrog 50.000 dolarjev, na podoben način pa si je z Googlovo storitvijo prisvojil 8225,29 dolarjev.

Na njegovo smolo pa so ga dobili in ga v maju tudi aretirali. Obtožen je goljufije, sojenje pa bo počakal na...

28 komentarjev

Še več podrobnosti o Bartonu

AMD Zone - Na AMD Zone so se pojavile prve deklarirane hitrosti AMD Athlonov XP zgrajenih na Barton jedru, ki se od Throughbred B jedra razlikuje po količini L2 pomnilnika v jedru samega procesorja.

Tukaj so cene (Veljajo za količino 1000 procesorjev in več.):
AXDA2500DKV4D $169.00 (36.500 SIT)
AXDA2800DKV4D $364.00 (78.600 SIT)
AXDA3000DKV4D $571.00 (123.300 SIT)
AMSN2600DKT3C $265.00 <- 266MHz MP (57.200 SIT)
AXDA2500BOX $177.00 (38.200 SIT)
AXDA2800BOX $372.00 (80.300 SIT)
AXDA3000BOX $579.00 (125.000 SIT)
AMSN2600BOX $273.00 <- 266MHz MP (59.000 SIT)

AMD jih bo predvidoma začel razpošiljati 10. februarja 2003. Kot vidite je cena 3000+ modela kar začinjena, pa še vseeno (subjektivno) se mi zdi bolje kot Intelovih 200.000 SIT za 3 GHz procesor. Za več informacij si oglejte tole ali pa tole.

9 komentarjev

Donator Pejš

Slo-Tech - V teh parih dneh, odkar smo razkrili številko našega bančnega računa, se je na njem nabralo za, reci in piši, 36.500 SIT prostovoljnih prispevkov. Svaka vam dala, fantje in dekleta, imamo za več RAMa, hehe.

Da bomo pa čimbolj fer, moramo tudi vpisati vse donatorje v naš Pejđ. Ker pa NLB Klikova napaka še ni popravljena (grrrrrrrrrr), sem obsojen na branje prostovoljcev iz izpiska, ki pride na moj dom enkrat mesečno. Tako da imejte potrpljenje pri vnosu v Pejđ. Še enkrat - hvala.

10 komentarjev

Donator pejš

Jaz - Mislim, da se že vsi strinjamo, da je trenutna agonija Slo-Techa nevzdržna. Strežnik ni več sposoben opravljati svojih osnovnih nalog in tako tudi vi obiskovalci niste deležni tistega, kar naj bi vam Slo-Tech omogočal. Pisanje po Forumu je živce parajoče opravilo, pogosto pa ni dostopna kar celotna stran. Če vam je vsaj malo do Slo-Techa in si želite, da bi spet služil svojemu namenu, torej vam obiskovalcem, potem vas vabimo, da si ogledate naš Donator Pejđ. Na tej strani boste našli vse potrebne informacije za nakazilo prostovoljnega prispevka za nakup novega strežnika za Slo-Tech. Morate pa vedeti, da so donacije popolnoma prostovoljne ter da z njimi ne boste pridobili popolnoma ničesar (privilegije, nazive, zvezdice...) razen ponovno 100% uporabnega Slo-Techa. Hvala...

36 komentarjev

Prijavna skripta za tekmovanje

Jaz - Heh, priprave na Slo-Tech Portorož 2001 vneto potekajo in nared je info pejđ in skripta za prijavo. Prvo sva spesnila skupaj s Fliperjem, za drugo pa je zašvical Primož. Torej, če ne veste, kaj za vraga bi lahko bil (megadogodek) Slo-Tech Portorož, potem le oddeskajte sem, se zadevo preberite in se, v primeru, da vam je všeč, tudi prijavite. V naslednjih dneh bo Primož dodal tudi možnost ogleda seznama prijavljenih in pogovora med njimi. Še veselo bo!

1 komentar

GeForce FAQ

GeFore FAQ - 23. decembra je poteklo točno eno leto od prve objave GeForce FAQa, ki je med tem časom pomagal neštetim uporabnikom. Skladno starosti tega FAQa se je v njem nabrala res velika skladovnica uporabnih informacij za vse, ki si lastite GeForce(2) kartico. Torej, če imate s svojo grafikuljo probleme in vam zadeva navidez brez razloga nagaja, potem res priporočam ogled, saj obstaja zelo velika verjetnost, da boste našli odgovor!

0 komentarjev