»

ChatRoulette bo očiščena perverznežev

TechCrunch - Se še spomnite domnevno revolucionarnega orodja za povezovanje na internetu ChatRoulette, o katerem smo pisali februarja? Spletno stran je postavil ruski najstnik Andrej Ternovski in je uporabnika ob prijavi povezala z naključnim obiskovalcem strani nekje drugje. Bistvo je videopovezava, saj je bila zaželena spletna kamera, tako da bi se lahko uporabnika videla, kramljala in tudi pisala. Žal se je vse skupaj izrodilo v parado moških spolnih organov (ena boljših parodij na The Daily Showu). Da ne bi stran potonila kot en izmed bolj sprevrženih krajev na spletu, bodo stran otrebili nečednih posnetkov.

Po prihodu v ZDA so Ternovskega razni poslovni angeli in upravljavci skladov tveganega kapitala...

15 komentarjev

ChatRoulette mob: prihodnost interneta?

Slo-Tech - Tom Scott je imel na srečanju Ignite London 2 (gre za kratka, natančno 5 minut dolga predavanja na poljubno temo) futuristično predavanje na temo flashmob množic.

V predavanju Mob: a near-future science fiction story prikaže izmišljen, a vseeno popolnoma mogoč dogodek formiranja hipne množice okrog poljubnega anonimneža. Kar se je še pred petimi leti zdelo nemogoče, se danes že kaže kot možna realnost.

Bo 4chan kmalu orodje teroristov?

15 komentarjev

Kako pokukati v življenje naključnega uporabnika spleta - ChatRoulette

Kolaž podob s ChatRoulette

The New York Times - Predstavljajte si, da bi lahko pokukali v sobo naključnega obiskovalca na internetu. Kup hihitajočih študentk v študentskem domu v Braziliji, trije goli mladci, ki plešejo na glasbo Ricka Astleyja v Amsterdamu, zapornik v zaporu Holloway v Londonu, par iz ZDA, ki prideluje vino na svojem ranču, mistik s Kube, ki prerokuje iz svojega kvartirja. To so le nekateri izmed ljudi, ki so zrli v vas, medtem ko ste vi za trenutek pokukali v njihovo življenje.

Stran ChatRoulette je lanskega novembra ustanovil ruski najstnik Andrey Ternovskiy, neverjetno popularna pa je postala ta mesec z omembo v The New York Timesu. Zamisel je izredno preprosta in uporablja že dlje časa znane tehnologije na nov način. Gre za video različico nekdanjih AOL-ovih...

25 komentarjev

Google bo nudil gigabitni internet

Google - Google se širi na vsa področja življenja in če že ponujajo sto in eno storitev na spletu, zakaj ne bi ponujali še dostopa do spleta? Tako so včeraj napovedali eksperimentalno postavitev optičnega omrežja, ki ga bodo začeli graditi po ZDA. Za začetek zgolj na nekaj testnih lokacijah v državi približno 50.000 ljudem, ki jim ponudili gigabiten dostop do interneta. Sčasoma bodo eksperiment razširili, tako da bi lahko bliskovit internet ponudili tam nekje do pol milijona uporabnikom. Podrobnosti, kot so cena, dostopnost in podobno, seveda še niso znane, saj je Google trenutno v postopku izbiranja lokacij. Prebivalci lahko prijavijo svoje okrožje, časa imajo do 26. marca.

Medtem si želimo, da bi kdaj Google pokukal tudi na sončno stran Alp.

28 komentarjev

Bing in WolframAlpha bosta sodelovala

Število obiskovalcev WolframAlpha

TechCrunch - WolframAlpha in Microsoftov iskalnik Bing bosta sodelovala, saj naj bi sklenila dogovor o licenciranju, poroča TechCrunch, medtem ko obe podjetja še molčita o dogovoru. WolframAlpha je ogromen bum doživel takoj po predstavitvi, nato pa je število njegovih obiskovalcev uplahnilo. To je razumljivo, saj WolframAlpha ne ponuja ravno iskanja strani po spletu, temveč zbira in sortira informacije kot odgovore na zelo natančna vprašanja. Ali kot je dejal Paul Carr: Gre za tehnološki ekvivalent dolgočasnega strica; metoda je impresivnejša od rezultatov.

Bing na drugi strani vztrajno pridobiva število obiskovalcev, pa tudi predstavitev in sortiranje zadetkov mu gresta kar dobro od rok. Kaj točno sta se podjetji dogovorili, še ni znano. Viri blizu Microsofta pravijo, da bo odslej Bing lahko predstavljal specializirane znanstvene in...

20 komentarjev

MySpace prevzel iLike

The Wall Street Journal - MySpace je prevzel spletno stran iLike, s čimer se želi ubraniti pred upadom članstva, ko mlada populacija vedno raje pokuka k Facebooku namesto MySpacu. Sedaj želijo obdržati svojo bazo uporabnikov z usmeritvijo na področje glasbe, videoposnetkov, iger in drugih zabavnih večpredstavnostnih vsebin. Stran iLike sta ustanovila brata Ali in Hadi Partovi z namenom uporabnikom strani za socialno mreženje dati možnost deljenja glasbe. Leta 2006 ustanovljena stran je postala popularna pri uporabnikih Facebooka, Orkuta in hi5, doslej pa naj bi nabrala več kot 55 milijonov uporabnikov. Prevzem je bil vreden 20 milijonov dolarjev.

To ni prva odlična poteza bratov Partovi. Že leta 1998 sta podjetje LinkExchange, ki se je ukvarjalo s spletnim oglaševanjem, uspešno prodala Microsoftu za 265 milijonov dolarjev. Sekira jima je v med padla tudi predlani, ko je Microsoft za Hadijev TellMe Networks Inc. odštel 800 milijonov dolarjev.

4 komentarji

WolframAlpha prihaja maja

Slashdot - Podjetje Wolfram Research, ki ga poznamo predvsem kot razvijalca programskega paketa Mathematica, razvija nov spletni iskalnik, ki naj bi spremenil iskanje po internetu, je pretekli mesec na svojem blogu zapisal Stephen Wolfram. Od takrat teče na spletu živahna debata o tem, kaj sploh lahko pričakujemo in kako bo spraševanje in odgovarjanje v naravnem jeziku namesto golega vračanja povezav delovalo. Uradno se bo stran zagnala maja, nekateri srečneži pa so že sedaj videli marsikaj.

Na RedWriteWeb so lahko pokukali v zakulisje, le svečano so morali obljubiti, da ne bodo objavili posnetkov, ampak samo besedilo. Kot pravijo, je vnašanje iskalnih terminov podobno kot pri konvencionalnih iskalnikih, predstavitev zadetkov pa povsem drugačna. Za zgled so vtipkali "internet users in Europe", kar bi prav lahko vprašali tudi Google. WolframAlpha je kot iz topa izstrelil ne le skupnega števila, ampak tudi različne grafe in podatke za vsako državo posebej. Tudi zapletena dikcija "uncle's...

14 komentarjev

Z zatipkanjem do zapora

Slashdot - Ideja, ki jo je nekaj časa uspešno uresničeval John Zuccarini, je zelo preprosta. Če uporabnik narobe vnese naslov strani, ga ta sicer pričaka, vendar zgolj preusmeri na drugo stran, ki pa za posredovanje obiskovalcev plačuje. Dejansko nič nelegalnega, na prvi pogled, vendar pa človek lahko zabrede v težave, če si kot ciljno izbere napačno publiko.

To je na lastni koži občutil prej omenjeni Zuccarini, ki je v zadnjem času registriral okoli 3000 domen, podobnim raznim blagovnim znamkam in popularnim, že uveljavljenim, namenjenim predvsem mlajši populaciji. Tako so se pojavili naslovi kot disneyland.com in teltubbies.com, ki pa so vodili do strani s pornografsko vsebino.

Sodnik na Manhattanu, kjer je potekal glavni del procesa, je Zuccarinija obsodil na 30 mesecev zapora na podlagi nedavno sprejetega zakona o preprečevanju izkoriščanja otrok, poroča slashdot.

31 komentarjev

Malo o našem forumu

Jaz - Torek. Praznik. Še čričkov ne slišim, toliko je dolgčas. Zajadram na Slo-Tech ter vidim zelo aktiven ter zanimivih debat poln forum. Kliknem na oddelek Loža, pač tako malo, za hec, za odpočitev možganov od računalnika. In kaj vidim? Debate, na katere bi bili še največji filozofi ponosni! Najbolj od vseh izstopa PROTOKOL, najbolj aktivna debata v zgodovini naše strani. Že več kot 200 odgovorov nanjo! Vas mika? Prijavite se ter se udeležujte naših izredno zanimivih debat! Vabljeni!

5 komentarjev

Prelomljeni TBird

HardOCP - Heh, videl sem že kar precej polomljenih jeder SocketA procesorjev, toda TBirda, prelomljenega na pol pa še ne. Hec pa je ravno v tem, da se ta katastrofa ni zgodila zaradi kakšnega adrenalinskega mladca, ki se je spravil na procesor, temveč kar med povsem rutinskim nameščanjem Chrome Orba [8-O]. Huh, za boljši opis prigode pa kar sem.

vir: HardOCP

vir: HardOCP

12 komentarjev