»

Dogodek - D·Talk: UX4Dev in Codeable

D.Talk UX4Dev in Codeable

Slo-Tech - V sredo, 30. oktobra, ob 19.00 se bo na Celovški cesti 32 v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D.Talk.



V prvem predavanju z naslovom UX4Dev, bo Mitja Mavsar, vodja ekipe za uporabniško izkušnjo na D.Labs, prikazal nekaj enostavnih metod za raziskovanje uporabnikov ter družno oblikovanje. Predavanje bo prilagojeno vsem razvojnikom, ki bi radi izvedeli kaj več o vlogi uporabnikov pri produktih katere razvijajo.

Po kratkem odmoru se bo predstavil Tomaž Zaman, ustanovitelj Codeable, ki se bo osredotočil in nam predstavil izzive s katerimi so se z ekipo soočali med svojim nastankom. Predavanje bo vsekakor zanimivo tako za vse, ki se podajate v start-up vode, kot tudi za tiste, ki ste v...

12 komentarjev

Khan Academy za brezplačno znanje na spletu

Slashdot - Vsake toliko časa na internetu najdemo kakšen biser, ki obstoji že nekaj časa, a ga ljudje nekako ne poznajo. Mednje sodi tudi Khan Academy, ki jo je konec lanskega leta ustanovil Salman Khan. V ZDA rojeni in živeči Bangladeševec ima diplomi iz matematike in elektrotehnike z računalništvom ter iz slednjega področja še magisterij z MIT-a. Dolga leta je inštruiral znance in prijatelje, sprva preko Yahoo Doodla, na koncu pa je svoje prispevke objavljal celo na YouTubu. Sedaj je ustanovil neprofitno organizacijo Khan Academy, ki ponuja predavanja iz različnih področij študija. Med več kot 1500 posnetki najdemo teme matematika, kemija, fizika, biologija in ekonomija.

Khan želi ponuditi znanje brezplačno vsem ljudem na svetu - nekaj, česar...

26 komentarjev

Plošček vrti se

Slo-Tech -

Obiskovalci Slo-Techa poznate POT - pipine odprte termine, na katerih vsakokrat izveste to ali ono stvar ali pa se vam enostavno predstavi nek projekt, ki ga niste poznali. Če se vam toži po takšnih predavanjih na štajerskem koncu, vas bom razveselil, saj se bo prihajajoči ponedeljek odvilo prvo takšno predavanje v Mariboru.

Beseda bo tekla o samostojnih predvajalnikih okroglih ploščkov, natančneje o predvajlanikih DivX. Na predavanju bom povedal nekaj o prvem kodeku DivX, nadaljnjih različicah, uporabi predvajalnikov ter udobnosti ob rokovanju v primerjavi z računalnikom. Kako nato tak predvajalnik predvaja podnapise, ki vsebujejo tudi naše krilate znake, pa bo razložil piki64. Piki64 je član...

18 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Kapaciteta trdih diskov v mojem računalu je:
več kot 120 in do 250 GB;30%
(239)
več kot 40 in do 80 GB;26%
(212)
več kot 80 in do 120 GB;22%
(182)
od 10 do 40 GB;14%
(116)
več kot 250 GB.6%
(51)
nimam pojma ali manj kot 10 GB;1%
(10)
Skupaj glasov: 810


Anketo je predlagal miha.

8 komentarjev

Digitalna evolucija

New Scientist - Nekaj časa nazaj nas je osupnil Thomas s svojim projektom digitalne evolucije, kjer je s posebnim programom poganjal simulacijo naravne evolucije in izboljševal programe v jeziku C. Da je v tem prihodnost, se strinja tudi Miguel Garvie z Univerze Sussex, ki je razvil podoben mehanizem za evolviranje električnih vezij, le da je šel še dlje in celotno zadevo izdal v obliki distribuiranega računanja, kot delujeta naprimer Folding@Home in SETI. Garvie pravi, da je v prvih štirih dneh od zagona projekta prišel do vezij, ki so za več kot 100 % boljša od trenutnih rešitev, a le za polovico kompleksnejša. Klik!

10 komentarjev

Predavanje od Voodoo do GeForceFX, drugič

Kiberpipa - Veliko vas je bilo, ki se vam ni dalo premaknit svojih lenih riti, da bi Sergia, master bwano poslušali v živo, ko je predaval o zgodovini sodobnenga 3D grafičnega pospeševanja. No kljub temu je bilo predavanje uspešno in upam, da se bomo še kdaj lotili takšnih tem.

Za tiste, ki ste več kot 15 km oddaljeni od Ljubljane in vam je neprihod na predavanje odpuščen, pa smo pripravili DivX posnetek predavanja, ki ga lahko dobite tu (312 MB).

Drugače pa za extra pleasure lahko poskušate celo predavanje gledat brez zvoka in uživat le ob sergiovi sexy gestikulaciji. [:)]

26 komentarjev

Nova lastnost foruma

Slo-Tech - Mogoče boste v bližnji prihodnosti (ja, že dela) opazili tanko modro črto pri izpisu sporočil v forumu. Črta označuje mejo med že videnimi in novimi prispevki. Če se vam zdi, da bi kakšna druga barva ustrezala bolje, nam to prosim sporočite. Če vas stvar moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah. Seveda stvar deluje samo, če ste prijavljeni.

34 komentarjev