»

MWC s spremembami ostaja v Barceloni

Novo prizorišče MWC

Heise - Ko se je letos februarja zaključil najpomembnejši sejem mobilnih naprav Mobile World Congress v Barceloni, je ostalo odprto vprašanje, kod bo MWC v prihodnjih letih. Leta 2012 bo zagotovo še v Barceloni, kot je bilo to v navadi od leta 2006, ko se je MWC tja preselil iz Cannesa, nato pa se pogodba izteče. Od leta 2013 naprej so se poleg Barcelone za organizacijo potegovali še München, Köln, Amsterdam, Milano in Pariz. Vsakoletni prireditelj GSM Association je med finalisti Parizom, Milanom, Münchnom in Barcelono izbral slednjo kot gostitelja MWC vse do leta 2018. Ker pa je GSM Association podpisal novo pogodbo in ne podaljšal stare, se od leta 2013 obeta nekaj sprememb.

Prihodnje leto bo MWC še zadnjikrat potekal na standardni lokaciji Fira de...

0 komentarjev

Dodatne vstopnice za MobileCamp

Slo-Tech - Kot smo že napovedali, se bo v soboto, 27. marca, na Fakulteti za Elektrotehniko odvijal MobileCamp. Med trenutno vnaprej prijavljenimi predavanji bomo lahko slišali tako o razvoju za iPhone, Android, Windows Mobile 7 in mobilnih Firefox razširtvah za N900. Predavanja niso samo tehnično obarvana, saj bomo govorili tudi o poslovnih modelih, marketingu mobilnih aplikacij in o tem, kako povežemo klasično aplikacijo z mobilno rešitvijo.

Zaradi velika zanimanja za obisk bomo v ponedeljek, 15. marca, ob 10. uri dopoldne razdelili še 90 vstopnic. Več informacij na mobilecamp.si.

2 komentarja

3 'šasije' za Windows Phone 7

vir: engadget
engadget - Da bo Microsoft za uporabo Windows Phone 7 zahteval zelo ozek nabor strojen opreme, že vemo, a je vse skupaj morda celo strožje, kot se je predvidevalo sprva. Ob izidu sistema, skupaj s prvimi napravami, bodo slednje praktično enake na zunaj, zagotovo pa vse enakega tipa - škatlaste oblike, ki jih bo mogoče upravljati le prek na dotik občutljivega zaslona. Trenutne razvojne različice, s katerih so tudi vsi predogledi vmesnika, naj bi bili prva specifikacija šasije, medtem ko naj bi dodatni različici sledili kasneje. 1. šasija naj bi se tako ponašala z gigaherčnim procesorjem (morda Snapdragon, ki ga poznamo iz Nexus One in HTC Desire?) in čipom za grafično pospeševanje, ki bo nadvse dobrodošel za prelepe prehode med meniji. Za 3....

25 komentarjev

Windows Mobile 6.5 preimenovan v Windows Phone Classic

Meni Start ne gre v pozabo

Slo-Tech - O sobivanju Windows Mobile 6.5 in Windows Mobile 7 smo govorili že konec avgusta lani, takratne napovedi pa so se izkazale za resnične. S strogimi omejitvami za strojno opremo Microsoft nima druge izbire, kot še vedno prodajati Windows Mobile 6.5 za manj zmogljive naprave, medtem ko bo na novo spisan in preimenovan Windows Phone 7 Series do konca leta predstavil popolnoma nov nabor naprav.

A ker je znamka Windows Mobile izumrla, pravzaprav ni presenečenje,...

5 komentarjev

Windows mobile 7 pred uradno predstavitvijo na MWC

Windows Phone

vir: PPCGeeks
PPCGeeks - Po internetu so včeraj zaokrožile nove govorice o Windows Mobile 7, tik pred uradno predstavitvijo 15. februarja na Svetovnem Mobilnem Kongresu (MWC) v Barceloni, le leto po izidu različice 6.5.
Pri PPCGeeks poročajo o novem prenovljenem uporabniškem vmesniku ki je podoben Zune HD. Glavne novosti so predvsem integracija z Zune, podpora socialnim omrežjem in XBox Gaming. Žal pa nova različica prinaša tudi dosti razočaranj, med njimi naj omenimo: pomanjkanje večopravilnosti, odsotnost Flasha ter to da bo nalaganje aplikacij možno samo preko spleta. Prvi telefoni naj bi bili med nami že jeseni.

In kako odprt bo Microsoftov App Store?

30 komentarjev

Windows Mobile 7 in Zune Phone še letos poleti

Zune Phone

TG Daily - Viri blizu Microsofta so potrdili, da bo nova verzija operacijskega sistema za telefone Windows Mobile izšla še to pomlad. Najnovejša verzija 6.5 je bela deležna sila medlega sprejema, zato delo na Windows Mobile 7.0 poteka s polno paro.

Če bo šlo vse po načrtih, ga bodo predstavili v Barceloni na prireditvi Mobile World Congress, ki bo potekala tretji februarski konec tedna. Končno različico pa pričakujemo poleti.

Druga novost, ki jo pripravljajo v Redmondu, se imenuje Zune Phone. Šlo bo za napravo na Windows Mobile, ki se bo lahko povezala z Zunom in drugimi uporabniškimi storitvami, ki jih bo Microsoft nudil. Še več pa bo znano na Mix10, ki bo marca v Las Vegasu.

21 komentarjev

Windows Mobile 7 že spomladi?

Diapozitiv o Office 2010

vir: engadget
engadget - Po relativnem razočaranju, ki ga je s seboj prinesel Windows Mobile 6.5, mnogi še toliko bolj nestrpno pričakujejo popolnoma na novo spisan Microsoftov operacijski sistem za mobilne telefone, Windows Mobile 7.0. Po prvotnih napovedih naj bi na police prišel že konec leta 2009, a se je ta datum sčasoma premikal vse do konca leta 2010. Trenutne napovedi bolj potrdi, kot ovrže, tudi pobegli diapozitiv s predstavitve Office 2010, v katerem je omenjeno, da bo Windows Mobile 7.0 fazo RTM (ko dokončan sistem dobijo proizvajalci strojne opreme) dosegel prihodnjo pomlad. Ker sistem večinoma ne bo združljiv s trenutno obstoječimi telefoni, to pomeni, da bomo do prvih naprav z WM 7.0 morali počakati še nekaj...

11 komentarjev

Windows Mobile 6.5 predstavljen in testiran

Prenovljeno namizje

vir: engadget
engadget - Windows Mobile 6.5 je končno na voljo javnosti. A do nadgradnje ne bodo upravičeni vsi obstoječi uporabniki Windows Mobile, še več, uradno je krog izbrancev precej ozek. Microsoft pravi, da bodo sistem lahko nadgradili le uporabniki (zaenkrat) osmih modelov, ki že uporabljajo Windows Mobile 6.1. Lastniki naprav z različico 6.0...

50 komentarjev

Windows Mobile 6.5 in 7.0 v sožitju

engadget - Lastniki mobilnih telefonov, na katerih teče Windows Mobile, verjetno že težko pričakujejo 1. oktober, ko naj bi izšla najnovejša različica, 6.5. A Windows Mobile je še vedno zelo neprijazen uporabi s prsti, če uporabljate Microsoftov vmesnik, in skorajda zahteva uporabo stylusa. Na pobeglem ROMu prihajajočega HTC-jevega telefona je moč videti najnovejšo različico HTC-jevega vmesnika TouchFlo 3D, 2.6, ki tovarniški vmesnik nadgradi še mnogo globlje, kot starejše različice. Le-to je bila glavna kritika starejših različic, saj so se pogosto pokazale Microsoftove nastavitve, kar je kvarilo uporabniško izkušnjo.

A po navedbah tajvanskih izdelovalcev mobilnikov naj bi tudi Microsoft načrtoval alternativni vmesnik, prijazen prstom, ki naj bi izšel februarja leta 2010. Zanimivo je, da bo z izidom Windows Mobile 7.0, ki je načrtovan za zadnjo četrtino leta 2010, prenovljena različica 6.5 še vedno podprta in bo uživala v sobivanju z novejšo različico, 7.0. Le-ta naj bi bila dražja opcija,...

11 komentarjev

Microsoft spremenil izgled Windows Mobile

Ars Technica - Microsoft se je odločil, da bo pred izidom končne verzije svojega sistema Windows Mobile 6.5 še nekoliko predrugačil njegov izgled. Prejšnji mesec so v beta različici predstavili poseben uporabniški vmesnik, ki so ga poimenovali Honeycomb (satovje), ki pa pri preizkuševalcih ni naletel na odobravanje. Microsoft je uslišal želje bodočih uporabnikov in Honeycomb predelal ter prenovljen izgled predstavil na letošnjem MIX-u.

Ikone bodo sicer na istih mestih, a bodo po novem večje in brez nadležnih šesterokotnikov okoli njih (po katerih je Honeycomb tudi dobil ime), poleg tega pa bodo olajšali tudi pomikanje gor in dol (scrolling), ki se ne bo več odpeljalo na vrh ali dno seznama, temveč bo obstalo na prelomu strani. Očitno je moralo biti negodovanje zelo veliko,...

16 komentarjev

Windows Mobile 6.5 prihaja

Predogled Windows Mobile 6.5

vir: CNet
Microsoft - Microsoft je včeraj na uradni predstavitvi pokazal, kako bo izgledala nova različica njihovega operacijskega sistema Windows Mobile. Najbolj oglaševana novost različice 6.5 je seveda sveže izšel My Phone, brezplačna storitev, ki omogoča izdelavo varnostne kopije podatkov na mobilniku na internetu in avtomatsko sinhronizacijo. Druga novost bo Windows Marketplace, ki bo glavno vozlišče za iskanje, brskanje in kupovanje aplikacij za telefon, nekakšen konkurent...

50 komentarjev

Yahoo po poti socialnih omrežij

vir: ZDNet
ZDNet - Na sejmu Web 2.0 Expo je Yahoo najavil, da bo svoje spletne zmogljivosti združil v velikansko socialno omrežje. S projektom Yahoo Open Strategy naj bi izkoristili 10 milijard možnih povezav v njihovih različnih storitvah, kot so elektronska pošta, messenger in "fantasy" igrice.
Uporabniki bodo dobili centraliziran profil za vse Yahoojeve storitve, hkrati pa bo imel uporabniški vmesnik vgrajene tudi funkcije socialnih omrežij. V različnih Yahoojevih storitvah bodo lahko dodajali uradne aplikacije ali pa tiste, ki jih bodo za Yahoo razvili zunanji sodelavci. Na ta način v podjetju nameravajo oživiti obstoječe, a trenutno neuporabljeno socialno omrežje, hkrati pa želijo to doseči tako, da bodo svojo platformo odprli in...

1 komentar

Prve slike MS Office 12

OSNews - V javnost so pricurljale prve slike novega Microsoftovega pisarniškega paketa. OSnews poroča, da bo skupaj z novo generacijo oken tudi Pisarna doživela precej sprememb. Te se tičejo predvsem popolnoma prenovljenega uporabniškega vmesnika. Menije bodo nadomestili gumbi podobni tabom, "file" meni pa bo imel podobno vlogo kot start meni v samem operacijskem sistemu in ga bomo lahko tudi modificirali.

35 komentarjev

Pijte Vino 3.0!

DesktopLinux.com - Podjetje TransGaming je izdalo WineX 3.0, ki omogoča igranje najpopularnejših iger in programov na najpopularnejšem operacijskem sistemu -- Linuxu [:D]. Nova različica prinaša nov, inovativni uporabniški vmesnik Point2Play, ki novim uporabnikom bistveno olajša soočanje z nastavitvami, bolj izkušenim uporabnikom pa ponuja več nadzora nad sistemom. TransGaming odslej ponuja 250 najpopularnejših iger za Linux, med katerimi so tudi EverQuest, Battlefield 1942, SimCity 4, Medal of Honor: Allied Assault in mnoge drugi. Na zdravje!

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno igranje iger škoduje zdravju.

9 komentarjev