»

Ubisoftove igre vsebujejo rootkit!

vir: Forbes
Forbes - V odjemalcu za omrežje uPlay, ki ga založnik Ubisoft prilaga vsem svojim igram, je Googlov inženir za informacijsko varnost Tavis Ormandy odkril obnašanje, ki bi ga lahko okarakterizirali kot rootkit.

Ubisoft že nekaj časa uporablja DRM, s čimer se trudijo zmanjševati piratstvo svojih iger. To v praksi pomeni, da se ob namestitvi vsake njihove igra naloži uPlay, ki potem za igranje terja povezavo do interneta, kar marsikoga silno jezi, saj povzroča preglavice tudi uporabnikom legalnih verzij iger. Ormandy pa je pri analizi odkril, da uPlay namesti vtičnik za Internet Explorer, ki je v bistvu komponenta za ActiveX. Ta se vede kot rootkit, saj omogoča poljubni spletni stran dostop do računalnika, izvedbo poljubne kode in ogled datotek na njem. Že če bi imel...

53 komentarjev

Google dodaja igre v Google+, Facebook prenavlja svoje

Igre prihajajo na Google+

Slo-Tech - Da bi uporabnike še bolj pritegnil na svoje novo socialno omrežje, se je Google odločil v Google+ dodati tudi možnost igranja iger. V Google+ se je pojavila nova stran Games, dostopna s klikom na istoimenski gumb v zgornjem delu zaslona, ki uporabnikom omogoča igranje enega izmed 16 naslovov. Trenutno so na voljo recimo Angry Birds, Bejeweled Blitz, Zynga Poker in druge, v prihodnosti pa kanijo dodati še druge. Google pravi, da so igre enostavno dostopne, če to želimo, in jih po želji lahko tudi skrijemo, kadar jih ne potrebujemo ali ne želimo. Na podstrani Games bodo tudi objavljeni rezultati, ki smo jih dosegli pri igranju. Razvijalce novig iger že vabijo k sodelovanju.

Tudi Facebook je skoraj istočasno napovedal prenovo svojega portala za igranje iger....

15 komentarjev

Ubisoft ukinja navodila za igranje iger

Takih prizorov ne bo več

Slashdot - Francoski razvijalec in založnik računalniških iger Ubisoft je napovedal, da bo v okviru zelene iniciative ukinil prilaganje tiskanih navodil k svojim škatlastim verzijam iger. Potiskani zvežčiči so spremljali igre vse od najzgodnejših časov. V njih so igralce poučili o predzgodbi, ukazih za igranje in podobno. Poleg tega je pomemben tudi psihološki vtis, saj prav debela navodila in morebiti še kak drug priboljšek uporabniku dajo vtis polnosti, da je za svoj denar resnično nekaj dobil (in ne zgolj tanke zgoščenke). Zato se nekako ne moremo otresti občutka, da je famozna zelena iniciativa le leporečje za nižanje stroškov na račun uporabnikov. Iluzorno je seveda pričakovati, da bo bodo kupci...

40 komentarjev

Steam odstranjuje Ubisoftove igre

Steam je eden izmed uspešnejših digitalnih servisov za igre

vir: Euro Gamer
Euro Gamer - Z angleške različice Steama sta pred kratkim izginila Assassin's Creed II ter Silent Hunter 5, Ubisoftovi igri, ki sta dobro znani predvsem zaradi uporabe novega DRM-ja, ki za svoje delovanje in delovanje igre zahteva stalno internetno povezavo. Po odstranitvi so, dokaj logično, vsi najprej pomislili, da se povezava skriva prav v DRM-ju (kar je nekoliko ironično, saj je tudi Steam neke vrste DRM). A temu očitno ni tako. Čeprav podrobnejših informacij nimamo niti od Ubisofta, niti od Valveovih predstavnikov Steama, je Ubisoft na kratko situacijo razložil za spletno stran Eurogamer. Povedali so, da je bila odločitev za odstranitev prej omenjenih iger njihova, dosežena s sodelovanjem...

6 komentarjev

Ubisoftov DRM že razbit

Tudi Assassin's Creed je efektivno že razbit

TorrentFreak - Ubisoftov DRM, ki naj bi za svoje delovanje in delovanje igre zahteval stalno povezavo na internet ter naj ga ne bi bilo mogoče razbiti, je bil razbit v manj kot enem dnevu, po izidu Ubisoftove igre Silent Hunter 5, ene izmed prvih iger s to novo zaščito. Silent Hunter 5 je izšel v torek, a že v nekaj urah so se na raznih piratskih straneh pojavile različice igre, za katere so avtorji trdili, da delujejo v brezplačni obliki. Kasneje se je sicer izkazalo, da vseeno vse ni tako rožnato. Čeprav internetna povezava za igranje ni potrebna, deluje pa tudi lokalno shranjevanje igre, Ubisoft zatrjuje, da piratska različica igre ni popolna, da ji manjka nekaj delov. Pirati so sicer sprva trdili, da igrajo igro v celoti, a so se kasneje oglasili nekateri uporabniki, ki...

65 komentarjev

Bo Ubisoftov DRM deloval?

Prva popularna igra z delujočo zaščito?

vir: Slashdot
Slashdot - Pred praktično točno mesecem dni smo poročali, da bo Ubisoft pripravil novo protipiratsko oz. DRM zaščito za svoje igre, ki bo za igranje le-teh zahtevala delujočo povezavo na internet tudi ves čas igranja in ne le za zagon. Takrat smo poročali, da bo s tem odpravljena zahteva po vstavljenem optičnem mediju, težav pa naj ne bi bilo več tudi s številom namestitev igre, ki so v nekaterih primerih zdaj omejene na 3. Omenjeno je bilo tudi, da se bodo igre shranjevale v oblak, kar bo omogočalo nadaljevanje igre s kateregakoli računalnika na katerikoli lokaciji, ki ima internet.

Prav zaradi shranjevanja igre in kasneje njenega nalaganja, ko zgodbo želite nadaljevati, boste potrebovali internetno povezavo. Seveda je to nekoliko diskriminatorno do uporabnikov...

124 komentarjev

Ubisoftova rešitev za piratstvo: nujna povezava na internet

vir: Wikipedia
Ars Technica - Ubisoft je napovedal nov način boja proti piratstvu. Za igranje igre The Settlers 7 in večino kasnejših bo namreč treba biti povezan na Ubisoftove strežnike z Ubi.com uporabniškim imenom. Ubisoft meni, da za večino igralcev to ne bo problem.
Z novim sistemom tudi ne bo več potrebno imeti DVDja v računalniku, prav tako pa ne bo več omejitve števila inštalacij. Shranjene igre, nastavitve in dosežki (achievements) bodo avtomatsko naloženi na internet. To pomeni, da boste na različnih računalnikih vedno imeli dostop do vseh svojih nastavitev in shranjenih iger.

Novica na Gamespy.

175 komentarjev

Nov način boja proti piratstvu?

Schneier.com - Nicholas Weaver na svojem blogu opisuje zanimivo idejo o tem, kako bi se MPAA in sorodne organizacije lahko v bodoče borile proti piratstvu.



Zadeva bi znala biti zanimiva tudi zato, ker pri uporabi te tehnike ne gre za prisluškovanje ali kakšno drugo metodo, za katero je potrebna odredba sodišča, pač pa bi MPAA uporabljala le javno dostopne podatke.



MPAA bi namreč s svojimi računalniki lahko zbirala podatke o torrent odjemalcih, ki prenašajo nelegalne datoteke, z čimer bi pridobila podatke o tem, katero omrežje računalnikov prenaša neko datoteko.



Tako zbrane podatke bi nato samodejno posredovala ponudnikom dostopa do interneta z zahtevo, naj povezave med pari računalnikov, ki potekajo preko omrežja danega ponudnika dostopa do interneta, prekinejo.



Tehnično bi se stvar celo dalo povsem avtomatizirati, blokiranje prenosa avtorsko pravno zaščitenih datotek pa bi s tem postalo izredno hitro in učinkovito.



Morda pa bi bilo potrebno idejo patentirati?

172 komentarjev