»

Apple bučno najavil sveženj svojih storitev

Slo-Tech - Kreditna kartica, igričarski in medijski portal ter pretočna TV storitev so kratek opis novosti, s katerimi Apple po 42 letih od ustanovitve zlagoma prodira med ponudnike storitev. Vse storitve naj bi se od konkurentov razlikovale po kaki za Apple običajni dodani vrednosti, kot so obetali iz ust izvršnega direktorja Tima Cooka ves čas izlivajoči se presežniki.

In res. Jennifer Aniston, Steven Spielberg, Sofia Coppola in Oprah Winfrey so stali na odru kot garancija, da bo Apple Tv plus zares presegel ponudbo konkurence, beri Netflixa in Amazon Prime Videa, pa prihajajočega Disneya in Wallmarta, ki prav tako pripravljata podobni storitvi. Kar bomo zares vedeli šele jeseni, ko naj bi storitev začela delovati. Ponujala bo izključno samo lastne vsebine - kar je vseeno nekakšen minus glede...

73 komentarjev

Applova prireditev bo 22. oktobra

Ars Technica - Neuradne napovedi izpred nekaj dni so zdaj dobile uradno potrditev, Apple bo 22. oktobra ob 10:00 po lokalnem času (ob 19:00 po naših urah) v dvorani v Yerba Buena Center for the Arts v San Franciscu ponovno imel predstavitev. Vabilo je bilo razen kraja in časa dogodka precej skopo, povedali so le, da imajo za predelati oz. pokriti (če je to morda kak namig) še precej stvari. Kot smo že povedali, najbolj pričakujemo novo generacijo iPadov, ki naj bi po govoricah imeli prenovljeno ohišje, podobno iPad Mini. Nikakršno presenečenje ne bi bila predstavitev osveženih MacBook Projev s procesorji...

96 komentarjev

Windows 7 začel uspešno

IE8 na Macu!

vir: engadget
engadget - Da je bila Windows Vista v javnosti sprejeta izredno slabo, povedo tudi prodajne številke prvih nekaj mesecev. V prvem mesecu od izida (februar 2008) je dosegla zgolj 0,93-odstotni tržni delež, le-ta pa se je v marcu komajda dvignil čez 2 odstotka. Čeprav je Windows 7 verjetno pomagalo praznično obdobje, saj je bil izdan 22. oktobra, približno mesec dni pred črnim petkom in dva meseca pred božičem, je že v prvem mesecu prodaje dosegel kar štiriodstotni tržni delež. V decembru se je ta dvignil nekoliko manj, na 5,71 odstotka, a je to vseeno več, kot pa OS X 10.4, 10.5 in 10.6 skupaj. Windows 7 je tako že prehitel Applov OS X po tržnem deležu....

168 komentarjev

Kaj bo Apple predstavil 27. januarja

Ars Technica - Apple je uradno naznanil posebni dogodek, ki se bo odvil 27. januarja v San Franciscu in o katerem se na spletu že lep čas špekulira. Kot se za mojstre oglaševanja spodobi, so s sveže razposlanimi vabili razkrili ravno malenkost premalo, da bi potešili radovednost širnega občinstva. Ob 10.00 uri dopoldne po lokalnem času (to je ob 19.00 v Evropi) bo v Yerba Buena Center for the Arts Apple pokazal nekaj novega. Za zdaj to čudo imenujejo še najnovejša stvaritev (latest creation), a nekaj idej se že podi po spletu. Šlo bi lahko za 10- ali 11-palčni Apple tablet s cenovno značko tisoč dolarjev, za kaj več pa bo potrebno počakati.

23 komentarjev

Apple Tablet bo imel stylus?

engadget - O Applovem tabletu kroži ogromno govoric, medtem ko nekateri celo dvomijo, da ga bo Apple sploh izdelal. Podobna je bila tudi zgodba pred izidom iPhonea, na katerega je kazalo precejšne število patentov, Apple pa je njegov obstoj kategorično zanikal. Na resničnost tableta, ki bi ga lahko pričakovali že naslednje leto, namiguje tudi patent, ki je bil vložen že v letošnjem juliju ter je pravkar postal javen. Pri Applu so patentirali poseben sistem rokovanja z digitalnim črnilom, kot odličen primer naprave, ki je pravzaprav računalnik in uporablja pisalo, pa so podali prav tablete. Patent, kot že rečeno, nekoliko spremeni dosedanje sisteme zaznavanja pisala, saj namesto...

18 komentarjev

Naslednji teden Applov iPhone 3.0

The Register - Apple bo prihodnji teden razkril tretjo verzijo svojega operacijskega sistema za iPhone, poroča The Register. To se bo zgodilo na posebnem dogodku v Cupertinu v torek. Kaj točno bo Apple dodal, ni znano, uporabniki pa najbolj pogrešajo posredovanje (forwarding) SMS-ov in funkcijo izreži/kopiraj/prilepi, ki v trenutnem iPhonu 2.2.1 manjkata. The Inquirer je sestavil celo listo manjkajočih funkcionalnosti, katerih inkarnacijo napovedujejo v novi verziji iPhona - na njej se sicer pojavijo tudi povsem brezupne želje, kot je ta po namestitvi nepodpisanih aplikacij.

Možno je tudi, da bo Apple nekoliko prenovil strojno opremo. Špekulacije, da razvijajo majhno verzijo iPhone Nano, so sicer zavrgli kot nesmiselne, a kitajski izdelovalci dodatkov trdijo, da Apple blefira. Več bomo gotovo izvedeli prihodnji teden, huda konkurenca (Android, Palm, Windows Mobile) pa bo poskrbela, da Apple ne zaspi na lovorikah.

27 komentarjev

Zuni masovno umrli ob polnoči

Microsoft - Včeraj nas je na spletu presenetila množica protestov jeznih uporabnikov Microsoftovega Zuna 30 GB, ki jim je predvajalnik nenadoma umrl. Na tisoče Zunov naj bi se v noči s 30. na 31. december izklopilo ali ponovno zagnalo, nato pa obviselo med zagonom popolnoma neodzivno. Situacija je rahlo komična, saj se je to zgodilo skoraj vsem primerkom in to ravno v dneh, ko se prelamlja leto. Glavno vprašanje, ki so si ga uporabniki zastavljali, pa je seveda Kako oživiti Zune?

Microsoftovi inženirji so se zakopali v delo na silvestrovo in po nekaj urah dela odkrili napako. Problem je ležal v gonilniku, ki ga uporablja samo model Zune 30, in povzroči, da se zadnji dan prestopnih let napačno obravnava. Microsoft pravi, da so bo težava razrešila sama 1. januarja po lokalnem času. Vse kar morajo storiti uporabniki, je popolnoma sprazniti baterijo (kar ne bo težko, ker je Zune prižgan in neodziven), počakati na novo leto oz. raje do poldneva za vsak slučaj in znova vklopiti Zune 30 GB.

Do leta...

51 komentarjev

Vista v rožicah

Slo-Tech -

Po poročanju The Inquirerja je na spletu že na voljo najnovejša izdaja operacijskega sistema Vista, ki naj bi sicer uradno za poslovne partnerje izšel šele konec tega meseca, za običajne smrtnike pa še kasneje. Zanimivo je, da je OS na voljo še pred izidom na MSDN omrežju. Če te verzija dejansko deluje in ne gre samo za prepakirano različico kakšne že izdane beta različice, na že omenjeni strani niso mogli potrditi, ampak po poročanjih uglednih rastlinjakov naj bi šlo za popolnoma delujočo zlato izdajo.


Se še spominjate izida Windows XP?

33 komentarjev