»

Nativno branje PDF-dokumentov v brskalniku s pdf.js

CNet - Branje PDF-dokumentov, ki so vedno pogosteje med zadetki iskalnikov po spletu, v brskalnikih ni noben problem, a moramo imeti za to nameščen Adobov dodatek Reader. V brskalniku prek njega odprti dokumenti se vedejo precej drugače kot spletne strani, saj za navigacijo ne moremo več uporabljati klasičnih brskalniških gumbov ipd. Zato so junija v Mozilli predstavili razvoj vtičnika za nativni prikaz PDF-dokumentov v Firefoxu. V ta namen bo uporabljal tehnologije iz prihjajočega standarda HTML5. Sedaj je pdf.js, kot se imenuje, dosegel pomembno verzijo 0.2.

Najnovejša verzija pdf.js namreč prvikrat odpre in brez artefaktov prikaže testni dokument v popolnosti, kakor to stori...

17 komentarjev

Intervju: Peter Van Eeckhoutte

pvefindaddr displaying >>ROP chain<<

Slo-Tech - Serijo pogovorov nadaljujemo z nekoliko nenavadnim intervjujem - Peter Van Eeckhoutte je večini bralcev, ki ne sledijo svetovni InfoSec sceni, verjetno popolnoma neznano ime. Po mnenju poznavalcev pa se njegov renome na lestvici vrhunskih varnostnih raziskovalcev strmo vzpenja. Je avtor številnih izredno kvalitetnih vodičev o izkoriščanju prekoračitev medpomnilnika v Oknih ter ustanovitelj ekipe Corelan, skupine entuziastov, ki jih druži skupen interes: raziskovanje varnostnih pomanjkljivosti.

8 komentarjev

Skrivanje zlonamernih PDF dokumentov v "nedolžne" PDF dokumente

Vključen PDF v osnovnem PDF-ju

Slo-Tech - Felipe Manzano, neodvisni varnostni raziskovalec iz Argentine je pred kratkim na svojem blogu objavil prispevek o vključevanju zlonamernih datotek v PDF dokumente.

Kot namreč določa PDF specifikacija, je v PDF dokumente mogoče vključevati različne datoteke. Manzano pa v svojem prispevku piše o tem, kako v nedolžen PDF dokument vključiti in skriti zlonamerni PDF dokument.

Z nekaj preprostimi triki je mogoče tudi doseči, da se ta vključeni PDF ne prikaže kot priponka, pač pa se samodejno odpre takoj, ko...

29 komentarjev

V enem izmed Ubuntujevih neuradnih ohranjevalnikov zaslona najdena zlonamerna koda

Slo-Tech - Kot poročajo na OMG Ubuntu in Ubuntu forumih, so v enem izmed ohranjevalnikov zaslona, ki sicer ni del uradne distribucije, našli zlonamerno kodo.

Ohranjevalnik zaslona, ki je bil naložen na spletišču Gnome-Look.org (tja lahko uporabniki nalagajo poljubne namestitvene pakete), je bil namenjen vključitvi okuženega računalnika v prikrito omrežje. Analiza paketa je pokazala, da je zlonamerna koda namenjena izvajanju DDoS napadov, zlonamerni program pa je imel tudi možnost samodejnih nadgradenj.

Sporni paket so že odstranili iz spletišča Gnome-Look, za okužene pa so tudi navodila za odstranitev zlonamerne kode iz računalnika.

Gre sicer za precej primitiven napad - uporabnik mora sam namestiti zlonamerno kodo - vsekakor pa velja opozorilo, da programski opremi, ki jo najdemo na raznih spletiščih ne gre kar slepo zaupati.

74 komentarjev

Kindle dobil uradno PDF podporo, daljšo avtonomijo

Kindle 2

vir: engadget
engadget - Najnovejša različica firmwarea z oznako 2.3 drugi generaciji običajnih Amazonovih e-bralnikov Kindle ter večjim, Kindle DX, prinaša izboljšan pregledovalnik dokumentov PDF, za Kindle 2 pa tudi močno izboljšano avtonomijo. Firmware, plod polletnega razvoja in testiranja, starejšemu pregledovalniku PDFjevomogoči zoomiranje v dokumentih, kar jih v večinoma končno naredi berljive. Pred tem je bil pregledovalnik, v katerem so bili zaradi nezmožnosti prilagajanja zooma PDF dokumenti skoraj neberljivi, nameščen skoraj izključno zaradi bogatejšega nabora funkcij v specifikacijah. Avtonomija Kindle...

8 komentarjev

Office 12 bo podpiral PDF

Slashdot - Brian Jones, uslužbenec Microsofta, ki je zadnjih 5 let preživel na delu z datotečnimi formati v programskem paketu Office, se je predvčerajšnjem v svojem blogu razpisal o vključitvi podpore PDF formatu v Office 12 paket in razlogih za to. Kot je sam rekel, je 30.000 tedenskih iskanj na Microsoftovi spletni strani za podporo PDF dokumentom dovolj samoumevno, da se je Microsoft odločil slediti željam uporabnikom. Programi, v katerih pa si lahko uporabniki obetajo izvažanje datotek v PDF pa bodo Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, OneNote, Visio in InfoPath.

30 komentarjev