»

Hrošč v Javi povzroči neodzivnost pri pretvorbi številskih vrednosti med tipi

Slo-Tech - Prejšnji mesec smo poročali o hrošču v PHP, ki povzroči neodzivnost programa pri pretvarjanju zelo velikih ali zelo malih števil med različnimi tipi zapisa. Podoben hrošč je bil odkrit tudi v Javi (v izvajalnem okolju in v prevajalniku), ki prav tako obvisi pri pretvorbi vrednosti 2.2250738585072011e-308 v binarni zapis dvojne natančnosti s plavajočo vejico (to ni edini primer, saj...

3 komentarji

SpamAssassin označi letošnjo e-pošto kot spam

Slashdot - Pred točno desetimi leti smo se tresli v pričakovanju strašnega tisočletnega hrošča, pa se ni zgodilo praktično nič. Desetletni hrošč je prizadel orodje za boj proti nezaželeni elektronski pošti SpamAssassin, ki pošto poslano v letu 2010 označi kot spam. Eno izmed pravil za označevanje spama je namreč po mnenju avtorjev programa tudi datum sporočila, ki leži preveč v prihodnosti. V pravila so namreč vpisali vrstico header FH_DATE_PAST_20XX Date =~ /20[1-9][0-9]/ [if-unset: 2006], ki povzroči omenjeno obnašanje. Rešitev je sprememba datuma v pravilih na leto 2020.

6 komentarjev

Mafija ne mara spama

Slashdot - Nezaželena elektronska pošta oziroma spam je nevšečnost, ki nam polni poštne nabiralnike, najučinkovitejša rešitev pa je skrbno varovanje elektronskega naslova in uporaba dobrih filtrov. Prekipelo pa je ruskim mafijcem, ki so Alekseja Tolstokoževa mrtvohladno pospravili.

Oblasti ocenjujejo, da je Tolstokožev odgovoren za kar 30 odstotkov vseh reklam za viagro in ostale tovrstne izdelke, s čimer je samo letos zaslužil več kot dva milijona dolarjev. To mu bo doslej bolj malo pomagalo, saj so ga našli usmrčenega v svojem domu v Moskvi. To ni edini tak primer, saj so še enega podobnega patrona umorili predlani.

Spam filtri so dosegli novo stopnjo v razvoju.

23 komentarjev

Spam stane Američane milijarde

CNN.com - Poznate glavno razliko med spamom in reklamnimi letaki v poštnem nabiralniku? Že res, da so oboji nadležni, a spam plačate vi s časom in denarjem za prenos in brisanje. Marylandska univerza je opravila raziskavo o tem, koliko denarja izgubi ameriško gospodarstvo zaradi nezaželene elektronske pošte. Povprečni uslužbenec dobi 18,5 sporočil na dan, za njihovo brisanje pa porabi 2,8 minuti. Če to zmnožimo s plačilom, so ugotovili, stane spam Američane 21,6 milijard dolarjev letno. Ugotavljajo še, da 14 odstotkov uporabnikov spam dejansko prebere, da bi ugotovili, kaj ponuja, štirje odstotki pa so že nakupovali prek spama. CNN.

12 komentarjev

Gnome 2.8

Gnome je poliglot

vir: GNOME
OSNews - Nekoliko z zamudo, a vendarle najavljamo, da je izšel Gnome 2.8, nova različica priljbuljenega namiznega okolja za Linux in sorodne operacijske sisteme. Kljub temu, da ni tako radikalnih novosti kot pri prehodu na prejšnjo različico (samo spomnite se "prostorskega" delovanja Nautilusa), se kljub temu najde kopica sadov šestmesečnega dela.

Novi Gnome odslej uporablja standardiziran način odpiranja datotek na podlagi tipov MIME, uvaja DNS-Based Service Discovery, Gnomovo inačico Applovega Rendezvousja, in prinaša izboljšano upravljanje pomnilniških naprav. Preglednejše je dodajanje vstavkov v pult, mnogi med njimi pa so izpiljeni, npr. poročilo o vremenu, koledar, stanje baterije,...

6 komentarjev

Uporabniki ne ločijo spama od navadne pošte

Slashdot -

O nezaželeni elektronski pošti, o spamu, je bilo v zadnjem času prelitega že toliko črnila, da bi pričakovali, da vsak uporabnik e-pošte ve, kaj je spam. Zaplete pa se pri ločevanju. Rezultati raziskave, ki so jo vodili pri MailFrontier Inc., so šokantni. Uporabniki kar v 28 odstotkih niso prepoznali spama oz. so ga identificirali kot pristna sporočila.

Dobro pripravljen spam, ki je bil na las podoben PayPalovi pošti, je prelisičil 31 odstotkov uporabnikov. Po drugi strani je petina uporabnikov označila pristno PayPalovo potrdilo o plačilu, ki ne zahteva nobenih osebnih informacij, kot spam. Sporočilo Federal Trade Commission je polovica uporabnikov napačno označila kot spam. Rezultati so alarmantni, pravijo, vendar pričakovani. Slashdot.

Za Slo-Techovce pa še preizkus znanja. Pravilno identificirate vso pošto?

26 komentarjev

Microsoftov nov način boja proti nezaželjeni elektronski pošti

Slashdot - Dandanes si večina uporabnikov elektronske pošte in interneta v boju proti nezaželjeni elektronski pošti pomaga z različnimi orodji filtriranja, ki so vgrajeni v same poštne odjemalce, z zaščito na strežnikih samih in ostalimi bolj ali manj učinkovitimi metodami. Da pa je nezaželjena elektronska pošta postala problem, ki zadeva tako države kot tudi velika podjetja, se je verjetno pokazalo ravno z Microsoftovim poskusom vstopa v boj proti njej.

Tako slednji predlaga, da bi, po zgledu poštnih znamk, za vsako elektronsko sporočilo ali plačali cent (ali dolar, odvisno od vašega statusa - študentje, poslovneži) ali pa rešiti neko preprosto matematično uganko. Vse skupaj je še precej v povojih, saj še nič ni zagotovo zaradi številnih predsodkov proti plačevanju, zato Microsoftov predlog še vsekakor ni zadnja beseda računalniške industrije. Klik!

25 komentarjev

Googlov iskalni hrošč povzroči ne-prikazanje več strani

The Register - Hrošč, ki se je pojavil v Googlovem iskalnem algoritmu, povzroči pri določenih nedolžnih straneh, da se obravnavajo kot spam. Tako je eden izmed "poklicnih spamerjev", Elwyn Jenks, ustvaril serijo domen, ki so bile med seboj močno povezane, kar je povzročilo, da je Googlov PageRank-er močno dvignil oceno teh strani, kot posledico pa je to povzročilo popolno zmedo in zrušenje algoritma.

Kako bo vse skupaj vplivalo na povezave, ki jih Google deli z nami v prihodnosti, bomo še videli, a verjetno smo lahko prepričani, da bodo fantje in dekleta pri Googlu našli pametno in uporabno rešitev. Klik čaka!

Slo-Tech verjetno ne bo razglašen za spam ...

4 komentarji

Antivirus in antispam zaščita na Arnesu

Arnes - Arnes je včeraj za svoje uporabnike vključil dve novi poštni storitvi: zavračanje elektronske pošte, okužene z virusi, ter možnost izločanja nezaželene pošte (spam-a). Pohvalno! Najbolj pa gre pohvaliti dejstvo, da Arnes uporabnikom omogoča personalizacijo antispam zaščite. Ti si tako lahko stopnjo antispam zaščite nastavijo na nizko, običajno ali visoko (oziroma jo pustijo izključeno). Najboljše pa je, da si preko spletnega vmesnika lahko vsak uporabnik oblikuje tudi svoj osebni seznam virov (Return-Path in ne From polje!), iz katerih bo pošto vedno sprejemal oziroma zavračal. Spam pošta se preusmeri v posebno mapo 'spam', kjer jo lahko pregledate (npr. preko IMAP protokola) in izbrišete. Če pa mape spam ne pregledate več kot 30 dni, se sporočila - prijazno do vaše kvote na poštnem strežniku - samodejno izbrišejo.

Na voljo pa je še ena poslastica, ki pa sicer ni opisana v Arnesovih navodilih. Navodila za preusmeritev spam pošte so zapisana v datoteki .forward+spam (ki se nahaja v...

16 komentarjev

Nov IE hrošč

MSNBC - Odkrili so nov hrošč v Microsoftovem brkljalniku Internet Explorerju, ki omogoča hekerjem, da lahko preberejo e-pošto in datoteke na prizadetem računalniku.
Hrošč se lahko samo aktivira, če uporabnik pri surfanju na Internet Explorerju 5 naloži spletno stran, ki vsebuje posebno zlonamerno kodo. Prav tako mora uporabnik uporabljati Microsoft Exchange 2000 server, da se hrošč pojavi.
Rizik hrošča je ocenjen kot visok, vendar pa lahko rizik omilimo, če onesposobimo Active Scripting v brkljalniku.

7 komentarjev