»

WebCampLjubljana

WebCamp.si - V soboto, 22. oktobra, bo na Fakulteti za Elektrotehniko (in Fakulteti za Računalništvo in Informatiko, Tržaška c. 25) ponovno organizirana nekonferenca WebCampLjubljana, kjer predavate udeleženci sami. Tema so spletne tehnologije, ki danes obsegajo tako klasični splet kot mobilne naprave ter zahtevajo tudi nove podjetniške in marketinške prijeme.
Udeležba je brezplačna, prve vstopnice pa bodo na voljo danes ob 11h dopoldne, lahko pa si jo zagotovite mimo vrste tako, da vnaprej prijavite predavanje.

Več o dogodku na webcamp.si.

29 komentarjev

RealTime WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po jesenskem WebCampu, posnetke iz katerega smo objavili tudi na Slo-Techu, je sedaj čas za naslednjega. Tokratni WebCamp ima temo Real-Time in je vsem, ki so mnenja, da so obstoječe spletne tehnologije preprosto prepočasne. V bolj razvijalsko obarvanih temah bomo med drugim debatirali o XMPP (tehnologija, ki poganja Google Talk), Comet (Facebook Chat) ter seveda Twitter API-ju. V primeru, da se prepoznate v zgornjih buzzwordih, prijavite svojo temo in se nam pridružite v soboto, 20. februarja v Hekovniku.

1 komentar

Kiberpipin program v tem tednu

O'Reilly Web 2.0 Expo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden je program v Kiberpipi v znamenju Web 2.0. V torek Pipinem odprtem terminu bo Domen Savič, ki je nedavno prestopil v oglaševalske vode, o spletnih skupnostih in spletu 2.0 pa predava že več let, predstavil oglaševanje 2.0. Kakšne spremembe so se zgodile na področju spletnega oglaševanja, kako dobro so podjetja v Sloveniji pripravljena na novo dobo spletnega oglaševanja in kaj se lahko naučimo iz tujine?

Na Spletnih uricah v sredo pa bo Jure čuhalev predstavil pomembnejše novosti konference O'Reilly Web 2.0 Expo, ki je ena največjih konferenc na področju spletnih tehnologij. Kot se za takšen dogodek spodobi, je bila tudi letos predstavljena vrsta novosti. Najbolj odmevni med njimi sta bila Microsoftov odgovor na splet: LiveMesh in Yahoo Search Monkey - semantični splet v vašem iskalniku.
Vabljeni!

0 komentarjev

Spletni teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Facebook je popularno spletno socialno omrežje z več milijoni uporabnikov, kjer z ne veliko vloženega dela dobite nov kanal za promocijo, spoznavanje ljudi in zapravljanje prostega časa. Na Pipinem odprtem terminu v torek bo govora o razvoju lastnih aplikacij zanj, kjer bo Igor Kolar predstavil praktični primer razvoja aplikacije za Facebook, in sicer koncepte, integracijski api za dostop do uporabnikovih podatkov, pošiljane sporočil in objavo novic, organiziranje dogodkov, skupin in podobnega.



Splet podatkov ("web of data") je danes izraz, ki ga danes slišimo večkrat na dan na vsaki spodobni Web 2.0 konferenci. Zadnji trend tehnologije na tem področju so ekstenzije za XHTML...

11 komentarjev

Nova lastnost foruma

Slo-Tech - Mogoče boste v bližnji prihodnosti (ja, že dela) opazili tanko modro črto pri izpisu sporočil v forumu. Črta označuje mejo med že videnimi in novimi prispevki. Če se vam zdi, da bi kakšna druga barva ustrezala bolje, nam to prosim sporočite. Če vas stvar moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah. Seveda stvar deluje samo, če ste prijavljeni.

34 komentarjev

Še ena za lahko noč...

Jaz - Danes sem v svojih Windowsih 2000 zagnal Outlook Express. Prvič mi je v oko padla povezava za MSN. Seveda sem poln entuziazma kliknil nanjo ter pričakoval povezavo na pravo MSN stran. Namesto nje se mi je odprla tale povezava. OK, priznam: tako bedno napisane strani v slovenščini, razen če je bilo to namerno mišljeno, še nisem videl. Naj vam navedem le nekaj primerov:
  • Te Webove strani so vaša vstopna točka v Internet. Na njih najdete iskalnike, povezave s številnimi zanimivimi mesti in vadnico za Web.
  • Kliknite tu, če se želite seznaniti z Webom.
  • Če želite odpreti angleške MSN-ove Webove strani, kliknite tu.
Hm... Začuden sem... Kdo za vraga je Web? Kako se piše? Zakaj je tako pomemben, da ga venomer omenjajo? Pa še svojo stran ima! Neverjetno! [:D]. Za pet minut smeha kar prosim sledite povezavi.

9 komentarjev