»

Podaljšek v zidu

HotHardware - Čeprav USBji napadajo, dobre stare vtičnice, ki naše naprave, pripomočke in orodja napajajo z izmenično napetostjo, še ne bodo izkoreninjene. Še več, vtičnic je vedno premalo oz. so od mesta želene uporabe preveč oddaljeno. To smo do sedaj reševali s podaljški, razdelilci oz. kombinacijo obeh, medtem pa so rešitev za premajhno število vtičnic že pred časom predstavili v oblikovalskem studiu Art Lebdev. S pritiskom na gumb pod vtičnico se le-ta zapelje iz zida in razkrije štiri dodatne vtičnice po obodu kocke, na kateri se nahajajo.

Zdaj je rešen tudi...

26 komentarjev

LG razvil najtanjše LCD-panele

TG Daily - LG je napovedal nove LCD-panele, ki so po njihovih besedah najtanjši na svetu, saj merijo le 2,6 mm. Tako 42-palčni panel, ki nudi 120 Hz v polni HD-ločljivosti (1920x1080), tehta manj kot štiri kilograme, kar je odlično za televizorje, ki se obesijo na zidove in podobno. Dosedanji rekord v vitkosti je bil prav tako v LG-jevi lasti, le da je znašal debelih 5,9 mm. Uradno predstavitev lahko pričakujemo na CES-u, ki bo potekal januarja v Las Vegasu.

17 komentarjev

USB priključki že v zidu

Vtičnici domače izdelave levo, FastMacova desno

engadget - Dandanes vedno več (prenosnih) naprav za polnjenje uporablja kar enega izmed pomanjšanih USB priključkov oz., npr. iPodi in iPhoni, poseben priključek, ki ima na drugem koncu kabla vseeno USB priključek. Ker je z iskanjem založenih polnilcev vedno težavno, je logično, da USB priključke vgradimo kar v zid in naprave polnimo neposredno, brez adapterja z omrežne napetosti na USB. Sprva se je, sicer za Američane, na strani Instructables znašlo navodilo, kako običajno (dvojno) vtičnico predelati v dvojno USB vtičnico, zdaj pa (ponovno zaenkrat le Američani) takšne vtičnice lahko kupijo kar na spletu. Za razliko od domačih navodil vtičnica, ki jo za 10 dolarjev ponujajo pri FastMac, vseeno obdrži svojo prvotno nalogo, saj se USB priključka nahajata ob običajnih (v tem primeru 110 V) omrežnih priključkih. Dobra novica je tudi, da v primeru, ko na...

23 komentarjev

Prisluškovanje tipkovnici z laserjem

Puščica prikazuje signal, ki ga odda tipka za presledek

vir: Schneier.com
Schneier.com - Da lahko ugotovimo kaj uporabnik tipka na svoj računalnik na določeno razdaljo preko elektromagnetnega valovanja dandanes ni več pretresljiva novica - po novem pa lahko varnostni raziskovalci izvedejo podoben trik na enkrat večje razdalje z laserjem.

Varnostna raziskovalca Andrea Barisani in Daniele Bianco sta z opremo, vredno le 80 dolarjev, uspela izdelati ročno lasersko enoto, ki z fotodiodo meri vibracije na prenosniku, nakar s programsko opremo za analizo frekvenčnih spektrogramov za posamezne tipke in s pomočjo slovarja za predvidevanje besed iz slovarja poskuša uganiti besede. Za primerjavo podobnosti signalov sta uporabila tehniko, imenovano dynamic time warping,...

21 komentarjev

Predvidevanje možganov

Slo-Tech - Članek, objavljen na New Scientistu razglablja o tem, zakaj se, v primeru, da nas požgečka prelestna lepotica, krčevito smejemo, v primeru lastnega žgečkanja pa le nemo bolščimo v zid ter ne reagiramo. Težava naj bi tičala v naših možganih, saj ima, tako članek, naš organ (da, referiram na možgane) možnost predvidevanja dogodkov. Seveda naša koža fizično gledano občuti enako, le možgani, v primeru žgačkanja samega sebe, te impulze omilijo ter zatrejo. Klik! Bolje kot vsak Pentium 4 [:D] .

5 komentarjev

Odtrgano

Slo-Tech - Kaj vse si ljudje ne izmislijo... Kabel-ključavnica. Jao meni... Novico je posredoval OZZY.
SafetyCable ali varnostni kabel je ideja Norveškega podjetja SafetyCable AS. SafetyCable je, kot že ime nakazuje, kabel, ki služi kot zaščita pred krajo za vaš računalnik ali druge električne naprave. Pri nakupu dobite kabel v majhnem paketu in navodila na eni strani. Saj je samo kabel si rečete a je še več. Namestitev kabla je prav preprosta in logična. En konec kabla vtaknete v vtičnico, drugega pa v računalnik. Ker ima 'cable lock'(ključavnico), ki preprečuje da bi bil kabel na silo izdrt, je potrebno malo več sile, da ga spravite v računalnik. Cable lock je jeklen zaskoček, ki popolnoma onemogoča, da bi bil kabel izpuljen. Če ga pa hočete izpuliti, morate najprej vnesti osebno kodo, nato pa odviti zatič. Vgrajena baterija se bo pri prvi uporabi popolnoma napolnila v 48 urah. Ko kabel vtaknemo v vtičnico, vnesemo največ 6-mestno kodo. Nameščenih ima namreč 6 gumbov in sicer številke od...

8 komentarjev

Smo pridni, kajne?

Slo-Tech - Kot ste videli, se počasi, a zagotovo vračamo v tisti težki tempo. Tako sta moj test zgoščenkomatov danes dopolnila še dva članka: Medtem ko je prvi bolj ležerno ter zabavno večerno branje, ob katerem si spočijemo možgane ter se še kaj novega naučimo, je pa lunijev test pravi "showdown" petih osnovnih plošč, v katerem je opisana gola teorija ter sámo obnašanje plošče pod različnimi pogoji. Ogled obeh zelo močno priporočljiv.

25 komentarjev

Front-X Multimedia Ports

2CPU - Tole stvarco sem našel pri avstralskih overclockerjih in je neke vrste podaljšek za vhode na zvočni kartici. Priklopi se jo lahko v vsako zvočno kartico, kar prek navadnih vhodov. Od tam gredo kabli skozi prosto (če se najde kakšno) režo za kartice, skozi računalnik, do priklopne postaje, ki je nameščena v mesto za CD-ROMe. Na tej 'postaji' je midi vhod, ali pa vhod za igralne pripomočke in tri vtičnice za stereo banance. Namen vsakega od teh vhodoh/izhodov pa si lahko sami izberete. Test te preproste napravice si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev