»

Prenosniki prehiteli namiznike

X-Bit Labs - Prvič v zgodovini se je zgodilo, da so v ZDA prodali več prenosnih računalnikov kot njihovih namiznih bratrancev. IDC je objavil, da je v tretjem četrtletju prodaja prenosnikov zavzela 55,2 % delež, kar znaša več kot 9,5 milijona kosov in je za osemnajst odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Praktično vsi vodilni proizvajalci so se držali trenda in prodali več prenosnikov; Toshiba denimo prodaja izključno le-te, Sony, Acer in Lenovo pa so z njimi presegli dvotretjinski delež svoje prodaje. Več o tem.

56 komentarjev

Senfujev CPU hladilnik

Overclockers Australia - Podjetje Senfu je še kako znano, saj je ponudilo eno izmed prvih poceni vodnih hlajnj, razne overclockerske mizice in Senfu Thermal probe, ki je znan po svoji preprostosti in učinkovitosti. Sedaj pa se seli tudi v vode zračnega hlajenja. Enega izmed prvih hladilnikov iz novo nastale družine so preizkusili na Cool Hardwarez. Zunanjost hladilnika je iz bakra, notranjost pa iz aluminija. Njegove mere so 60x60x65mm, dobimo pa ga lahko z Deltinim, YS Techovim ali Evercoolovim 6500-7000 rpm ventilatorjem. Ker je to Senfujev izdelek, ima tudi poseben nastavek za Thermal probe. Rezultati so obetavni in če bo Senfu ohranil tradicijo kvalitetnih izdelkov, potem se Thermaltaku obeta kar močna...

1 komentar

ThermoEngine-ova zver

RipNet - Na Ripnetu so pod drobnogled vzeli pravo malo zverco. Hladilnik AVGS-1050, ki je opremljen z 7500 rpm ventilatorjem. To ni nič posebnega, rečete. Potem pa si poglejte samo debelino le tega, ki znaša celih 38 mm.
Sam hladilnik ima bakreno dno in se je v testu obnesel zelo dobro. Edina zamera, po mojem mnenju, leti na njegovo glasnost, ki znaša več kot 43dB. Članek v celoti si oglejte tu: Hladilnik

8 komentarjev

Regulacija vrtljajev ventilatorja

Overclockers Australia - S pojavom ultra vročih AMDjevih (in sedaj tudi Intelovih - Pentium4) se je pojavila nova generacija zračnih hladilnikov, katerih značilnost so ultra hitri in ULTRA GLASNI 60mm ventilatorji. Najbolj znana predstavnika sta GlobalWinova FOP38 in WBK38, glasni ventilatorji pa so si ustvarili domovanje tudi na drugih... Če ste eden izmed nesrečnih lastnikov teh kričečih pošasti, vam bo še kako prav prišel ta članek z Overclockers.com.au. Gre za navodila za izdelavo preprostega vezja, s katerim lahko regulirate število vrtljajev ventilatorja in s tem tudi njegovo glasnost. Zadeva je zelo preprosta, tako da za izdelavo ni potrebno biti kakšen hud lotmojster.

1 komentar

Dva BOrba na grafični

RipNet - Heh, po pravici povedano sem že dalj časa pričakoval, da se bo nekdo spomnil na grafikuljo pripopati dva Blue Orba, vse skupaj poslikati, in poskušati prodati OC javnosti kot zadnji dosežek modificiranja . No, končno so se zganili fantje pri RipNetu in se spravili nad ubogo GeForce2 GTS kartico, ter ji napopali po enega Blue Orba na vsako stran procesorja. Moram priznati, da kartica izgleda res vesoljsko, dejanska uporabnost takšne modifikacije pa je, vsaj po moje, vprašljiva. Slikice si oglejte tukaj (ker jih jaz ne morem uploadat na Slo-Tech - reinštalacija sistema).

1 komentar