»

Najdražja in najbolj geekovska voščilnica

CNet - Počasi boste morali, če seveda uporabljate papirno klasiko v povezavi s polžjo pošto, izbrati novoletne voščilnice in izklesati izbrane verze. Pri slednjem se boste morali opreti nase in svojo geekovstvo izraziti z lastnimi domislicami (pisanje dvatisočdesetega v heksu ne šteje za izvirno zamisel), medtem ko lahko geekovske voščilnice najdete tudi kod drugod.

CNET piše o voščilnici, ki jo gre poslati geekom, ki imajo že vse. Potrebščine obsegajo šeleshamer, navadni papir, odsluženi (a ne pokvarjeni!) iPhone in aplikacijo Bauble. Rezultat, ki so ga poimenovali najdražja božična voščilnica, je prikazan na posnetku.

15 komentarjev

Google ponuja iskanje v realnem času

CNet - Z drugimi besedami to pomeni, da bo Google odslej iskal tudi po povsem svežih vsebinah s Facebooka, Twitterja in podobnih. Sklenili so pogodbo o sodelovanju s Facebookom in MySpaceom, s Twitterjem so jo že oktobra, tako da bodo odslej javne strani na Facebooku tudi javno prikazane med zadetki po iskanju, in to takoj po objavi.

Novo pridobitev so predstavili na Search Eventu v Mountain Viewu, kjer je Googlov Amit Singhal smelo napovedal, da je njihov cilj pri pridobivanju rezultatov iskanja doseči svetlobno hitrost. Ker se dnevno na spletu znajde milijarda novih dokumentov v obliki blogov, tweetov in sporočil na Facebooku ali MySpace, gre za pomembno razširitev bazena iskanja. Kako vse skupaj izgleda v realnem času, si lahko pogledate...

29 komentarjev

Detektor laži za vse Skype uporabnike

Slo-Tech - KishKish team je naredil detektor laži, ki ga lahko uporabjajo vsi Skype uporabniki. Program je v bistvu analizator frekvenc glasu sogovornika, ki jih pretopi v indikator stresa. Ob vsakem pogovoru program porabi prvih 10 sekund sogovornikovega glasu za kalibracijo, nato pa začne v realnem času kazati raven zaznanega stresa v njem. Program poleg tega omogoča tudi analizo glasu iz posnetka.



Kaj naj rečem za konec? Nič drugega, kot svašta [:P]

KishKish Lie detector home

28 komentarjev

B&O hi-tech škatlica za tablete

vir: Gizmodo
Gizmodo - Bralci Slo-Techa so v povprečju precej mladi oz. so v fazi življenja, ko jim zdravje (še) ne povzroča pretiranih problemov, a ob trenutnih trendih previdnost ni odveč. Sladkorna bolezen je zelo razširjena, tu je še kopica drugih modernih obolenj, pa tudi, če se vsemu izognejo, pravim geekom vedno preostane CTS. Počasi bomo morali vsi, tako kot danes dedki in babice, s sabo nositi majhna prenosna skladišča najrazličnejših tablet, na srečo pa je tehnologija tu, da nam pomaga.

Običajne plastične škatlice za shranjevanje tablet so preteklost, Bang & Olufsen je namreč predstavil napredno tehnološko igračko z enako funkcijo. Stvar je opremljena z LED diodo, ki sveti zeleno, če smo pridno papcali tabletke, sicer pa se spremeni v rumeno in rdečo, ima pa tudi Bluetooth, s pomočjo katerega lahko pošlje signal na PC ali...

10 komentarjev

Vodič po nakupih

AnandTech - Začenja se novo šolsko leto, tako osnovnošolsko kot srednješolsko, kmalu pa tudi študentsko. Zato je že skrajni čas, da si priskrbimo vse potrebščine za nemoteno učenje skozi celo leto. Med slednje zagotovo spada tudi računalniška oprema, ki je nepogrešljiv pripomoček pri pridobivanju znanja. Pomembno pa je, da izberemo pravo, torej cenovno primerno za študenta, a hkrati dovolj zmogljivo.

Če pa vas vse to ne zanima, si oglejte vodič po nakupih računalniške opreme visoke kakovosti in še višjih cen. Klik!

[:D]

8 komentarjev

Še ena kratka

več strani - Da je denar sveta vladar, lahko opazite na skoraj vsakem koraku. In nekateri ljudje iščejo vsako možnost, kako potegniti zase čimveč, pri čemer prednjačijo Američani.
Verjetno vam je jasno, da počasi klasične voščilnice izgubljajo potem (čeprav so za moje pojme boljše), in da dobivate vse več e-voščilnic. Ker se jih nabere veliko, so se strani, kot je npr. AmericanGreetings.com, odločile, da bo potrebno zanje plačevati. Če jih boste poslali v velikih količinah, seveda.

1 komentar