»

Diamanti so večni, internet ni

Slo-Tech - Priljubljena tehnološka spletna stran CNET, ki nas spremlja že od davnega leta 1998, je letos začela brisati stare članke. Prakso, ki jo lahko označimo zgolj kot bizarno, vodi cilj, ki pod vprašanj postavlja demokratičnost interneta. CNET si želi dobiti čim višje mesto med zadetki pri iskanjih po Googlu, kar želijo doseči z odstranitvijo stari člankov.

Čudno prakso so začeli preizkušati sredi leta, julija pa so tempo zelo pospešili. Primerjava aktualnih spletnih strani z internetnim arhivom pokaže, da stari članki hitro izginjajo. CNET je potrdil dogajanje in dejal, da to ni bila lahko odločitev, a da odstranjujejo strani, ki trenutno ne služijo občinstvu, saj da je to pogosta praksa na straneh, ki se zanašajo večinoma na promet iz iskalnikov. SEO (Search Engine Optimization) lahko razumemo kot poskus ukaniti Google ali pa kot legitimno izboljševanje uporabniške izkušnje, ki se odrazi v boljši uvrstitvi med zadetki.

Google nikoli ne razkriva, kako deluje algoritem, da bi...

18 komentarjev

Yahoo bo recikliral e-poštne naslove

Yahoo News - Če imate pogosto kombinacijo imena in priimka, ste gotovo že naleteli na težave pri izbiri elektronskega naslova. Vse pametne permutacije so običajno že zasedene, tako da se je treba na koncu zadovoljiti s kakšnim neestetskim uporabniškim imenom janez.novak231. Situacija je čedalje slabša, saj se število uporabnikov spletnih ponudnikov e-pošte povečuje, kar zmanjšuje število prostih naslovov. Zato je nujno recikliranje, pravi Yahoo.

Če se v svoj račun niste prijavili že nekaj časa, ker ste ga ustvarili le za spam in mogoče sploh ne poznate več gesla zanj, potem nima smisla, da ta sploh še obstaja. Tako razmišlja Yahoo, ki začenja veliko reciklažo. Ko so to najavili, so sprožili burne polemike. Rok je bil 14....

16 komentarjev

Slo-Tech gre naprej

Slo-Tech - Slo-tech se spet prenavlja za vas. Ker želimo čim bolj izboljšati vašo izkušnjo pri branju vsakodnevnih novic, smo pri naših hrčkih naročili njihovo razvrstitev v različne skupine.

Skupine so zaenkrat vidne pri vsaki posamezni novici kot povezava na arhiv, kjer si lahko preberete več vsebine iz želenega področja. V kratkem bomo omogočili tudi iskanje ter naročanje na posamezne skupine novic. Kasneje pa sledi še nekaj presenečenj.

Ker so razvrstitev naredili naši hrčki, ki so znani po svoji nenatančnosti (trenutno 98,5%), vas prosimo za malo potrpežljivosti v naslednjih dneh, ko bomo odpravili večino preostalih napak. Če bi nam želeli pri tem malo pomagati, nam prosimo sporočite sezname povezav na novice, ki so po vašem mnenju razvrščene napačno (če nam sporočite, kam bi novica po vašem mnenju dejansko spadala, pa bomo še toliko bolj veseli).

64 komentarjev

Nove funkcionalnosti na Slo-Techu

Slo-Tech -

Kot ste verjetno opazili, je Slo-Tech v zadnjem času pridobil kar nekaj utripajočih lučk. Čas je, da si jih skupaj pogledamo:

  • stari članki -- v levem meniju so že nekaj časa na voljo vse vsebine s stare strani.
  • dodatna avtentikacija -- če želite, se lahko na Slo-Tech sedaj prijavite s pomočjo vašega Google ali Yahoo računa. Če je vaš elektronski naslov v profilu enak vašemu Google elektronskemu naslovu, samo namesto prijave kliknite na ikonico "g" pod prijavo. Če ni enak in bi fukncionalnost vseeno želeli uporabljati, lahko vaš Slo-Tech račun povežete z GoogleIDjem v vašem profilu
  • arhiv novic -- drastično je bilo izboljšano iskanje po starih novicah
  • iskanje -- sedaj deluje po celotni vsebini teme in ne samo po prvem sporočilu kot do sedaj. Moralo bi delovati bistveno bolje, nekaj izboljšav še čaka na implementacijo. Konstruktivni predlogi dobrodošli
  • hitro odgovarjanje -- na teme lahko sedaj odgovarjate brez ponovne osvežitve strani. V primeru, da se v temi, ki jo trenutno...

58 komentarjev

Slo-Tech je zelen

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, je Slo-Tech sedaj privzeto prikazan v zelenem stilu. Za to potezo smo se odločili, ker nas je prevzela moč pomladi, saj smo prišli v stik z naravo [:D]. Hkrati bi vas radi opomnili tudi na to, da si lahko stil spremenite nazaj oziroma izberete kakšnega od vam bolj odgovarjajočih, če se le registrirate v našo stran. Če ste že registrirani, lahko spremembo stila opravite dobesedno v dveh klikih, če le kliknete na osebne nastavitve. Uživajte v začasni osveženi barvni shemi!

48 komentarjev

Slow-Techovi strežniki

Slo-Tech - Verjetno vas -- glede na manjši "načrtovani" izpad -- ne bo presenetila novica, da se spletne strani Slo-Techa sedaj servirajo iz kar treh strežnikov. To seveda pomeni večjo odzivnost in prepustnost, hkrati pa tudi večjo možnost napak [:D]. Veselo vohljanje za IP številkami vam želim.

13 komentarjev

SloMail.com

Slo-Tech - Kot kaže, je dokončno umrl SloMail.com. Vsi, ki imate na Slo-Techu v osebnih profilih vpisan elektronski naslov tega ponudnika, ga prosim popravite, saj vam bo drugače čez kakšen teden uporaba teh uporabniških imen onemogočena.

2 komentarja

Majhna sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi odkritja določenih "lukenj" v naših pravilih smo spremenili člen o gusarstvu... Po novem se glasi takole:

Iskanje in oglaševanje nelegalne avtorsko zaščitene intelektualne lastnine je prepovedano. Kazen: razglasili vas bomo za Zobato OwcoTM, v primeru nadaljnjih kršitev pa boste razglašeni za GnojaTM.

Sprememba začne veljati takoj!

Dodali smo tudi 15. člen: Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech prenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do uporabe (objave) sporočil. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v nasprotju s temi pravili.



Člen je bil zaradi vaših ugovorov malo popravljen. Sedaj se glasi:
Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech neprenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do objave sporočil. Uporabnik te pravice ne more preklicati brez soglasja Slo-Techa. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v...

50 komentarjev