»

Microsoft OneNote brezplačen za Windows in Mac

Ars Technica - Kot smo napovedovali, je Microsoft pohitel in izdal brezplačno verzijo svojega programa za organizacijo in urejanje zabeležk OneNote za Windows in Mac OS X. Uporabniki slednjega so ga deležni prvič in ga lahko prenesejo iz Mac App Stora, za Windows pa jo snamemo z domače strani. Obe verziji sta brezplačni. Doslej je bila na voljo zastonjska verzija za Windows 8 in Windows Phone, ostali pa so jo morali kupiti v okviru Officea.

Brezplačnost prinaša določene omejitve, med katerimi je omejenost licence za domačo in akademsko...

9 komentarjev

Google začenja javno beta testiranje storitve Music

vir: CNet
The New York Times - Poldrugi mesec po začetku internega testiranja je Google pripravljen, da začne javno beta testiranje svoje nove storitve Google Music. Začetek javne preizkušnje sovpada z današnjo konferenco Google I/O, ki se bo čez nekaj ur začela v San Franciscu.

Google Music Beta bo delovala podobno kot Amazon Music, le da naj bi hranila več glasbe. Tudi Google ni uspel skleniti dogovora z nobeno izmed velikih založb, kar nekoliko omejuje uporabnost. Uporabniki bodo tako morali najprej v oblak prenesti svojo glasbo, ki jo bodo nato lahko poslušali na osebnih računalnikih in napravah z Androidom. Posamezen uporabnik lahko shrani do 20.000 skladb.

Pri tem je moral Google (pa tudi Amazon) izvesti nekaj...

29 komentarjev

Razvijalci sami pripravili piratsko različico android aplikacije, ki osramoti uporabnika

Slashdot -

Android razvijalci imajo precej težav s piratskimi kopijami programov, ki jih je mogoče dobiti na neuradnih app marketih. Podjetje Incorporate Apps se je odločilo vzeti stvari v svoje roke, s proaktivno pripravo posebne piratske različice svoje aplikacije Walk and Text za US$ 2.10, ki pod oknom za pisanje sporočila prikaže sliko s kamere in s tem omogoči varno tipkanje tudi med hojo po mestu.

Takoj po namestitvi piratske različice se vsem številkam v imeniku pošlje SMS sporočilo v spodnjem stilu (vir) in s tem osramoti uporabnika:

Hej, pravkar sem si neta prenesel piratsko različico aplikacije Walk and Text za Android. Sem neumen in škrt, čeprav stane le dobra dva dolarja. Ne biti lopov tako kot sem jaz!

Zatem se uporabniku pokaže obvestilo v stilu "Preveri svoj račun za telefon [1, op.p.]....

88 komentarjev

Ranljivost v več verzijah Windows

vir: CNet
CNet - Microsoft je včeraj opozoril na varnostno ranljivost v Windows XP, Server 2003, Vista in Server 2008, ki omogoča napadalcu pridobiti nadzor nad računalnikom. Windows 7 in Server 2008 R2 sta imuna. Prvi so na luknjo decembra opozorili na konferenci v Južni Koreji. Napaka tiči v Windows Graphics Rendering Engine in se lahko zlorabi, če je uporabnik prijavljen z administratorskimi privilegiji. Če uporabnik po elektronski pošte prejme Wordovo ali PowerPointovo datoteko s posebno sličico ali brska po omrežju in odpre mapo s posebej prirejeno ikono, dobi lahko napadalec ob odprtju datoteke nadzor nad računalnikom, da požene poljubno kodo. Microsoft že pripravlja popravek, a niso dali roka.

5 komentarjev

Microsoft izdal Office Web Apps

Spletni Word

vir: TG Daily
TG Daily - Microsoft je javnosti ponudil svojo spletno pisarno Office Web Apps, ki v prvi vrsti namenjena uporabnikom v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi in na Irskem, ker je za zdaj prevedena v angleščino, francoščino in španščino, a je dosegljiva od vsepovsod. Gre za neposredno konkurenco Google Docs.

Microsoft je vključil spletne verzije Worda, Excela, PowerPointa in OneNota. Uporabniki lahko svoje dokumente prenesejo na splet. Uporaba programske opreme je mogoča z brskalniki Internet Explorer 7, Chrome (Windows in Mac), Firefox 3.5 (Windows, Mac in Linux) in Safari 4 ali novejšimi različicami. Podprli so tudi večino pametnih telefonov, med njimi tiste z brskalniki Internet Explorer, Safari, BlackBerry, Nokia S60, NetFront, Opera...

58 komentarjev

Office 2010 zdaj zdaj tu

CNet - Naslednja različica Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2010 bo kmalu izšla. Končno verzijo lahko pričakujemo že junija, te dni pa so preizkuševalci dobili prvega kandidata za izid. Dostopnost RC-verzije je še omejena, saj je na voljo le članom programa TAP (Technology Adoption Program). Beta verzijo je sicer Microsoft na plano postavil že novembra in odtlej je bila prenesena že dvamilijonkrat.

V novi verziji pričakujemo kar nekaj novosti, čeprav same srži pisarniškega paketa ne gre izumljati na novo. Ostala bosta nov trakovni uporabniški vmesnik, ki je bil premierno predstavljen v Officeu 2007 in shranjevanje v datotečnih formatih XML. Največja novost bo gotovo spletna verzija...

74 komentarjev

Znane cene in izdaje Office 2010

Ars Technica - Trinajsta inkarnacija pisarniškega paketa Office, ki nosi ime Office 2010 in interno oznako Office 14 (trinajstico so vsled triskajdekafobije preskočili), bi morala iziti že lani, pa so jo v Microsoftu prestavili na leto 2010. Leto 2010 je tu in z njim tudi cene nove verzije, medtem ko bomo morali do samega izida še malo počakati (napoved je trenutno junij). Na voljo bodo tele verzije:
  • Home and Student (Word, PowerPoint, Excel, OneNote) 149/119 dolarjev
  • Home and Business (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook) 279/199...

48 komentarjev

Office Starter Edition bo zastonj

Tudi legalno zastonj

vir: Wikipedia
bit-tech.net - Microsoft bo na novih računalnikih, ki bodo uporabljali Windows 7, ponudil brezplačno različico pisarniškega paketa Office 2010. To so že počeli z demonstracijsko različico Office 2007, kateremu je potekla licenca in so tako postali neuporabni, medtem ko bo Office Starter Edition, osnovan na Office 2010, brez časovne omejitve uporabe, a bo zato omejen funkcionalno. Nameščen bo le na računalnike velikih proizvajalcev (Dell, HP, Lenovo, itd.), namenjene za pisarne. Brezplačna različica bo kot namestitev vsebovala popolnoma delujočo osnovno namestitev Officea, a bo, poleg omejene funkcionalnosti, omogočena uporaba le Worda in Excela. Ker bo izdaja podprta z oglasi (ni še razjasnjeno, kakšni bodo, kot tudi ni razjasnjeno, kako bo izgledala omejena...

31 komentarjev

IBM konkurira Google Apps

Ars Technica - Veliki modri se je odločil odrezati si kos pogače, ki jo za zdaj uspešno uživa Google s svojo spletno pisarniško zbirko Apps. V promocijo in razvoj poceni in enostavne za vzdrževanje rešitve za elektronsko pošto in koledar je Google vložil veliko sredstev, sedaj pa ga po desni želi prehiteti IBM. Njihova rešitev se imenuje LotusLive iNotes in je cenejša od Googlove.

Kaj točno ponuja IBM? Gigabajt prostora v shrambi, osnovno zaščito proti virusom in filter za spam, podporo za pametne telefone in druge brihtne mobilne naprave. Vse skupaj stane 36 dolarjev letno na uporabnika, medtem ko Googlova rešitev stane 50 dolarjev. Da bi administratorje pritegnili, jim IBM ponuja tudi enomesečno...

5 komentarjev

Microsoft Security Essentials na voljo za prenos

engadget - Težave z virusi, črvi in varnostnimi luknjami so uporabnikom operacijskih sistemov Windows predobro znane, z njimi pa se bojujejo na različne načine. Večina uporablja protivirusne programe, ki so v večini primerov plačljivi, medtem ko peščica uporabnikov zaupa lastni presoji in znanju, ki naj bi jih obvarovalo okužbe.

Microsoft je očitno pekla vest zaradi vseh težav, ki so jih povzročili uporabnikom, zaradi česar so že pred časom napovedali, da bodo razvili lastno zaščito proti virusom. Microsoft Security Essentials je včeraj izgubil oznako Beta in tako postal na voljo za prenos vsem uporabnikom operacijskih sistemov Windows XP (zgolj 32-bitne različice), Vista in Windows 7 (za 32 in 64-bitne sisteme). Pri Microsoftu obljubljajo, da bo protivirusni program večinoma deloval neopazno in vas bo na svojo prisotnost opozoril le, ko bo zaznal varnostno grožnjo. Poleg samega programa bodo brezplačne seveda tudi posodobitve virusnih definicij in same programske opreme.

65 komentarjev

Google bo indeksiral tudi javne dokumente v Google Apps

The Register - Google bo svojim pajkom-robotom, ki lezejo po spletu in indeksirajo spletne strani za svoj iskalnik, kmalu omogočil tudi pregledovanje dokumentov v Google Apps. Za zdaj ostajajo besede, da se bo to zgodilo v prihodnjih tednih. Strah pred izgubo zasebnosti naj bi bil odveč, saj bo Google prebrskal le dokumente, kjer bo uporabnik eksplicitno potrdil funkcijo Objavi kot spletno stran (Publish as web page), medtem ko bodo dokumenti z oznako Dovoli pogled vsem s povezavo (Allow anyone with the link to view) izvzeti. Prav tako je mogoče že objavljene dokumente poklicati nazaj. Edina težava je, da trenutno Google Apps v začetnem pogledu (Master View) ne pokaže takoj, kateri dokumenti so javni in kateri ne.

0 komentarjev

Microsoft pokazal predogled Office Web Apps

Excel Web App

vir: Microsoft
ComputerWorld - Microsoft je včeraj začel s prvim javnim beta testiranjem svoje zbirke Office Web Apps, ki je neposredni konkurent Google Apps. Gre za tehnični predogled (technical preview), tako da za zdaj smejo sodelovati le povabljeni - teh naj bi bilo več deset tisoč, je dejala Microsoftova tiskovna predstavnica.

Office Web Apps vključuje lahke spletne verzije Worda, Excela in PowerPointa. V beti so nekatere funkcionalnosti še precej okrnjene, saj lahko na primer Wordove dokumente le gledamo, medtem ko Excelove in PowerPointove tudi spreminjamo. OneNote Web App bodo dodali kasneje. Podprti brskalniki za zdaj so IE 7 in 8, Firefox 3.5 (Windows, Linux in Mac) in Safari na Macih. Kdaj bo testna...

6 komentarjev

Microsoft kupil domeno office.com

Office.com

Ars Technica - Microsoft je od bruseljskega podjetja ContactOffice Group uspel pridobiti prestižno domeno office.com, medtem ko je dosedanji lastnik prešel na rezervno contactoffice.com. Obe podjetji ste nenavadno skrivnostni o predaji domene, tako da še ne vemo, koliko je Microsoft zanjo odštel, a zagotovo je šlo za lepo vsoto. Kaj bo na novi domeni, je še neznanka - za zdaj je tam sporočilo podjetja ContactOffice, da so dobili drug naslov. Ena izmed možnosti je, da bo office.com preprosto preusmeritev na office.microsoft.com, verjetneje pa je, da bo na novi domeni gostoval komplet Office Web Apps. Ta bo luč sveta ugledal prihodnje leto, z njim pa kani Microsoft tekmovati z Googlom in...

6 komentarjev