»

Intel ne bo razvijal procesorja za Playstation 4

Sony - Ta teden se je v britanskem spletnem časniku The Inquirer skrivnostno pojavila zgodba, da naj bi bil Intel zelo resni kandidat za razvoj in izdelavo grafičnega procesorja v naslednji verziji Playstationa. Vse skupaj se je sicer zdelo nekoliko neverjetno, a so mediji na spletu zgodbo vseeno pograbili, tako da se je znašla na marsikateri uglednejši strani. Nak, ne bo. Sony je namreč bliskovito in odločno zanikal te trditve. Označili so jih za najboljšo znanstvenofantastično zgodbo po Gospodarju prstanov, tako da kakšnega dvoma ne more biti.

24 komentarjev

XPji tudi na KT133A?

OC Workbench - Kljub temu, da nas proizvajalci ter prodajalci prepričujejo, da potrebujemo osnovne plošče z najnovejšimi čipovji, čim hitrejše DDR pomnilnike in podobno kramo, če sploh želimo uporabiti najnovejše Athlone XP, to očitno ne drži. Po poročanju OC Workbench je tamkajšnjem administratorju brez večjih težav uspelo zbuditi SOYO K7VTA Pro KT133A z AthlonomXP 2400+ (T-Bred jedro) in nekim predpotopnim BIOSom iz sredine preteklega leta. O stabilnosti ter performansah zaenkrat ne poročajo. Klik! Isti procesor pa jim je uspelo obuditi tudi na Chaintechovi osnovni plošči z SiS 735 čipovjem, klik!

Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ... [:D]

9 komentarjev

Bo Nvidia uspela izdati NV30 do božiča?

The inquirer - ATI-jevi R300 so preplavili Computex in vse bolj verjetno je, da bomo kartice s temi strah vzbujajočimi procesorji videli še to poletje v trgovinah širom po svetu. Na vrsti pa je Nvidia, ki bo morala konkurirati v obliki procesorja NV30. Ta čip je napovedan za obdobje pred božičem, vendar pa na The Inquirerju dvomijo v to. Njihovo obrazložitev najdete tukaj. Se strinjate z njimi?

4 komentarji

HP in Apple umaknila podporo plačljivim spletnim standardom

Slashdot - O tem, da je želel W3C na hitro spremeniti pogoje za spletne standarde, tako da bi lahko bili vključene tudi plačljivi patenti, smo že poročali. Zaradi burne reakcije razvijalcev prostega programja in EFF so v W3C podaljšali rok za komentarje na osnutek novega pravilnika. Seveda je bilo večino komentarjev zelo negativnih, hkrati pa se je začel tudi pritisk na podjetja, ki so nov predlog podpirala.
Očitno je bila stvar uspešna, saj sta HP in Apple umaknila podporo novim pravilom. To je zelo pomemben dogodek, saj kaže, da se da tudi na velike multinacionalke pritisniti, jih zlobirati in prepričati, da spremenijo svoje mnenje.
Update: proti novim pravilom se je izrekla tudi založba O'Reilly. Bruce Perens (eden od zagovornikov prostega programja) in Eben Moglen (iz FSF) pa sta bila povabljena v odbor za patente pri W3C. Kar lep uspeh...

0 komentarjev

Utišajte ventilator!

PC Critic - Če ste se ušteli pri nakupu in hladilnika in morate sedaj prenašati hrup, ki ga proizvaja ventilator, potem bo ta članek ravno pravšnji za vas. Vendar vas opozarjam, da ga uporabite samo v skrajni sili. Če so triki z vato, volno, žeblji (se še spomnite, kako je neki tip tako utišal Delto?) in vsem drugim alternativam odpovedali, potem je edina rešitev nižanje voltaže samega ventilatorja. Z nižanjem voltaže se namreč zniža tudi število obratov, kar pa povzroči zvišanje temperature procesorja. Če se boste postopka lotili, pa itak presodite sami. Na OC Australia je bilo kar nekaj govora o teh stvareh, sam pa sem mnenja, da take stvari ne vplivajo ravno blagodejno na "zdravje" ventilatorja.

9 komentarjev

AMD & Transmeta

ZDNet - Na ZDNetu si lahko preberete zanimivo razmišljanje o skupni prihodnosti AMDja in Transmete. Podjetji že nekaj časa sodelujeta predvsem na področju serverskih procesorjev, toda ZDNetov pisec misli, da bi se morala združati. Moram priznati, da se v določenih pogledih kar strinjam z njim, saj bi podjetji z združitvijo precej pridobili. Ali bi to bilo dobro za kupce ali ne pa je težko povedati, saj je za trg vedno boljše, če je več konkurentov. No, zadevo preberite in premislite sami .

3 komentarji