»

Slo-Tech je na morju

Koncentracija na višku

Slo-Tech - Ekipa Slo-Techa vsem, ki se niso udeležili letošnjega NESTa, pošilja lepe pozdrave z morja. Nočno deževje in splošno poslabšanje vremena sta blagodejno vplivala na temperaturo okolice, kar je še izboljšalo vzdušje. Tekmovanja v igrah so že v polnem zamahu, blagodejno osvežitev oz. prekinitev igralcem med posameznimi skupinami pa nudijo odlična in uporabna predavanja v dobro klimatizirani predavalnici. Če niste tukaj, vam je lahko žal, saj je počutje in dogajanje izvrstno!

123 komentarjev

NEST 2009

Slo-Tech - Še dober teden nas loči od letošnjega NESTa. Prostor je trenutno 55,5 odstotno zaseden, prijave pa sprejemamo še do petka. Vse ekipe, zainteresirane za tekmovanje CTF v administraciji strežnikov, prosimo, da nam po elektronski pošti sporočijo, kateri je njihov najljubši operacijski sistem.

Na program je bilo dodanih nekaj novih predavanj, ki so vsekakor vredna ogleda. Glede na vprašanja v zvezi s tekmovanji v različnih igrah pa bi radi še enkrat ponovili znano Slo-Tech geslo: Igra se vse (in karkoli). Tekmovanja s smiselnim številom tekmovalcev na koncu dobijo v podelitev nagrade v vrednosti sorazmerni s številom tekmovalcev.

55 komentarjev

NEST is back, baby!

Slo-Tech - NEST, tradicionalni g33kovski žur na sončni strani Alp, ki vam prinese edini dober izgovor, da v najhujši poletni vročini zapustite svoje udobno klimatizirano domovanje in se odpravite v širni svet (s svojim kavnim mlinčkom pod roko, se razume!), se tudi letos vrača in vam daje priložnost, da ob ledeni kavi, pici in pivu dokončno ovržete ali potrdite obstoj nezemljanov, ugotovite, kdo je porušil WTC, premeljete, ali je trenutna generacija Intelovih procesorjev res boljša od AMD-jevih, če je Microsoft res potrebno našeškati po zadnji plati, če so represivni organi Slo-Techa res bili krivični do vam ljube strani in predebatirate vse ostale probleme civilizacije, ki vam jih v neskočnem nizu tem ni uspelo dokončno rešiti čez leto.

Najhujši nasprotniki bodo lahko preverili, koga je več v hlačah tudi v igrah (za zmagovalce bodo kot vedno na voljo nagrade), bolj umirjeni pa se bodo z veseljem udeležili predavanj, ki bodo obsegala vse od osnov mikrokontrolerjev do h4x0r1ng CTF-ja, prav...

55 komentarjev

NEST 2009 išče predavatelje

Slo-Tech - Verjetno ste že slišali marsikatero govorico o letošnjem NEST-u, a niste bili prepričani, če ji gre verjeti, saj je bila napisana v Anonimnem eksperimentu. V tem trenutku vam še ne bomo razkrili, katere izmed njih so resnične, vam pa dajemo možnost, da se kot predavatelj prijavite na letošnji NEST.

Iščemo posameznike, ki bi bili pripravljeni z nami deliti svoje znanje, od tega, kako se hitrostno namesti Windowse do tega, kako bi najlažje osvetlili svoj računalnik kot novoletno jelko. Seveda pa lahko tudi predstavite kak inovativen projekt ali predlog, kako rešiti svet pred temno stranjo.

Kot vedno naj prijave tem romajo na team@slo-tech.com, kjer boste dobili tudi vse dodatne informacije.

40 komentarjev

AMD načrtuje superračunalnik iz 1000 GPU-jev

AMD - Na CES-u je AMD razkril, da namerava izdelati superračunalnik, ki bo sestavljen iz več kot tisoč Radeonov HD 4870, ki jih bodo usmerjali AMD-jevi Phenomi II na 790 matičnih ploščah. Po načrtih naj bi ta zmogel več kot petaflop računske moči, ki bo na voljo vsakomur, od igralcev iger do izdelovalcev 3D-animacij. AMD pravi, da je njihov cilj omogočiti poganjanje videoiger in drugih grafično zahtevnih aplikacij s pomočjo internetnega oblaka na vsaki prenosni napravi, ki ima internetni brskalnik. Fusion Render Cloud, kot se superračunalnik imenuje, bo opravil vso težaško delo, uporabnikova napravica pa bo morala zgolj predvajati rezultat, kar bo blagodejno vplivalo tudi na avtonomijo baterij. V projektu, ki bo dokončan pred drugo polovico letošnjega leta, sodelujejo mnogi znani partnerji, med drugimi EA, HP in Dell.

18 komentarjev

Primerjava višjega razreda grafičnih kartic

del testnega nabora

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Poletje je že v polnem zamahu, mulcem pa je med počitnicami dolgačs, zato igrajo igrice. Seveda najnovejše in grafično najbolj zahtevne, kar pa ne pomeni nič dobrega za staro in dotrajano grafično kartico oz. za denarnice staršev.

Vseeno pa so si na bit-techu ogledali celoten performance razred trenutnih grafičnih kartic - zdaj že precej redko 8800 Ultra, na G92 jedru bazirano 8800 GT ter, prav tako osnovano okrog G92 jedra, celotno družino 9800 (GTX, GX2 ter GTX+, ki za razliko od ostalih G92 kartic uporablja pomanjšano, v 55 nm proizvodnem procesu narejeno G92 jedro) ter najnovejši vrh ponudbe, Geforce GTX 280 ter GTX 260. Iz rdečega (oz. že nekaj...

14 komentarjev

AMD raziskuje obrnjeno večnitenje

Slashdot - Obrnjeno večnitenje, v originalu reverse multi-threading, je nov trik, ki ga, če gre verjeti Reg Hardwaru in Slashdotu, raziskujejo AMD-jevi inženirji. Ideja je preprosta. Intel je s pomočjo svojega večnitenja operacijski sistem prepričal, da ima na razpolago dva procesorja, kar je blagodejno vplivalo na hitrost in učinkovitost. AMD namerava storiti nasprotno. Jasno je, da dva procesorja nista ekvivalentna enemu procesorju z dvakrat višjo nazivno frekvenco. Toda AMD pravi, da jih utegne nova tehnologija, ki jo razvijajo za procesorje generacije, ki bo sledila K8, k temu približati. Kakorkoli že, preden (in če sploh) bo ta tehnologija zapustila razvojne laboratorije, bo preteklo še mnogo vode, programska industrija pa se bo dodobra navadila večnitenja. Vprašanje je, če bodo hoteli nazaj.

34 komentarjev

Nov Kiberpipin CD s prostim programjem

Kiberpipa - Svarun se je pretegnil na šefovskem naslanjaču in se z vzdihom resigniranega jazbeca zazrl v oblačno jutro, ki se je prebujalo iz deževne noči. Ponedeljek.
Prvi ponedeljek v mesecu. Spet bo treba krofe naredit... In vse to zaradi ene preklete stare ruske igrice.

Sosedovemu Kazimiru je namreč kako leto dni nazaj v Tetrisu zadal usoden poraz. To ni najbolj blagodejno vplivalo na njegovo (Kazimirovo, ne Tetrisovo) moralo in žmoht, ter posledično tudi ne na medsosedske odnose med zgoraj omenjenima osebkoma (ponovno naj opozorimo, da Tetrisa ni v ljubezenskem trikotniku).

Še predobro se je spominjal tistega usodnega dne...

6 komentarjev

Romunski hekerji

Joker - Sicer verjamem, da ste to že mogoče prebrali, samo vseeno se mi zdi vredno objave. Po včerajšnjem uspehu slovenske nogometne reprezentance so bili romunski hekerji tako deprivirani, da so se odločili napasti stran slovenske Pošte. Kot vidite, imajo malo domišljije
Sicer pa, za včeraj vam je lahko žal, da vas ni bilo na Kongresnem trgu, ker je bilo vzdušje fenomenalno ( danes pa bolijo noge ), pa še Slo-techovcev je bilo kar dosti.. Aja, klik, potem pa boste že našli novico...

13 komentarjev