»

Microsoft zaključil prevzem ZeniMax Medie

vir: Xbox news

vir: Xbox News
Xbox News - Potem, ko sta v zadnjih dneh svoji soglasji glede spoštovanja pravil konkurence dala tako Evropska komisija, kot ameriški SEC (Securities and Exchange Commission), je Microsoft nemudoma dokončal septembra lani napovedan prevzem založbe ZeniMax Media. Korak, ki je pomemben zato, ker podnjo sodi tudi razvijalski studio Bethesda, skupaj s še osmimi drugimi, med katerimi so tudi id Software, Arkane, Machine Games in Tango Gameworks, podpisani pod uspešnice kot so Doom, Fallout, The Elder Scrolls, The Evil Within, Wolfenstein, Dishonored, Prey, RAGE in druge.

S 7,5 milijarde ameriških zelencev vrednim prevzemom je Microsoft dobil zajeten sveženj orožij in urokov zoper Sony, s katerega Playstationom 5 si trenutno meri marketinške mišice njihov Xbox Serije X/S. Spisek Microsoftovih t. i. first party studiev - torej takih, ki bodo pisali ekskluzivno za Xbox - se je s prevzemom povečal na 23, za primerjavo, Sony jih ima 13.

Kaj to pomeni za podporo dosedanjim naslovom in kaj za bodoče?...

14 komentarjev

Sony načrtuje PSP mobilni telefon

engadget - Že maja je predsednik združbe Sony Ericsson napovedoval, da obstaja možnost za mobilni telefon v obliki PlayStation Portable. Takrat je Sony sicer napovedi popolnoma zanikal oz. povedal, da bo PSP mobilnik, če bo do njega sploh prišlo, izdeloval izključno sam, brez pomoči Ericssona. Prve govorice o takšnem mobilnem telefonu sicer segajo že dolgo nazaj, v čas Nokiinega N-Gage-a, s katerim bi takšen telefon lahko tekmoval neposredno. Zdaj je verjetno največji konkurent Applov iPhone, saj se število aplikacij zanj vsak dan povečuje, vedno več je izdelanih tudi emulatorjev, platformi pa se posvečajo tudi veliki založniki, ki nanjo prenašajo velike naslove. V najnovejših govoricah Sony skupaj z Ericssonom že zbira člane razvojne ekipe, ki bi z delom lahko pričela že v juliju. Aparat bo jasno mešanica funkcij Sony Ericssonovih komunikacijskih in PlayStationovih igralnih funkcij oz. sposobnosti. Datum izida pa v letu 2010?

Kot radi rečejo Angleži, too little, too late?

9 komentarjev

Id Software odslej bratje Bethesde

ID Software

Joker - Stvaritelji Dooma in ostalih legend nič več ne bodo samostojen studio, saj so skočili v naročje založniške tvrdke ZeniMax Media.

Za slednjo večina od vas bržda še ni slišala, bo pa vse bolj jasno, če navržemo, da je med drugim lastnik Bethesde Softworksa, avtorjev The Elder Scrolls serije in Fallouta 3. Carmacka in kompanijo je do te poteze pripravilo predvsem dejstvo, da imajo veliki založniki, s katerimi so doslej sodelovali, svoje notranje studije, pri katerih imajo v lasti vso vsebino in so zato v času recesije in rasti stroškov razvoja iger manj navdušeni nad podpiranjem zunanjih...

23 komentarjev

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

X-Bit Labs - Trenutno najbolj znani proizvajalec zvočnih kartic se je odločil, da bo začel sodelovati z zunanjimi izdelovalci, sam pa se bo osredotočil predvsem na razvoj dejanskih procesorjev, kot je sedaj navada na primer v svetu grafičnih kartic. Kljub popularnosti Creative obvladuje relativno majhen del tržišča, saj dandanes praktično ni matične plošče, na kateri ne bi bilo integrirane zvočne kartice, kupci pa so s slednjo večinoma popolnoma zadovoljni. S potezo naj bi se tako borili proti tej dominaciji cenenih rešitev in prinesli več konkurenčnosti v svet računalniškega zvoka.

Izvorna novica.

36 komentarjev

"Prvi" komercialni mp3

Newsbytes - Maverick Records in Vivendi Universal Net USA sta "prva velika založnika", ki sta skupaj izdala komercialno dostopen mp3. Gre za plesni remix skladbe "Earth" basista Meshella Ndegeocelloa, ki je povrhu vsega celo nezaščiten: torej ga kupci lahko prosto presnemavajo po svojih napravah za tresenje zraka.

Koliko pa je na tem res "dobre volje", pa bomo seveda videli sčasoma. Grenak priokus vsem, ki ne marajo kapitalizma, daje dejstvo, da je bila izdaja singla bolj namenjena sami promociji celotnega albuma: in kot vemo, ljudstvo dejansko kupi cd že zaradi samo enega izstopajočega komada. Prav tako so v ozadju morda višji (nižji?) interesi: če bo filetek bolj kot za kupce zanimiv za pirate, bo služil kot odlično orodje v boju proti p2p omrežjem. Klik!

0 komentarjev

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja