»

Prvi vtisi po uporabi Binga

Bing, tedaj ĹĄe Kumo

vir: CNet
CNet - Microsoftov novi spletni iskalnik, ki se bo očitno imenoval Bing, neutrudno trka na vrata. Javnosti sicer še ni dostopen, vendar ga bomo lahko preizkusili že zelo kmalu. V ponedeljek bodo prvi uporabniki pri iskanju po Live Search že dobili rezultate iz Binga, v sredo pa bo Bing postal Microsoft privzeti iskalnik. Nekatere spletne strani so se že dokopale do prvih testov Binga in pravijo, da sploh ni slab.

Na CNet so si ga že ogledali. Na začetku so opazili predstavitev zadetkov, za kar Bing uporablja tehnologijo podjetja Powerset, ki ga je Microsoft pohrustal lanskega avgusta. Ta namreč na levi strani izpiše še tako imenovana povezana iskanja (related searches), ki omogočajo izboljšanje in zoženje iskanja. Prav tako Bing pokaže...

42 komentarjev

Kumo ne bo Kumo

TG Daily - Težko pričakovani spletni iskalnik nove generacije, ki ga je Microsoft skrival in razkrival pod imenom Kumo (to po japonsko pomeni oblak ali pajek), je dobil novo poimenovanje. Odslej se bo imenoval Bing. Za reklamiranje novega iskalnega pogona, ki bo luč dneva ugledal v prihajajočih dneh, je Microsoft namenil od 80 do 100 milijonov dolarjev, kar je več kot četrtina lanskega celotnega oglaševalskega proračuna podjetja. Kot pravijo, v oglasih ne bodo neposredno napadali Googla, temveč bodo igrali z starimi kartami, da internetno iskanje trenutno pač ne deluje kot bi morali, zato imajo oni rešitev. Trenutno ima Google sicer 60,4-odstotni tržni delež, ki mu sledi Yahoo s 16,3 odstotka, šele tretji pa je Microsoft s slabimi desetimi odstotki. Če se bo Chandlerjev priimek uveljavil in pomagal Microsoftu do boljše prepoznavnosti, presodite sami.

17 komentarjev

Predogled Microsoftovega iskalnika Kumo

Kumo

vir: CNet
CNet - Približno dva meseca po napovedi, da Microsoft pričenja interno testiranje svojega novega iskalnika Kumo, je znanega nekaj več. V Redmondu so namreč preizkušanje nekoliko razširili, tako sedaj uporabniki pri uporabi Live Searcha iz Internet Explorerja 8 v Windows 7 RC vidijo rezultate, kakor bi jih predstavil Kumo. Sprva je kazalo, da je Microsoft iskalnik v javnost spustil po pomoti, a so kmalu potrdili, da gre za omejen javni test.

Od Kuma ne pričakujejo zgolj sprememb v izgledu iskalnika. Microsoft kani vključiti tudi t.i. semantično tehnologijo iskanja, ki so jo pridobili z lanskoletnim nakupom Powerseta. Na tak način želijo povečati svoj tržni delež na področju iskanja informacij po spletu, ki trenutno znaša 10,3 odstotka v ZDA.

42 komentarjev

Microsoft in Yahoo nadaljujeta paritveni ples

CNet - Še stoprvič poročamo o spogledovanju Microsofta in Yahooja, ki se zdaj v toplo-hladnem ritmu vleče že več kot pol leta. Zadnje nadaljevanje te limonade je postreglo s podatki, da se podjetji spet pogovarjata o partnerstvu na področju iskanja in oglaševanja; na štiri oči sta se srečala celo vélika Carol Bartz in Steve Ballmer. Viri blizu obeh sicer pravijo, da gre za začetne pogovore, ki se ne dotikajo propadle prevzemne ponudbe, tako da razvoja dogodkov v tej smeri ni pričakovati, a delničarji bodo gotovo zadovoljni z vsakim načinom sodelovanja.

Na mizi je več možnosti. Ena je izmenjava spletnega oglaševanja in vzajemno koriščenje teh storitev. Yahoo bi po tem predlogu prevzel Microsoftove prikazne oglase (display and premium advertising), medtem ko bi Microsoft skrbel za oglaševanje pri zadetkih ob iskanju (search advertising business). Ballmer je sicer že večkrat odkrito dejal, da se Microsoft zanima za prevzem Yahoojevega oglaševalskega ali iskalnega oddelka, nad čimer pa Yahoo...

3 komentarji

Microsoft še vedno pogleduje za Yahoojem

TG Daily - Tale limonda o ljubezni in sovraštvu med Microsoftom in Yahoojem se kar noče končati, za kar pridno skrbijo šefi obeh podjetij, ki vsake toliko časa izustijo primerno udarno izjavo. To pot je očitno na vrsti Microsoft. Njegov šef Steve Ballmer je namreč tedni na konferenci ponovno dvoumno dejal, da bi kupčija med podjetjema pomagala Microsoftu pri gradnji spletnega iskalnika in širitvi baze uporabnikov.

Ali se bo iz tega kaj izcimilo, je vprašljivo, saj je nova Yahoojeva šefinja Carol Bartz zelo zadržana do teh idej. Poleg tega je Ballmer priznal, da je z njo osebno od prevzema funkcije govoril le enkrat, in sicer ko ji je čestital za napredovanje. Spomnimo, da Microsoft intenzivno razvija in testira svoj iskalni sistem Kumo, za katerega bi si verjetno zelo želel Yahoojevo množico uporabnikov. Rezultat na borzi je pričakovan, a ne pretiran, saj so delnice Yahooja včeraj spričo teh govoric porasle za tri odstotke.

6 komentarjev

Kakšen bo Microsoftov Kumo

Wired News - Microsoft je naznanil, da je začel z internim testiranjem novega iskalnega pogona, ki nosi kodno ime Kumo. Ko bo Kumo nared za uporabo, bodo z njim zamenjali Live Search, in poskusili konkurirati Googlu na področju iskanja po spletu. Celotni projekt naj bi Microsoft zastavil kar resno, tako da je v podjetju trenutno živahno vzdušenje testiranja, nad izdelkom pa naj bili zaposleni navdušeni.

Da bi jim uspelo ogroziti Google, razvijajo novo tehnologijo iskanja, ki so jo poimenovali...

8 komentarjev

Dvojedrnih Phenomov ne bo

Hartware.net - AMD naj bi proizvajalcem matičnih plošč sporočil, da za prvo polovico letošnjega leta napovedanih dvojedrnih Phenomov ne bo. Procesorjev s kodnim imenom Kuma tako ne bo na prodajne police, zaradi česar bodo sedanji Athloni X2 edini dvojedrniki iz AMD-jevega tabora vse do konca letošnjega leta, ko naj bi jih zamenjali v 45-nanometrskem procesu izdelani dvojedrniki. Za omenjen korak naj bi se AMD odločil predvsem zaradi varčevanja s sredstvi, namenjenimi razvoju. Podobna usoda kot dvojedrne Phenome utegne doleteti tudi procesorje najvišjega cenovnega in zmogljivostnega razreda Phenom FX.

Več o tem si preberite na Hartware.net

3 komentarji

Prodaja PC-jev narašča

The inquirer - IDC je objavil podatke, po katerih je prodaja osebnih računalnikov narasla za 16,6%.

Takšna rast je posledica čedalje večjega povpraševanja po PC-jih, "krivca" pa gre iskati tudi v cenovnih vojnah med konkurenti na trgu. Tako je Dell v drugem četrtletju letošnjega leta povečal prodajo za 23,7% , sledil pa mu je HP s 16,3% rastjo. Celotno poročilo o prodajnih številkah lahko najdete tukaj.

6 komentarjev