»

Majhna modifikacija DigiDoca 5

Case Junkiez - "Nič ni tako dobrega, da nebi moglo biti še boljše", se glasi reklo, ki je vodilo marsikateremu modifikatorju, med drugim tudi tistim, ki so spisali tale članek na Case Junkiez. Modifikatorji na prej omenjeni strani so se tokrat spravili na DigiDoca 5, priljubljeno "orodje" za odčitavanje temperatur in nadzor ventilatorjev, ki si je v zadnjih časih pot utrl tudi v Slovenijo, in opravili precej enostavno, a toliko bolj izstopajočo modifikacijo. Vse kar so naredili je to, da so za LCD zaslonček prispajkali nekaj modrih LED diod.

3 komentarji

Rezanje Socket A @ ProCooling

ProCooling - Vidim, da je rezanje socketa, ki je nujno zlo, če hočete s sondo dobiti kar najbolj točne rezultate pri merjenju temperature procesorja, na vas naredilo kar precejšen vtis. Prvič sem ta poseg videl na Overclockers Australia, vendar so tam objavili samo slike in nič drugega. No, kasneje so objavili tudi link na ProCooling, kjer naj bi po nekaterih podatkih prvi izvedli tak poseg. Poseg na tej strani je kar dobro opisan, saj vam natančno pokaže kako se morate lotiti problema in kakšno orodje morate uporabiti. Poleg...

0 komentarjev

DigiDoc 5 - vsestranski prikazovalnik

Overclockers Australia - V svojih novicah sem obdelal že toliko različnih prikazovalnikov temperature (od Senfu Thermal Proba, preko njegovih variacij, do AUSU I-Panela), pozabil pa sem na DigiDoca, vendar povsem po krivici, saj nudi nekaj zelo dobrih rešitev. Kot prvo naj povem, da DigiDoc 5 ni samo navaden LCD zaslonček, ki preko temperaturne sonde prikazuje temperaturo, ampak precej bolj zajeten kos hardvera, ki zasede celo 5.25" odprtino v ohišju. DigiDoc 5 je v primerjavi z drugimi prikazovalci precej bolj vsestranski, saj prikazuje temperaturo, omogoča vstavitev diska v 5.25" odprtino, ki jo zasede in nadzoruje do 8 ventilatorjev. Poleg vsega zgoraj naštetega, pa ima DigiDoc 5 tudi lep videz, ki bo vsekakor naredil vtis na modifikatorje. Po vsem tem lahko sklepamo, da gre za odlično večnamensko napravo, katere edina težava je, da je ne dobimo v Sloveniji. Šmrk.

1 komentar

Za pogumne

ProCooling - Merjenje temperature pri AMDjevih procesorjih je lahko včasih precej težavno, saj nimajo vgrajenega toplotnega tipala v samem jedru (Athloni 4 ga bodo imeli...). Pri večini novejših matičnih plošč se tipalo nahaja na dnu procesorskega podnožja, toda te temperature so po pravici povedano precej nenatančne. En način je nakup zunanje merilne enote (kakšen DigiDoc pride na misel), druga pa je za tiste bolj pogumne in spretne, saj vključuje rezkanje in modificiranje matične plošče. So pa zato tudi rezultati toliko bolj natančni. Priporočam, da si ogledate članek na ProCoolingu. Mene zmrazi že samo ob pomisli na kaj takega .

5 komentarjev

Polnjenje zaprtega vodnega sistema

ProCooling - Pravilno polnjenje vodnega sistema z zaprtim pretokom vode (in-line pumpa) je lahko precej težavno in zakomplicirano opravilo. Sistem cevi in pumpo je namreč treba napolniti do zadnjega kubičnega milimetra, saj zrak precej škoduje hladilni sposobnosti. No, tipi na ProCooling so naredili vodič na to temo, ki bi moral biti v veliko pomoč vsem nadebudnim izdelovalcem vodno hlajenih sistemov. ProCoolaši so se namreč učili na svojih napakah in moram priznati, da imajo res veliko izkušenj s takimi stvarmi, tako da si stvar le oglejte!

0 komentarjev

Test DigiDoca5

3D Chipset - Še en zanimiv članek s ProCooligna danes... gre za test zelo uporabnega overclockerskega pripomočka, DigiDoca5. Gre za majhno kontrolno enoto, ki se pritrdi v prosto 5.25" režo in skrbi za pravilno delovanje ventilatorjev in merjenje temperatur. Na zadevo lahko priključite kar 8 ventilatorjev (seveda pri vseh lahko spremljate vrtljaje) in 8 temperaturnih tipal, napravica pa rezultate sporoča preko majhnega LCD zaslončka. Vsekakor se DigiDoca nebi branil, in tudi pri ProCoolingu jim je bil všeč. Test se nahaja tukaj.

6 komentarjev

Sestavljanje sistema z AMDjevimi procesorji za telebane

Jaz - Sestaviti celoten računalnik od ogrodja do delujoče mašine ni lahek postopek in marsikdo se že ob sami pomisli na vse kable in komponente ustraši dela. Toda po pravici vam povem, da se le malo stvari lahko meri z užitkom, ko vas bo napornem sestavljanju in preverjanju pozdravi zagonski zaslon računalnika... Vsem pogumnim začetnikom je namenjen članek na Computer Peripherals, ki govori ravno o sestavljanju lastnega računala. Avtor se je v članku omejil na AMDjeve procesorje, kar je dobro glede na to, da vas večina trenutno tako ali tako kupuje Durone. Thnx, Miha.

0 komentarjev