»

Botnet Bahama krade Googlov promet in oglaševalski denar

ITworld.com - Skrbnikom računalniških sistemov je te dni pred oči prilezel botnet z imenom Bahama, ki preglavice povzroča predvsem oglaševalcem, ugotovili pa so, da krade tudi velikemu Googlu. Očitno je, da Bahama prek zastrupljanja DNS uporabnike namesto na Google napoti na kanadsko stran, ki mu je na las podobna. Podobnost je tako izrazita, da so celo vrnjeni rezultati poizvedb pravilni, le da ne vrača čistih povezav, marveč zamaskirane v reklame CPC (cost-per-click), ki uporabnike popeljejo na različne spletne strani oglaševalcev. Na ta način se ustvarjajo CPC-promet, ki ga oglaševalci plačajo, čeprav obiskovalec sploh nima interesa za obiskano stran. Izgublja pa tudi Google, ki ima na ta način manj obiska in manj zaslužka od svojih reklam. Več o tem.

4 komentarji

Prodati hladilnik Eskimu? Ni problema!

Slo-Tech - Slovenski krošnjarji z računalniško robo si že nekaj let režejo tanke kose kruha. S strojno opremo je vedno manj zaslužka, pa še presneti splet jim odnaša stranke, ki namesto, da bi kot včasih patriotsko obiskale svojo lokalno trgovino, kupujejo onkraj meje. Pa so zato kaj prilagodili svoje poslovanje, začeli delati na dolgoročnem odnosu s strankami?

Ponovili smo preizkus izpred treh let. V trgovino smo poslali dve maškari, ki sta se bili pri nakupu prisiljeni popolnoma prepustili prodajalcu. V pričakovanju, da jima prisluhne in nato še sam pridoda vse tisto, za kar meni, da uporabnik še brezpogojno potrebuje. Popoln računalniški analfabet se namreč v letu ali dveh zna preobraziti v znalca in si dobro zapomniti svoj prvi nakup, nato pa naslednjega opraviti kje drugje.

In rezultat? Dno kot kaže še ni prišlo. Naši trgovci namreč v očeh študenta ekonomije preberejo željo po 24" monitorjih, grafičnih karticah in predimenzioniranih operacijskih sistemih. Na drugi strani pogosto...

69 komentarjev

Nov test: Kupovanje računalnika

Slo-Tech - Za vas smo se podali v poplavo ljubljanskih računalniških trgovin ter si v štirinajstih pustili svetovati kakšen računalnik bi bil za nas primeren. Kdo: novopečen študent. Glavna lastnost: glup. Kaj: računalnik. Zakaj: pisanje seminarskih nalog za fakulteto. Se vam zdi, da so svetovalci v računalniških trgovinah vredni (ne)zaupanja, ki jim ga izkazujemo? Poglejte si sami in povejte zakaj se (ne) strinjate z našo oceno trgovin.

Bili smo v naslednjih trgovinah:
  • Acord-92
  • AGT
  • BOF
  • Comtron
  • Eventus
  • FUNTECH
  • Gambit
  • IZID
  • JAE
  • Mlacom
  • Mrak
  • PC H.and
  • Shift
  • Techtrade

Vsem vpletenim prodajalcem se zahvaljujemo za potrpljenje, ki so ga izkazali. Če je kakšna trgovina mnenja, da si kak predračun zasluži dodatne obrazložitve, nam to prosim sporočite.

283 komentarjev

Nov Kiberpipin CD s prostim programjem

Kiberpipa - Svarun se je pretegnil na šefovskem naslanjaču in se z vzdihom resigniranega jazbeca zazrl v oblačno jutro, ki se je prebujalo iz deževne noči. Ponedeljek.
Prvi ponedeljek v mesecu. Spet bo treba krofe naredit... In vse to zaradi ene preklete stare ruske igrice.

Sosedovemu Kazimiru je namreč kako leto dni nazaj v Tetrisu zadal usoden poraz. To ni najbolj blagodejno vplivalo na njegovo (Kazimirovo, ne Tetrisovo) moralo in žmoht, ter posledično tudi ne na medsosedske odnose med zgoraj omenjenima osebkoma (ponovno naj opozorimo, da Tetrisa ni v ljubezenskem trikotniku).

Še predobro se je spominjal tistega usodnega dne...

6 komentarjev

Temna in meglena slika na monitorju?

TweakHardware - Lastniki cenenih monitorjev ste najbrž že neštetokrat bentili nad slabo sliko, ki jo proizvedejo vaši vpikčevalniki. Če odštejemo konvergenco, slabo geometrijo in ostale nevšečnosti, ki se jih da v veliki večini odstraniti z ustreznim nastavljanjem, ste mogoče že marsikdaj obupali nad meglenostjo in temnostjo slike, ki se jo z gumbi na maski zaslona nikakor ni dalo odpraviti. Čeprav ste imeli gumb za svetlost obrnjen do konca, je bila slika še vedno preveč temačna za uspešno igranje iger, kot so Counter-Strike in podobne. No, če ste imeli ali še imate take probleme, potem monitorja nikar ne mečite stran, saj obstaja precej enostavna rešitev. Pod plastičnim ohišjem številnih monitorjev se namreč nahajata dva...

2 komentarja

Kako bom pekel DVDje?

Target PC - Sedaj, ko se trg DVD zapisovalnikov odpira ter ceni, je pametno razmisliti o nakupu take enote... Pomislite - skoraj pet gigabajtov na ploščku! Odpravite se v nakup, nato vas pa zmrazi: DVD-R, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW, DVD-RAM... Kakšna je sploh razlika med standardi? Ali lahko novozapekli devede sploh vtaknem v mojega 16x Pioneera? Tukaj pride v vlogo TargetPC s svojim člankom o razlikah med temi številčnimi standardi. Obvezno branje za vse, željne nakupa.

4 komentarji