»

Začenja se CeBIT 2011

PhysOrg.com - Jutri se bo uradno odprl največji računalniški sejem, ki ga vsako leto organizirajo v Hannovru. Seveda govorimo o CeBIT-u, ki bo letos potekal od 1. do 5. marca. Na njem se bo predstavilo več kot 4200 razstavljavcev iz 70 držav. Prireditelji pričakujejo več kot 350.000 obiskovalcev. Vstopnice letos stanejo 39 evrov za en dan (18 evrov za študente, dijake in nabornike za zadnji dan) oziroma 87 evrov za vseh pet dni.

Številke so impresivne, a daleč od nekdanjih rekordov. V najboljših letih na prelomu tisočletja je CeBIT privabil več kot osem tisoč razstavljavcev in sedemsto tisoč obiskovalcev, nato pa se je leta 2007 opazno skrčil. Od tedaj prireditelji beležijo skromno rast, ki jo kanijo nadaljevati tudi letos.

...

8 komentarjev

V Berlinu poteka 50. sejem IFA

LG-jeva stojnica

Slo-Tech - V Berlinu od petka do naslednje srede poteka že 50. sejem IFA (dobesedno Mednarodna radijska razstava, nem. Internationale Funkausstellung), kjer razstavljavci predstavljajo izdelke zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov. Razstavišče je odprto vsak dan od 10. do 18. ure, v tem času pa si obiskovalci lahko ogledajo stojnice več kot 1300 razstavljavcev. Med njima sta le dva slovenska, in sicer Gorenje in slovenska podružnica Miele. Glavni temi letošnjega dogodka bosta 3D-televizija in vse, kar ji pritiče (zasloni, očala, projektorji ...), ter Googlov Android na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugod. Dnevna vstopnica stane 15 evrov za obiskovalce in 37 evrov za poslovneže.

10 komentarjev

CeBIT 2010 je pred vrati

Heise - Jutri se začenja največji računalniški sejem na svetu CeBIT. V Hannovru bo 4150 razstavljavcev iz 68 držav obiskovalcem predstavljalo svoje izdelke do sobote, ko se bo CeBIT 2010 končal. To je že vdrugo, da se sejem krči. Leta 2008 je razstavljalo 5800 podjetij, lani 4300, letos pa še nekoliko manj.

Letošnji moto bo Connected Worlds, torej povezani svetovi. To pomeni, da bodo glavne teme (mobilen) internet, IT-varnost, inteligentni transportni sistemi in okolju prijazna informacijska tehnologija. Pomembnost sejma je poudarila tudi nemška kanclerica Angela Merkel na podcastu, ki jo seveda skrbi upad razstavljavcev. Poleg gospodarske krize je pomemben dejavnik tudi vedno večje število bolj specializiranih prireditev, denimo IFA v Berlinu, CES v...

0 komentarjev

Jutri se začenja CES 2010

Slo-Tech - Jutri se začenja vsakoletni računalniški sejem Consumer Electronics Show (CES), ki poteka v Las Vegasu v Nevadi takoj po novem letu. Vsako leto od ognjenega krsta v letu 1967, včasih tudi dvakrat letno, v zadnjih letih pa le še januarja, se na enem kupu zbere vsa računalniška smetana in predstavi izdelke, ki naj bi v prihodnosti prestavljali mejnike.

Letos pričakujejo 2500 razstavljavcev in 110.000 obiskovalcev, kar je nekako v okvirih preteklega leta. Letošnje ključne besede so mobile (tu ne gre mimo telefonov, ki so v zadnjem času z evolucijo prišli do strašljivih sposobnosti), social (Facebook in Twitter ne potrebujeta dodatnega komentarja) in device-shifting (klasične ločnice med elektronskimi...

0 komentarjev

CeBIT 2009 se je končal

vir: Heise
Heise - Včeraj se je v Hannovru sklenil letošnji CeBIT, ki ga ja zaznamovalo zmanjšanje števila tako razstavljavcev kot obiskovalcev. Letos si je sejem ogledalo približno 400.000 obiskovalcev, kar je dvajset odstotkov manj kot lani, in je najnižja številka po letu 1987. Tudi razstavljavcev ni pretirano vleklo v Nemčijo, saj so jih našteli le okrog 4300, kar je najmanj po letu 1990 in skoraj četrtino manj kot lani.

Kljub temu naj bi bili razstavljavci pozitivno presenečeni, saj so bili pričakovali še slabši obisk, je dejal August-Wilhelm Scheer, predsednik Bitkoma. Šef sejma, Ernst Raue, je prav tako zelo zadovoljen z izkupičkom. V letih rasti je uspešnost sejma meril skozi prizmo števila obiskovalcev, tokrat pa je moral spremeniti zorni kot. Resda niso dosegli nobenega...

1 komentar

Danes se začenja CeBIT 2009

Slo-Tech - Danes se začenja največji računalniški sejem na svetu, ki vsako leto poteka v Hannovru. Letos organizatorji na CeBIT-u pričakujejo 4300 razstavljavcev iz 69 držav, ki bodo svoje izdelke predstavljali od danes pa do nedelje, ko se prireditev uradno konča. Celoten dogodek je res ogromen, saj se razteza v več kot dvajsetih halah, tako da je za ogled en dan absolutno premalo. Dnevna vstopnica stane 33 evrov v predprodaji oz. 38 evrov na blagajni, šestdnevna vstopnica pa stane 71 oz. 81 evrov. Študentje, šolarji in vojaki lahko v soboto in nedeljo dobijo vstopnico za 17 evrov, invalidi pa po isti ceni vsak dan. Iz Slovenije se bo na sejmu predstavilo pet podjetij, in sicer Globtel, Gama System, Iskratel, Le-Tehnika, Tipro Keyboards in X-Lab). Glavni temi letošnjega sejma bosta webciety (gre za portmanteau besed web in society, ki označuje ključne tehnološke napredke naše dobe, kot je naprimer internet) in zeleni IT.

10 komentarjev

Najboljše in najslabše s CeBIT-a

The inquirer - Inquirer sedaj že tradicionalno poroča o navdušujočih predstavitvah in ogabnih kiksih, ki jih imajo obiskovalci enega največjih svetovnih sejmov priložnost videti te dni v Hannovru. V novici lahko najdete prihajajoče tehnologije (recimo Corsair-ov primerek pomnilnika DDR3), poročila o zabavnih dogodkih s sejma ( glasni Abit-ovci) ter rahlo absurdnih izdelkih, kot je miška s Putinovim portretom. Veselo branje!

9 komentarjev

CeBIT 2004 se končuje

več strani - Danes se v Hannovru končuje letošnji največji računalniški dogodek, sejem CeBIT 2004, ki je potekal od 18. do 24. marca. Za vse, ki se dogodka niste mogli udeležiti, so poskrbele vse večje računalniške strani na spletu, ki so že objavile svoje povzetke in vrhunce hannoverskega dogajanja. Naslednje leto se bo CeBIT odvijal med 10. in 16. marcem. Svoje vtise, napovedi, mnenja in vprašanja pa seveda lahko izrazite v našem forumu v temi Obisk CeBITa 2004.

4 komentarji

CeBIT 2004 1. dan

več strani - Čeprav smo se lahko lani ob tem času že slinili nad Radeonom 9800 Pro pa letos niti prvi dan enega največjih sejmov zabavne elektronike na evropskih tleh ni postregel z najbolj pričakovanimi centralnimi in grafičnimi procesorji. Resda se je pojavil Athlon 64 FX-53 socket 940, a kot kaže Intelovi oz. AMD-jevi procesorji s podnožji T oz. 939 še niso čisto nared za javno predstavitev, prav tako kot tudi ne novi grafični čipi. Vsaj ne na prvi dan [:\\].

K sreči ne velja isto za proizvajalce matičnih plošč, ki so ponosno razkazovali najnovejša vezna čipovja, proizvajalci grafičnih kartic pa so na ogled ponudili prve PCI-Express izvedenke, žal že bolj ali manj znanih, grafičnih čipov. Nov je bil edino ASUS-ov prototip ATi-jevega RV380.

Če vas CPU-ji in GPU-ji dolgočasijo, si lahko na nemški različici tomshardware ogledate ostale elektronske novosti, ki jih je bilo za prvi dan več kot dovolj.

Precej posrečen Ed-ov komentar novih tehnologij si lahko preberete na

0 komentarjev

CeBIT-a je konec

X-Bit Labs - CeBIT se je včeraj nepreklicno končal za letos in če si ga niste uspeli ogledati v živo, vam ostanejo samo še bolj ali manj uporabni coverage člančiči. Tovrstni članek so spisali tudi na X-Bit Labs, kjer so si na petih straneh ogledali še preostalo drugo polovico dogajanja na CeBIT-u. Članek pa pričakujte tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

CeBIT se je začel

Tom's Hardware - CeBIT - eden izmed največjih računalniških sejmov na svetu - se je začel. Tako kot vsa leta je bil tudi letos prirejen v Hannovru, na severu Nemčije. Seveda se je na njem pojavilo kar nekaj novosti. Nekaj takih je napajalnik s 120mm LED ventilatorjem, ohišje z vgrajenim "akvarijem" in še mnogo drugih dobrot. Poleg vseh gigantov, kot sta Leadtek in Abit, pa so se sejma udeležila tudi manjša podjetja, ki proizvajajo dokaj zanimive izdelke (na primer OTES hladilnik za Radeon 9700Pro). Če vas zanimajo novosti bolj podrobno, pa odklikajte na Tom's Hardware, kjer so se s...

3 komentarji

Nov članek

Slo-Tech - Reso in Hlod sta se, oba z digitalnim fotoaparatusom v eni in piškotom v drugi roki, znašla na CeBitu. Oba sta se brez privilegija novinarske kartice prebijala čez brezkončne dvorane največjega računalniškega sejma ter občudovala uporabne pritikline. Je bilo na sejmu videti kaj novega v primerjavi s prejšnjim letom? Naj okoli sto slik pove svoje. Drugače pa - s Primožem sva se zaobljubila, da bova prihodnje leto šla na CeBit, pa četudi na lastne stroške. Press kartica nama je zagotovljena. Sedež na ATIjevi predstavitvi pa tudi :D. Uživajte v branju.

7 komentarjev

CeBIT 2002

24 ur - Danes se je v Hannovru pričel največji svetovni sejem telekomunikacij in informacijskih tehnologij - CeBIT. Sejem bo odprt do 20. marca, torej imate en teden časa, da si ga ogledate.
Še nekaj podatkov glede sejma:
  • 27 hal
  • 425.000 kvadratnih metrov razstavnih površin
  • 7962 razstavljavcev iz 72 držav
Med razstavljavci jih bo tudi 8 iz Slovenije. Podjetja ki nas zastopajo so naslednja: FDS Research, Gama System, IPS in KCI, kranjski Iskratel in LE-Tehnika, grosupeljski Tipro Keyboards ter izolsko podjetje We.Come. Na CeBIT-u bodo letos namenili največ pozornosti telekomunikacija in omrežnim tehnologijam, informacijski tehnologiji ter programski opremi, internetnim rešitvam in storitvam, vsebinsko pa bodo predstavljena tudi ostala področja informatike.

1 komentar