»

CES 2012: Nvidia in Asus predstavila tablico s Tegro 3 in Androidom 4

engadget - V Las Vegasu se je včeraj popoldne začel vsakoletni sejem CES, ki bo trajal do petka. V tem času bomo spremljali kopico novosti, ki jih bodo igralci elektronske branže predstavljali in napovedovali. Poglejmo si Nvidio, ki je včeraj skupaj z Asusom predstavila nov tablični računalnik, ki ga poganja Nvidiin procesor Tegra 3.

Tegra 3 oziroma Kal-El, kakor je tudi bila znana v razvoju, je Nvidiin mobilni sistem na čipu (SoC) nove, tretje generacije. Njegova glavna odlika je pet jeder, od katerih so štiri klasična ARM Cortex A9 s frekvenco 1,3 GHz (oziroma 1,4 GHz, kadar poganjamo le eno) in eno oskubljeno varčno jedro s 500 MHz, ki teče, ko potrebujemo manj procesorske moči, da podaljša avtonomijo delovanja naprave.

Nov...

28 komentarjev

Asus se poslavlja od 8,9'' netbookov

DigiTimes - Zaradi velikega povpraševanja po večjih modelih netbookov z desetplačnimi zasloni, se je Asus odločil, da bo počasi prenehal ponujati manjše 8,9-palčne netbooke. Svoje Eee PC-je z zasloni te velikosti bo prenehal proizvajati še letos, tako da bodo desetpalčni modeli po novem predstavljali kar 95 odstotkov vse njihove prodaje, preostalih pet odstotkov pa bo odpadlo na 7-palčne modele. Glede na hud tempo izdajanja večjih modelov tudi pri ostalih proizvajalcih je le vprašanje časa, kdaj jim bodo sledili.

14 komentarjev

Acer začel pošiljati 10,1-palčne netbooke

Acer Aspire One 10,1''

vir: DigiTimes
DigiTimes - Če gre verjeti DigiTimes, je Acer v trgovine začel pošiljati svoje 10,1-palčne netbooke družine Aspire One, ki bodo dopolnili 8,9-palčne kolege v tej seriji. Prve primerke so poslali na Tajvan in v Hong Kong, na razvitih trgih drugod po svetu pa jih pričakujemo sredi tega meseca. Acer je bojda najavil, da bo kupil do devet milijonov 10,1-palčnih LCD-panelov in da namerava skupaj v tem letu prodati 12 do 15 milijonov netbookov, kar je dvakrat toliko, kot so jih uspeli lani. Prehod na desetpalčne zaslone je torej ta trenutek najbolj vroči trend, medtem ko proizvajalci poskušajo z vedno novimi izboljšavami, da bi kupce zvabili na svojo stran. Asus in HP se tako spogledujeta z netbooki z zasloni na dotik, poroča TG Daily.

...

28 komentarjev

Asus predstavil nov Eee

Asus Eee 1000HE

vir: The Register
Slo-Tech - Asus je predstavil nov netbook z imenom Eee 1000HE. V desetpalčnem malčku, kot namiguje že ime, bije Intelov Atom N280 z 1,66 GHz na Intelovem naboru GN40 (vodilo 667 MHz!), ki ima integrirano grafiko s podporo za DirectX 10. Za delovanje ima na voljo gigabajt pomnilnika DDR2, 160 GB trdega diska, raznovrstno brezžično in žično povezljivost in zaslon, na katerem more narisati 1024 x 600 točk. Posebej ponosni so pri Asusu na avtonomijo, ki naj bi z izboljšano šestcelično baterijo dosegla kar devet ur in pol. Onstran Luže sprejemajo prednaročila po 399 dolarjev, medtem ko cenovna politika za staro...

72 komentarjev

Asus predstavil tipkovnico Eee

OSNews - Naslednja novost, ki so jo predstavili na letošnjem CES, prihaja iz Asusovih laboratorijev. V podjetju, kjer so se odločili pošteno izkoristiti uspeh družine netbookov Eee, so predstavili še tipkovnico Eee. Računalnik v obliki tastature poganja Intelov Atom, zapakiran pa je v lično obliko tipkovnice z majhnim petpalčnim zaslonom, občutljivim na dotik, na desni strani. Za povezljivost je poskrbljeno z USB-jem in Ultra-Wideband Wireless HDMI. Baterije so v prototipu sicer zdržale le poldrugo uro, a Asus obljublja dvakrat daljše delovanje v končnem izdelku, ki bo na voljo septembra.

4 komentarji

Eee monitor

Eee monitor

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Po dveh (oz. treh) verzijah malega prenosnika naj bi se potencialni namizni Eee škatlici pridružil še Eee monitor. Eee monitor ni neposredna konkurenca Applovemu iMacu, čeprav je enake oblike, saj bo precej cenejši od iMaca, cena pa naj bi bila okrog 500 $.



Točnih specifikacij o strojni opremi ni, prav tako ni točnih podatkov o velikosti, a na prvi pogled iz slik lahko predvidevamo, da bo zaslon širokega formata. Eee monitor bo na zadnji stranici imel še 4 USB priključke, mrežni in modemski priključek ter dva izhoda za zvočnike in vhod za mikrofon. Prav tako pa so pod samim zaslonom vgajeni še zvočniki. Nekaj več podatkov pa na bit-techu.



Očitno...

16 komentarjev

Pogled na srce EeePC 901

srce EeePC 901 - Atom na levi, severni most na sredi, južni pa na desni

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Richard Swinburne z bit-tech-a je potešil sedemletnega otroka v sebi in odprl popolnoma svežega Asusovega EeePC 901. Le-ta je član UMPC razreda prenosnikov, je evolucija EeePC 900 (od katerega se razlikuje predvsem po procesorju, saj v novejšem bije varčni Intel Atom), le-ta pa je seveda evolucija EeePC 701 (900, z 8,9 palčnim zaslonom se od sedemstoenice razlikuje prav po zaslonu, 701 ima 7 palčnega, ter po večjem disku (20 oz. 12 GB za 900 in 4 GB za 701).



EeePC 901 prihaja z znanimi specifikacijami - Intel Atom, gigabajt pomnilnika z Elpidinih proizvodnih trakov, brezžično mrežno kartico s podporo 802.11 n standardu, zanimivo pa je, da so na matični plošči pripravljene spajkalne...

24 komentarjev

Asus Eee PC, Start-up night #2 in delavnica Pure Data

Asus Eee PC

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Je majhen, je eleganten, je enako funkcionalen kot vsak povprečni prenosni računalnik in trenutno edini zgled mu je OLPC. Na Pipinem odprtem terminu danes ob 19h si bomo pogledali prenosni računalnik Asus EEE PC, katere so njegove značilnosti in zakaj je drugačen od ostalih.



Ker imamo v Sloveniji kar nekaj zanimivih spletnih storitev, bomo tudi maja na Spletnih uricah eno predavanje namenili le-tem. V sredo ob 19h se bodo na drugem start-up večeru predstavili nekateri bolj ali manj znani start-upi s svojimi...

0 komentarjev

Asus eee PC druge generacije

engadget - Na letošnjem CeBIT sejmu je Asus predstavil nov model priljubljenega eee PCja. Prisluhnili so največji želji potrošnikov in v nov model namestili večji ekran, z večjo resolucijo: 9" (oz. 8.9") velikost diagonale z resolucijo 1024x600. Poleg tega naj bi bil računalnik serijsko opremljen z 1GB rama, in od 8 do 12 GB SSD diska. Kljub večjemu zaslonu, so se zunanje mere le skromno povečale. Poganjal ga bo Xandros Linux OS, z možnostjo namestitve Windows OSa.

Ostale komponente naj bi bile več ali manj enake. Predvidena cena za novi model, ki naj bi izšel še letos, je 100€ več kot za 7" model, torej 399€.

Na engadget.com si je mogoče ogledati nekaj fotografij.

50 komentarjev

Panasonic z novima prenosnikoma

X-Bit Labs - Kot poroča X-Bit Labs, je Panasonic v četrtek predstavil dva nova prenosnika, ki naj bi imela vse, kar si uporabniki želijo: zmogljive baterije, zmožnost preživetja izrednih razmer, majhnost in lahkost. Nova modela se imenujeta T4 oz. W4 in prihajata v standardnem magnezijevem ohišju, tako da prvi tehta le poldrugi, slednji pa 1,27 kilograma.

V obeh z 1,2 GHz tiktaka Intelov procesor Pentium M ULV 753 na čipovju Intel 915GMS z vgrajenim grafičnim čipom. Poleg tega dobimo še 512 MB pomnilnika PC2-3200, 40 gigabajtov trdega diska, brezžični krmilnik s podporo 802.11/a/b/g in 12,1-palčni zaslon. Edini razliki med modeloma sta velikost, saj je W4 nekoliko manjši in lažji, in avtonomija, saj T4 zdrži kar devet ur in pol, manjši bratec pa dobre tri ure manj. Še cena: za model W4 boste odšteli 2149 dolarjev, za T4 pa na Panasonicovi spletni strani še ni podatkov.

11 komentarjev