»

Naj 2002 še iz HardOCPja

HardOCP - Jah, januar se začenja, kar pomeni, da morajo svoj piskrček s člankom o najboljših komponentah leta 2002 pristaviti prav vse hardverske strani (mi smo to delo že opravili). HardOCPjevo različico članka si preberite na tem naslovu. Zanimivo je, da so na strani uvedli, poleg vseh standardnih kategorij tipa najboljši trdi disk / najboljši procesor / najboljša mamaplata, še dve kategoriji, ki sta me presenetili v pozitivnem smislu: Najtežja situacija leta ter največje razočaranje leta. HardOCPjevci so, samokritično in pohvalno, priznali, da so se v najtežji situaciji leta 2002 znašli oni sami, saj so v testu 3.06 GHz Intelovega P4 navedli "precej" nekorektnosti. Še največje razočaranje leta: Matroxova Parhelia-512. Se ne bi mogel bolj strinjati [:D].

0 komentarjev

Dobre izkušnje s Thermaltakeom

Tweaker's Asylum - Na Tweakers Asylum je Hawk-Eye napisal novico o zelo prijetni izkušnji s Thermaltakeom - enim izmed vodilnih proizvajalcev hladilnih reber in ventilatorjev za naše kavne mlinčke.

Avtor novice je kar nekaj časa nazaj namreč kupil BlueOrba ter ga namontiral na grafično kartico. Po nekaj časa mu je ventilator začel nagajati, saj je rožljal in slabo hladil. Zato je poslal e-mail z opisom težave na Thermaltake in upal na odgovor.
Po nekaj dneh je dobil odgovor, naj izpolni obrazec na servisnem oddelku na njihovi spletni strani. Tako je izpolnil kratek obrazec in vse skupaj poslal. Čez nekaj dni pa ga je čakal med pošto popolnoma nov BlueOrb-ov ventilator. Pisec je prav navdušen nad Thermaltakeovim potrošniškim servisom... Je možno da obstajajo tudi tako poštena podjetja?

12 komentarjev

EPoX odgovarja na kritike

HardOCP - Včeraj sem poročal, da je HardOCP iz nezdružljivosti osnovne plošče EPoX 8KHA+ ter Visiontekovega GF4 Ti4600 naredil celo paniko. In prav je tako, saj se je izkazalo, da 8KHA+ ne sledi ATX2 standardu. Na EPoX je bilo poslano pismo elektronske pošte, HardOCPjevci so pa dobili odgovor. Žal so HardOCPjevci na vezo dobili direktoja marketinga, kar vam lahko takoj da misliti, da odgovor v nobenem primeru ni povedal, kako je to te napake prišlo. Piše le, da to težavo podrobno raziskujejo inženirji ter da ne vedo, kje leži težava. Nato so rekli le, naj malo bolj pazimo pri vstavljanju grafičnih kartic v AGP režo, a ne samo pri EPoX modelih. Če iz kupa marketinškega (oprostite izrazu) sranja izluščimo potrebne informacije: Težava je. Odpravili jo bodo. Ne vejo še, kdaj. Vsaj odgovorili so :D.

1 komentar

Vodno hlajeni Xbox

HardOCP - HardOCPjevci so naredili to, kar navadnemu uporabniku Microsoftove nove konzole ne bi prišlo na kraj pameti - shladili so ga z vodo. Zadeva izgleda, vsaj po mojem mnenju, kar kul, saj so pod črnega Xboxa namestili črno hladilno skrinjo, iz nje potegnili cevi ter na procesor namestili majhen bakren vodni blok. Navijali ga še niso, a to nameravajo v enem prihodnjih delov članka, spraviti se pa mislijo tudi v vodno hlajenje nVidiinega NV17 ter v dodajanje pomnilnika konzoli. V računalništvu je, kot vidite, mogoče že prav vse...

2 komentarja

HSF primerjava

Maximum 3D - Pri Maximum 3D so se odločili, da morajo tudi oni narediti primerjalni test HSF (Heat Sink and Fan, po naše hladilnik za procesor) enot. Pod okrilje so jih vzeli kar enajst - Evercoolove, GlobalWinove, Thermaltakeove ter še nekaj ostalih. Kaj so ugotovili, pravite? Da je aluminij izven mode, da baker res rula ter da so današnje HSF enote pravi čudež, saj hladijo izjemno dobro glede na to, koliko energije na izjemno majhno površino oddajo naši mlinčki. Test je zanimiv, preberite ga tukajle.

1 komentar

Test termalnih past

HardOCP - Lepo je videti, da smo na Slo-techu prehiteli ameriško konkurenco in da je alien-w že pred časom spisal test termalnih past, ki se jih dobi v Sloveniji. Tokrat so se podobnega testa lotili tudi američani (HardOCPjevci). Ugotovili niso nič presenetljivega, so pa na test dobili tudi za nas bolj eksotične termalne paste. Klik!

0 komentarjev

Jao

PC Stats - Kako bi jaz imel enega Athlona 1.4GHz... No, Colin Sun iz PC STATS, ga je dobil. Dal ga je na KK266-R matično ploščo in nanj poveznil Alpha PEP66T modificiran cooler. Ta pa na žalost ni hotel iti gor. Zato je vzel starega GlobalWin FOP38 in ker so problemi pri nameščanju tega coolerja na procesor, je vmes postavil še distančnik (shim). Ker bi bilo res grozno, če bi okrušil svojega novega Athlončka z grobim GlobalWin FOP38. No, prižgal je računalnik, BIOS-i so javili, da ima lepega Athlončka 1.4GHz. Pritisnil je del in... ekran se je spremenil v črno. Resetiral je računalnik in... isto črno. Kaj je vzrok okvare? Človek je slabo namestil distančnik in skuril novega Athlona 1.4GHz! Jao ....

7 komentarjev

Test: Thermaltake Storm Fan (TT 6025 CAP)

Overclockedcafe - Nekaj dni nazaj sem objavil novico o TT dodatnem ventilatorju, ki se ga lahko enostavno namesti in uporabi na vseh Orbih. No danes se je na Overclockercafe.com pojavil test le tega. TT ga je imenoval Storm Fan in deluje pri 7000 rpm. Je pa enak ventilator, kot se ga uporablja na Dragon Orbih. Za test so izbrali TT Mini Copper Orb. Seveda so odstranili originalen ventilator, saj je Storm Fan mišljen kot nadomestek le temu. Kakšna pa je njegova učinkovitost? Moram reči, da so dobil z njim približno za tri stopinje boljše rezultate (kot z originalnim ventilatorjem). Jaz se tukaj sprašujem, ali je Storm Fan vreden dodatnega denarja, ki ga bomo morali dati zanj? Test pa dobite tukaj: TEST

0 komentarjev

[H]ard|OCPjev test hladnjakov

HardOCP - HardOCPjevci so se lotili še enega primerjalnega testa HSF enot (HeatSink&Fan enot). Tokrat so jih na test popeljali kar devetnajst, od tega 6 od Thermaltakea, 2 od GlobalWina ter ostale. Po kratkem opisu vsakega od njih zvemo, da je od vseh najslabši Thermaltakeov Mini Copper Orb, saj se je 1.4 GHz Thunderbird segrel kar na sedemdeset (!) stopinj celzija. Najboljši od vseh pa je bil Thermoengineov 7K, ki je krotil procesor na 48 stopinjah. Klik za nadaljnje informacije.

0 komentarjev

Ultra zanimiva modifikacija

Slo-Tech - Še ena zanimiva novica od Gpodoba. Tokrat gre za nekoga, ki je svoj Mini Copper Orb spremenil v vodni hladilnik. Ne dvomim, da je zadeva prišla na misel marsikaterem lastniku AMDjevih procesorjev, toda izpeljava tega tipa je res vredna ogleda. Skozi bakreno jedro Orba je enostavno izvrtal en kanalček ter skozi napeljal vodo. Glede na to, da nikjer ni nikakršnih prej/potem meritev temperature, ne morem sklepati, ali je zadeva uspešna ali ne. Toda zanimiva vsekakor je .

1 komentar

Ubitačen dizajn

HardOCP - Pri HardOCPjevcih sem zasledil tole sliko izredno lepega prozornega ohišja z vodnim hlajenjem. V njem se greje brez peltiera vodno hlajen (kakopak) Thunderbird 1.2 GHz navit na 1.44 GHz. Družbo mu delata dva IBMova 75GB! diska, Kenwoodov 72× CD-ROM in GeForce 2 Ultra... Vse, kar mam reči, je SLIN!

8 komentarjev