»

CES 2011: Acer predstavil svoj tablični računalnik 'Picaso'

Fudzilla - Vroče žemljice na letošnjem CES-u so bili tablični računalniki in svojega je seveda predstavil tudi Acer. Za zdaj znan še pod kodnim imenom Picaso meri 10,1 palca, ima 16 GB prostora in poganja Android 2.2. Ko bo prispel na prodajne police, naj bi na njem tekel že Android 3.0. Poganja ga enogigaherčni procesor Nvidia Tegra 2 T20, ki mu družba dela pol gigabajta pomnilnika. Od nenujnih pritiklin ima mini-HDMI, USB, mini USB in dve kameri - zadnja ima pet megapikslov, sprednja pa 1,3 megapiksla. Na CES-u so na njem igrali igro Dungeon Defenders, ki je bila povsem gledljiva.

15 komentarjev

Acer izdal najbolj zelena prenosnika

ComputerWorld - Acer je predstavil nova prenosnika, ki ju je Greenpeace označil kot najbolj zelena prenosnika doslej, saj ne vsebujeta polivinil klorida (PVC) in bromiranih zaviralcev gorenja (BFR), razen v izolaciji kablov. Omenjene substance so problematične, ker po koncu življenjske dobe razpadajo v mnoge strupene snovi, denimo dioksine in furane. Poleg tega je prenosnika moč reciklirati in porabita manj energije. Modela se imenujeta Acer Aspire 3811TZ in Aspire 3811TZG in sta člana serije tankih in lahkih prenosnikov Timeline, ki imajo Intelove procesorje Core 2 Duo. Acer je že leta 2005 napovedal, da bo do leta 2009 popolnoma prenehal uporabljati PVC, BFR in ftalate, a se je cilj nekoliko zamaknil. Novega točnega datuma niso postavili, so pa dejali, da se trudijo. Natančne specifikacije in cene še...

11 komentarjev

Acer odpoklical prenosnike

Slashdot - Acer je na zahtevo ameriške komisije za varstvo blaga za široko potrošnjo odpoklical 22 tisoč prenosnikov iz serij Acer Aspire, ki bi lahko v določenih okoliščinah zagoreli. Pod naslonjalom za dlani imajo ti prenosniki kable od vgrajenega mikrofona, ki lahko pridejo v kratek stik in povzročijo požar in opekline. Acer je dobil tri poročila o tem dogodku, ko so se delno stalila ohišja računalnikov, medtem ko poškodb ni utrpel nihče. Prizadeti so nekateri prenosniki iz serij Acer AS3410, AS3410T, AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ in AS3810TZG. Več o tem.

5 komentarjev

Fujitsujev razstavljivi telefon

Slashdot - Fujitsu je predstavil nov telefon z imenom F-04B, ki je kar precej drugačen od svojih sorodnikov. Sestavlja ga namreč dvojna tipkovnica, mini projektor in 3,4-palčni zaslon - vse skupaj pa se razstavi v dva dela. Dobesedno. Ob ločitvi tipkovnice od zaslona se dela povežeta prek Bluetootha, vsak pa seveda vsebuje svojo baterijo, da vse skupaj sploh teče. Druga zanimiva pritiklina je šestlumenski projektor, ki ustvari večji zaslon z ločljivostjo 854 x 480 pik. Z baterijo zdrži tak projektor dve uri.

9 komentarjev

Acer izdal Ferrarijev prenosnik

ComputerBase - Za vse ljubitelje poskočnega konjička iz Maranella je Acer, sicer tudi uradni sponzor rdeče ekipe, izdal nov model ultra lahkega prenosnika iz serije Ferrari. Model 1200 ima 12,1-palčni zaslon, ki zmore prikazati 1.280 x 800 točk, in del ohišja iz ogljikovih vlaken. Ta ščiti AMD-jev procesor Turion X2 Ultra ZM-80 (2,1 GHz, 2 MB L2-predpomnilnika), ki čepi na veznem naboru AMD M780G. Za izris slike skrbi grafika Mobility Radeon HD 3200, ki lahko prek tehnologije HyperMemory dostopa do dveh gigabajtov sistemskega pomnilnika. Skupaj je v prenosniku do 4 GB pomnilnika DDR2, medtem ko je največja kapaciteta diska 500 GB. DVD-zapisovalnik je...

9 komentarjev

Acer začel pošiljati 10,1-palčne netbooke

Acer Aspire One 10,1''

vir: DigiTimes
DigiTimes - Če gre verjeti DigiTimes, je Acer v trgovine začel pošiljati svoje 10,1-palčne netbooke družine Aspire One, ki bodo dopolnili 8,9-palčne kolege v tej seriji. Prve primerke so poslali na Tajvan in v Hong Kong, na razvitih trgih drugod po svetu pa jih pričakujemo sredi tega meseca. Acer je bojda najavil, da bo kupil do devet milijonov 10,1-palčnih LCD-panelov in da namerava skupaj v tem letu prodati 12 do 15 milijonov netbookov, kar je dvakrat toliko, kot so jih uspeli lani. Prehod na desetpalčne zaslone je torej ta trenutek najbolj vroči trend, medtem ko proizvajalci poskušajo z vedno novimi izboljšavami, da bi kupce zvabili na svojo stran. Asus in HP se tako spogledujeta z netbooki z zasloni na dotik, poroča TG Daily.

...

28 komentarjev

Acer predstavil nov prenosnik

TG Daily - Acer je izdal nov prenosnik iz serije Aspire, ki nosi oznako 8930G-7665 in namerava mešati štrene HP-ju in Dellu. Acerjev novi model v drobovju skriva štirijedrni procesor Intel Core 2 Quad Q9000, ki ga je Acer navil z 2 na 2,53 GHz. Družbo mu delajo 4 GB pomnilnika, grafična kartica Nvidia 9700 GT, polterabajtni trdi disk in pogon Blu-Ray, vse skupaj pa poganja 64-bitna Vista. Okno v svet predstavlja 18,4-palčni zaslon. Vse skupaj Acer ceni na 1800 dolarjev, kar po bančnem menjalnem razmerju trenutno znaša 1260 evrov. Upajmo, da se bo v to smer odklonilo tudi Acerjevo od zlogasnega 1:1, ki ga proizvajalci tako ljubijo.

Acer upa, da bo z ugodnejšo ceno počasi prehitel svoja večja tekmeca, HP in Dell. HP-jev prenosnik...

19 komentarjev

Prenosnik z dvema zaslonoma

Slashdot - Prenosniki vztrajno pridobivajo kvalitete namiznih računalnikov in prišli so že tako daleč, da se marsikdo za domačo uporabo raje odloči za prenosnik kakor za namiznik, čeprav ga nikamor ne jemlje. Na enem področju pa prenosniki niso zmogli konkurirati velikim bratom - niso imeli vgrajenih dveh zaslonov. Do zdaj.

Lenovo je predstavil svoj novi prenosnik ThinkPad W700ds, ki poleg štirijedrnega procesorja Intel Core 2, 960 GB velik trdega diska, osmih gigabajtov pomnilnika, grafične kartice nVidia Quadro in dvoslojnega Blu-rayja nudi dva zaslona. Ob odprtju prenosnika se najprej pokaže samo običajni 17-palčni LCD, ki pa v svojem drobovju skriva dodatni 10,2-palčni LED-zaslon. Slednji se celo nagiba naprej in nazaj, nanj pa lahko pospravimo orodne...

21 komentarjev

Acer bo začel ponujati prenosnike z Ubuntujem?

engadget - Pred nekaj časa je CEO Acerja izjavil, da je Windows Vista razočaranje za celotno industrijo. Njegova izjava je sprožila plaz govoric, da bi naj Acer sledil Dellu in začel ponujati prenosnike s prednaloženim Linuxom.

Govorice so dobile sedaj še dodatno potrditev, saj pri Engadgetu pravijo, da so se pojavili reklamni plakati za določen model iz Acer Aspire S serije, ki nosi prednaloženo Ubuntu distribucijo Linuxa.
V Linux logih se že veselijo, saj to pomeni boljšo podporo Linuxu od proizvajalcev strojne opreme. Tudi Dell se je začel aktivno truditi za večjo podporo strojne opreme, še posebej so se obrnili na AMD zaradi njihovih groznih grafičnih gonilnikov.

344 komentarjev

Acer AL2216W

AnandTech - V različnih novicah in člankih po vseh kotičkih spleta pogosto beremo o najhitrejših primerkih raznovrstne strojne opreme ter se slinimo nad testi izdelkov, za katere bi morali zbirati prihranke do pokoja, zato je dobrodošlo tu in tam prebrati opis kosa hardvera, za katerega ni potrebno darovati notranjih organov, pa je kljub temu dostojne kvalitete.

Govorim o Acer-jevem AL2216W, monitorju LCD (že neizvirno ime namiguje na nizko ceno), ki so ga testirali Anandtechovci - gre za monitor z dokaj nadpovprečno diagonalo, kar 22 palcev meri. Sicer resolucija ni pretirano visoka (1680x1050), pa tudi ostale karakteristike monitorja ne segajo v višji cenovni razred, a tja na srečo ne sega tudi...

31 komentarjev

Panasonic z novima prenosnikoma

X-Bit Labs - Kot poroča X-Bit Labs, je Panasonic v četrtek predstavil dva nova prenosnika, ki naj bi imela vse, kar si uporabniki želijo: zmogljive baterije, zmožnost preživetja izrednih razmer, majhnost in lahkost. Nova modela se imenujeta T4 oz. W4 in prihajata v standardnem magnezijevem ohišju, tako da prvi tehta le poldrugi, slednji pa 1,27 kilograma.

V obeh z 1,2 GHz tiktaka Intelov procesor Pentium M ULV 753 na čipovju Intel 915GMS z vgrajenim grafičnim čipom. Poleg tega dobimo še 512 MB pomnilnika PC2-3200, 40 gigabajtov trdega diska, brezžični krmilnik s podporo 802.11/a/b/g in 12,1-palčni zaslon. Edini razliki med modeloma sta velikost, saj je W4 nekoliko manjši in lažji, in avtonomija, saj T4 zdrži kar devet ur in pol, manjši bratec pa dobre tri ure manj. Še cena: za model W4 boste odšteli 2149 dolarjev, za T4 pa na Panasonicovi spletni strani še ni podatkov.

11 komentarjev

Acer prenosniki vodilni v Zahodni Evropi

Acer Ferrari

več strani - Acer je po lanski izenačitvi vodilnega tržnega deleža pri prodaji prenosnih računalnikov v Zahodni Evropi v prvem trimesečju letošnjega leta dokončno prevzel prvo mesto.

V primerjavi s prvim trimesečjem lanskega leta je Acer zabeležil več kot 100% rast prodaje prenosnih računalnikov (po nekaterih podatkih preko 130%) in s tem dosegel kar 20,5% tržni delež v Zahodni Evropi in 19,5% tržni delež v EMEA regiji. Na področju prodaje prenosnih računalnikov je Acer na prvem mestu v Italiji, Avstriji, Španiji, Nemčiji, Belgiji in na Češkem, na drugem pa v Franciji, Švici, Grčiji, na Poljskem, Danskem in v Južni Afriki.

Novice neodvisnih virov si lahko preberete...

14 komentarjev

Test AthlonaXP

AMD World - Ah, spet je nedeljski večer, na internetu zatišje, skratka novic ni. In prisiljeni boste prebirati teste in še enkrat test nove opreme. [:P]

Na AMD World so si v petek ogledali najmočnejši dostopen AMDjev namizni procesor, ki nosi oznako AthlonXP 2700+. Sparili so ga skupaj z Gigabytovo 7VAXP ploščo ter ga primerjali z Intelovim Penitumom4 pri 2.53GHz. Rezultati? Izenačeni, tako da bo glavno vlogo pri večini uporabnikov igrala cena, ki pa je na strani ... Klik!

1 komentar