» »

Fujitsujev razstavljivi telefon

Fujitsujev razstavljivi telefon

Slashdot - Fujitsu je predstavil nov telefon z imenom F-04B, ki je kar precej drugačen od svojih sorodnikov. Sestavlja ga namreč dvojna tipkovnica, mini projektor in 3,4-palčni zaslon - vse skupaj pa se razstavi v dva dela. Dobesedno. Ob ločitvi tipkovnice od zaslona se dela povežeta prek Bluetootha, vsak pa seveda vsebuje svojo baterijo, da vse skupaj sploh teče. Druga zanimiva pritiklina je šestlumenski projektor, ki ustvari večji zaslon z ločljivostjo 854 x 480 pik. Z baterijo zdrži tak projektor dve uri.

9 komentarjev

martincek1 ::

Ali narobe vidim, ali je na zgornjem delu vmontiran odpirač za pivo? =)

LordPero ::

Jst pa bi takoj zelo hitro nemudoma meu ta odpirač.
Npr.: YouTuba, več slik (@Akihabara).

Docomo rula. Pa tudi nasploh je zmer več konceptov, kjer lahko daš Qwerty posebej (imo zelo zelo uredu).
Projektor maš itaq zmer u torbi/autu, brez tipkovnice pa je zadeva tudi občutno manjša (torej, za zvečer it vn, vzameš samo tisti del z ekranom).

Drgač pa imho napačna izbira slike, če je bil namen, dati samo eno. Manjka še vsaj 3.4" ekran, ki se ga pri/odpopa nad tipkovnico, recimo ta oz. črn model (pač, na tisti sliki niti ni telefona, je samo BT tipkovnica, ki kot taka novost ni).
LordPero

Jaka83 ::

Moje mnenje: Predebel je in preveč neroden. Že tako je nerodno, če držiš samo telefon v rokah, kako mora biti šele nerodno, če moraš dva dela telefona držat v rokah. Sicer zanimiv koncept, ampak ne hvala.

LordPero ::

Ni res. Sam telefon je tanek (glede na druge touchscreene mislim -da ne omenjam, da ima 12,2MPix kamero), s tipkovnico pa ni nič debelejši od ostalih cca 3,4" s tipkovnico.

In tudi, če nočeš imeti tipkovnice posebej, ni treba, je gor priključena in se obnaša kot navaden slide telefon (poglej kak filmček, če si ne predstavljaš). In, še enkrat, prednost je v tem, da ko ne rabiš tipkovnice, je niti ni treba, da jo imaš po rokah (pustiš doma). Isto s tistim projektorjem (ki je normalno debel in neroden), itaq da ga ne boš meu zmer s sabo.

Aja, pa mislim, da BT tipkovnice (tudi tiste aftermarket za druge telefone) niso namenjene, da držiš oboje v rokah hkrati (ddd).

P.S.
Aja, novica je linkana na eno stran, kjer je sam par slik in ena je s projektorjem, ki namiguje na debelost. Haha. Poglej raje sm oz. moj prejšn post.

Na levi je telefon in tipkovnica skupi (tisto desno je pa samo neraztegnjena tipkovnica & stuff).



Viden samo telefon posebej.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

ALT ::

no ce zna se odpirat flase bi znal bit res zanimiv telefoncek :D

Jaka83 ::

@LordPero
Moje mnenje ostaja nespremenjeno. It's still fat and clumsy. V čem je pol fora, da imaš tipkovnico, če je nimaš vedno s seboj. Filmček sem si pred mojim prejšnjim postom seveda ogledal in ravno iz tega sem izhajal (pač videl kako nepripravna in debela je zadeva, ko ga ona poševnooka valja po rokah in odlaga na pult odvečne dele). Pač mogoče zate je, zame pa ne ... zato sem pa napisal, da je to moje mnenje.

LordPero ::

Jah, sem primerjal s kakim HTC HDjem, mogoče zato (in tudi na oko ga je vseeno manj od kakega Touch Proja (qwerty)).
Namenoma sedaj govorim o HTCjih, ker npr. če bi jaz hotel nekaj cca zmogljivejšega, qwerty in da gre v žep, nimam izbire (recimo, da Diamondi gredo v žep, čeprav CPUji ne glih rulajo).

In ja, če ga grem zvečer pit, bom že kak SMS napisu tud na ekran (in ne rabim tipkovnice). Da bi meu dva telefona, pa se mi ne preveč obnese.

Drgač pa ja, sorry, nisem meu namena ti mnenja usiljevat, sm sam izpostavu, da je vsaj nekje v povprečju glede debelosti.
LordPero

Jaka83 ::

Nisem rekel, da so ostali tanjši - pravim, da še ni primernega telefona s qwerty in 3"+ ekranom. Motorola Droid je že zelo blizu uporabnega recimo.

Mimogrede: 12PM kamera je zame prej slabost kot prednost. To sem že v eni prejšnji temi opisal zakaj (gostota pixlov pogojena s kvaliteto slike - šum, itd.).

LordPero ::

Sej pol sva dokaj istih misli (razen koncepta odlomljive tipkovnice -jaz bi tudi pri omenjenm Droidu rad mel možnost BT odloma tipkovnice :D).
No, vsekakor pa upamo na hitro hujšanje mobilnikov.
LordPero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple bučno najavil sveženj svojih storitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7315520 (12241) bajsibajsi
»

Tablica Lenovo Yoga z vgrajenim projektorjem

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
85624 (4128) Malajlo
»

Amazon Kindle (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
546884 (5537) JayKay
»

Kaj bi se lahko še spravilo v mobitel

Oddelek: Mobilne tehnologije
412553 (1506) mojsterleo
»

X60 vs T60 14"

Oddelek: Kaj kupiti
231654 (1177) dolegar

Več podobnih tem