»

Naslednik Wiija je potrjen

Z naslednikom Wii-ja se bo Nintendo lahko s svojima konkurentoma kosal še po zmogljivosti

vir: Ars Technica
Ars Technica - Pri Nintendu so potrdili, da pripravljajo naslednika Wiija. Načrtujejo, da bodo prenovljeno konzolo dokončno predstavili v naslednjem letu, a okvirni čas izida znotraj leta 2012 še ni znan. Vseeno so potrdili še, da na prihajajočem sejmu E3, ki se bo v Los Angelesu dogajal med 7. in 9. junijem, ne bomo izvedeli le več podrobnosti o novi konzoli, temveč bo le-to mogoče tudi preizkusiti. Na E3 bo namreč Nintendo pripeljal prve testne primerke, za katere zmogljivosti še niso znane. Obstajajo napovedi o AMD-jevem grafičnem čipu, osnovanem na R700 z dodano podporo DirectX 11, ter o trojedrnem...

16 komentarjev

Kuba bo dobila novo okno v svet

Yahoo News - Kuba bo prihodnje leto dobila novo povezavo v svet, saj bodo do tega otoka napeljali nov 1550 km dolg optični kabel, ki bo to državo skupaj z Jamajko in Haitijem z internetom povezal prek Venezuele. Oblasti trdijo, da se bo s tem opazno povečala povezljivost in dostopnost Kube. Žal to ne pomeni, da bo pogled v splet bistveno bolj odstrt tudi za končne uporabnike, so dodali predstavniki oblasti, saj bo država še vedno omejevala dostop do interneta za posameznike.

Trenutni problem internetnega dostopa na Kubi je ameriški embargo, ki prepoveduje navezavo na podmorske kable, ki tečejo borih trideset kilometrov od obole, zaradi česar se morajo v splet povezovati prek dragih satelitskih povezav. Trenutno je v tej 11,4-milijonski državi 1,4 milijona uporabnikov interneta. Washington medtem zavrača očitke, da so krivi za drakonske omejitve pri dostopu do interneta na Kubi. Že julija so napovedali, da bodo ameriškim podjetjem dovolili priklop Kube na ameriške podvodne kable, tako da naj bi...

7 komentarjev

Wii bo predvajal video vsebine

X-Bit Labs - Nintendo je objavil, da bo začel sodelovati z japonskim podjetjem Dentsu in prek interneta ponujati video vsebine za svojo konzolo Wii. Sprva bodo risanke in drugo razvedrilno vsebino ponudili le na Japonskem in sicer nekaj zastonj, ostalo pa proti plačilu, kasneje pa se nameravajo usmeriti še na ameriški trg. Uporabniki lahko že sedaj uporabljajo Wii za brskanje po spletu, spletno nakupovanje, urejanje fotografij in komunikacijo, poudarjajo v Nintendu, z novo možnostjo pa želijo postati še bolj konkurenčni v boju z Microsoftom in Sonyjem. Ocenjujejo, da jih od 34,55 milijona Wiijev 80 odstotkov počiva blizu televizij v dnevnih sobah in da jih ima 40 odstotkov dostop do interneta, tako da se za manko povpraševanja ne bojijo.

8 komentarjev

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

TG Daily - Če gre verjeti Microsoftovim besedam, je njihov Xbox 360 na razprodajah v ZDA ta petek dobesedno povozil konkurenta iz Sonyja. V primerjavi z lanskim črnim petkom je Microsoft prodal za četrtino več konzol, skupaj torej slabih 400.000. Trdijo še, da so prodali kar trikrat več konzol kot Sony na isti dan, medtem ko je lani ta faktor znašal le dve. Neodvisnih podatkov za letošnji november še ni, povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec Wii z 981.000 prodanimi, sledila pa sta Xbox s 770.000 in PlayStation 3 s 466.000.

42 komentarjev

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

TG Daily - Proizvajalci so se torej odločili, da popustov na konzole letos ne bo, poglejmo pa si, kako se konzole prodajajo na sploh. Podjetje za raziskavo trga NPD v svojih izsledkih navaja, da so oktobra prodali 803.000 Wiijev, kar znaša 59 odstotkov vseh prodanih konzol. Na drugem mestu je Xbox 360, ki s 371.000 prodanimi zaseda drugo mesto in 27-odstotni tržni delež. Playstation 3 je tretji z 190.000 konzolami ali 14 %. Skupaj so prodali 1.364.000 konzol, kar je sedem odstotkov več kot septembra in tretjino več kakor oktobra lani.

Na prodajo konzol ne vplivajo samo specifikacije, ampak tudi dostopne igre, kar je eden izmed razlogov, da Xbox 360 še vedno občutno prekaša Playstation 3. Najbolje prodajana igra je bila oktobra Fable II za Xbox 360 (790.000), sledijo pa Fit za Wii (487.000) in Fallout 3 za Xbox (375.000 prodanih izvodov). Najbolje prodajana igra za PS3 pa je naprimer šele na sedmem mestu v skupni razvrstitvi. Več o tem.

33 komentarjev

Wii še vedno vodilni

The inquirer - Nintendo v boju konzol zadnje generacije zaenkrat še kar prepričljivo vodi. Prejšnji mesec so prodali 259 tisoč primerkov svojega Wii-ja, na drugem mestu se je znašel Microsoft, ki je prodal 199 tisoč konzol, na repu lestvice pa je Sony s številko 130.000. Obenem je zanimiv tudi podatek, da se še vedno najbolje prodaja Playstation 2, ki avtorjem tudi dejansko prinaša zaslužek. Kljub vsemu pa analitiki menijo, da je uspeh Nintenda bolj začasen in da dolgoročno zaradi Wii slabše strojne zmogljivosti ne bo mogel zagotavljati tako dobrih rezultatov. Izvorna novica.

4 komentarji

Wii v februarju vodiilni

Yahoo News - Na Yahoo News poročajo, da so bili pretekli mesec s prodajo konzol najbolj zadovoljni pri Nintendu. Njihov Wii je kupilo 355 tisoč kupcev, kar je skoraj toliko, kot sta skupaj uspela napraskati tekmeca Microsoft in Sony z 228 in 127 tisoč prodanimi primerki. Po mnenju analitika Paula Jacksona je razlog za uspeh predvsem drugačen pristop, ki ga je ubral Nintendo. Namesto, da bi se spustili v hardversko tekmo, so delali na drugih področjih (tu je mišljen predvsem zelo inovativen krmilnik) in ustvarili mnogo medijske pozornosti, sedaj pa, tudi po zaslugi ugodne cene, žanjejo uspehe.

V končni fazi je to tako ali tako tudi najbolje za nas, kupce, saj nekoč vodilni Sony trenutno ni najbolj uspešen, kar bi znalo prinesti bolj enakovredne deleže na trgu konzol ter posledično ugodnejše cene. Ne pozabite na originalno novico.

12 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

EU bo obdavčila kupovanje preko interneta

Yahoo News - Po poročanju Yahoo! News bo Evropska unija obdavčila kupovanje preko interneta. S pridobljenim denarjem naj bi pomagala evropskim podjetjem, ki se ukvarjajo z internetnim poslovanjem, da bi bila bolj konkurenčna ameriškim. Nov davek naj bi začel veljati 1. julija leta 2003, vse skupaj pa naj bi izgledalo nekako takole: če bomo hoteli na primer kupiti datoteko MP3 iz nekega strežnika v Ameriki ali drugod po svetu, bo ta strežnik moral ugotoviti, da se geografsko nahajamo v Evropi in končni ceni dodati še dodaten "evropski davek". Seveda pa ni dvakrat za reči, da se da tak sistem tudi ogoljufati. Več tukaj.

1 komentar

Bakrena ohišja

Akiba - Po spodobnem uspehu aluminijastih ohišij po svetu se je nekaterim verjetno zazdelo, da bi se tudi bakrena ohišja utegnila dobro prodajati. Tako je japonsko podjetje Daut predstavilo svoje popolnoma bakreno ohišje. V bistvu gre za povsem spodoben izdelek, katerega edina posebnost je to, da je narejeno popolnoma iz bakra. Meni osebno se to ne zdi posebej dobra ideja, saj baker nekako ni preveč primeren material za računalniško ohišje, saj je premehak, pretežak, predrag pa še rad oksidira. No ja, mogoče bodo drugi drugačnega mnenja in bo ohišje prava prodajna uspešnica... [;)]

vir: Akiba

vir: Akiba

6 komentarjev