»

Western Digital pohrustal SiliconSystems

CNet - Western Digital je že nekaj časa na glas razmišljal o vstopu na živahen trg SSD-jev. Včeraj so objavili, da so prevzeli podjetje SiliconSystems, s čimer so se naenkrat znašli na tem trgu. Za podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002 in proizvaja vrsto SSD-jev za različne segmente, osredotočajo pa se na t.i. embedded naprave, so v Western Digitalu odšteli 65 milijonov dolarjev. Izvršni direktor WD-ja John Coyne je v svoji izjavi dejal, da bodo znanje in tehnološke zmožnosti SiliconSystemsa znatno pripomogle pri razvoju SSD-jev v WD-ju. O tem ne gre dvomiti, saj ima tarča nekaj svojih patentov, poleg tega pa imajo navzkrižno licenco s SanDiskom, ki se bo sedaj prenesla na WD. Prevzeto podjetje bo nemudoma postalo oddelek z imenom WD Solid-State Storage business unit.

8 komentarjev

Nasvidenje, VisionTek

Reactor Critical - Kaj se zgodi, ko je tekma za kupce prehuda in morajo podjetja znižati ceno na totalni minimum, da bi konkurenčno podjetje propadlo? Lahko propadejo tudi sama.

Tokrat je to Nvidiin zaveznik v ZDA - VisionTek. Nvidia in VisionTek imata sklenjeno pogodbo o sodelovanju (takem, zalo bljižnem). VisionTek je, oziroma je bil, eno glavnih imen v ZDA glede prodaje nVidiinih izdelkov, a se je uštel, saj je svojo proizvodnjo zaupal nekemu brezimnemu kitajskemu podjetju, nato predstavil nekaj neuspešnih prodajnih programov in, najhuje, hotel vstopiti na že tako zelo natrpan evropski trg. To - ga je pa stalo. Glave.

V petek naj bi uslužbenci dobili odpravnine, v prihodnjih dneh bo pa tudi uradno objavljen stečaj. nVidia naj bi že začela pogovore z nekim tajvanskim podjetjem, ki bi prevzelo proizvodnjo in prodajo za ameriški trg. Ta izpad nVidinih izdelkov na ameriškem trgu bo podjetje še dodatno stal, ker postaja ATI vedno močnješi. Pomnite - Hercules in Creative sta se nVidiinim izdelkom že...

0 komentarjev

VIA kupuje AMD?

The inquirer - Computex je, kot kaže, sejem turbulenc. The Inquirer namreč poroča, da je VIA resno razmišljala o tem, da bi kupila AMD. Sicer od tega na koncu ni bilo nič, najbrž zaradi megalomanskih vsot denarja v igri, novonastalem položaju, ki bi ga še bolj odrinil od Intela, in tako dalje. A se lahko vseeno, če je bil Inquirerov vir pravilno obveščen, zamislimo, kakšno moč ima na trgu to podjetje, ki je del velike tajvanske korporacije Formosa Plastics. Je VIA res zmožna narediti tako veliko potezo? Nazadnje, ko je prišlo do nakupa, ki je resno pretresel javnost (beri: pretresel mene, pa pustimo sedaj "združitve" tipa HP & Compaq), je takrat izjemno močni 3dfx kupil STB. Pa najbrž veste, kaj je sledilo.

5 komentarjev

AT&T Comcast

ZDNet - Še pomnite združitev podjetij America Online ter Time Warnerja? Včasih je bila ta korporacija največji ponudnik kabelske televizije ter interneta.

Včasih? Ja, združujeta se podjetji AT&T Broadband, največje ameriško 'kabelsko' podjetje, ter Comcast. Vrednost novonastalega podjetja AT&T Comcast pa je približno dvakrat večja od konkurenta, AOL Time Warnerja. Več podrobnosti o združevanju - Klik!
Komaj čakam, da se v Sloveniji združita Telekom in SiOL...

0 komentarjev

CD-R(W) in Windowsi XP

CDR-Info - Na, po mojem mnenju najboljši strani glede peke CDjev, CDR-infu so si ogledali vse možne postopke peke pod novim Microsoftovim operacijskim sistemom - Windowsi XP. Poskusili so zapisati CD kar z vgrajenimi možnostmi, kar se izkaže za zelo uporabno, vendar pa ne omogoča vseh možnosti, kot naprimer Nero ipd. Izdelavo CDjev so poskusili tudi z običajnimi programi za peko CDjev, rezultati pa niso bili nič posebnega. Članek si lahko preberete tukaj.

1 komentar

WinXP - vlak smrti za manjša podjetja

Slo-Tech - Moram priznati, da je ta novica ena izmed bolj zanimivih, ki sem jih bral zadnje čase. Gre se namreč za vprašanje posledic integracije vedno večih programčkov v WinXP. Kot veste, bo M$ v novi operacijski sistem vdelal marsikatero aplikacijo, ki jo je do sedaj bilo potrebno posebej kupiti. Tako bo osnovnem OSju že priložen firewall, multimedijski predvajalnik, program za peko CDjev, DVD sukalnik, obdelovalec slik... To seveda ne pomeni nič dobrega za podjetja, ki živijo od takih programov in tako se bo trg za podjetja, kot so Adobe, Apple, AOL Time Warner, Corel, Netopia itd. drastično zmanjšal. Namreč, čeprav so M$jevi vdelani programčki večino precej inferiorni glede na ponudbe teh podjetij, jih bo velika večina uporabnikov vzela kot povsem zadostne. Ali se nam obetajo nove anti-trustovske tožbe proti M$ju? Thnx, Matej!

11 komentarjev