»

DragonPy - Python konferenca v Ljubljani

Slo-Tech - V soboto in nedeljo, 18. in 19. aprila 2020, slovenska Python skupnost organizira konferenco DragonPy. Dvodnevna mednarodna konferenca bo imela poudarek na dobrih praksah na področju spletnega razvoja in podatkovnih znanosti v povezavi s Python jezikom. Predavanja in delavnice so tako zasnovane, da bodo primerne za vse nivoje izkušenj s Pythonom. Poleg samega Python ekosistema bo konferenca naslovila tudi dobre arhitekturne in organizacijske prakse.

Na spletni strani so že na voljo vstopnice ter informacije o programu in predavateljih.

21 komentarjev

nVidia bo Fermi pokazala še letos

Expreview.com - Po razkrinkanju nVidie, da je bila predstavljena kartica, ki bi morala biti Fermi, le model, so sledila tudi mnoga opažanja, da nVidia nove generacije čipov ne bo uspela splaviti niti v letošnjem letu. Vseeno jim bo, če tokrat govorijo resnico, uspela nekakšna moralna zmaga, saj bodo na konferenci Supercomputing 2009, ki bo potekala od 17. do 19. novembra v ameriškem Portlandu, pokazali delujoč primerek računske kartice Fermi. Čeprav je bil pokazan model prav to, le model, vseeno pravijo, da je demonstracija na GPU Technology konferenci v začetku oktobra potekala na pravem pred-proizvodnem čipu Fermi. To tudi razloži tolikšne zamude (v primerjavi z ATIjem) pri prihodu na trg. V uradnem povabilu na konferenco, ki si ga lahko preberete na nVidiini strani, povejo, da bodo pripravili realnočasovno demonstracijo naslednje generacije grafičnega računanja CUDA na...

28 komentarjev

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Slo-Tech - V Ljubljani se bo v sredini januarja, bolj natačno 17.1.2009, odvijal BarCamp Ljubljana na Institutu "Jožef Stefan". Za vse tiste, ki ne vedo kaj BarCamp je - BarCamp je konferenca, ki je sestavljena iz predavanja obiskovalcev. Na začetku dneva se določijo predavanja in teme, nato pa se dogodek dokaj spontano sam odvija. Sicer pa smo o BarCampih že pisali.

Dogodek je brezplačen, se je pa potrebno prijaviti na domači strani in seveda pripraviti predavanje na dan dogodka - kar je tudi edini resnični zahtevek Barcamp-a. Dogodek je mednarodne narave, tako da bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku.



Seveda pa komaj čakamo na podobne dogodke tudi v drugih slovenskih krajih!

9 komentarjev

Virtualna konferenca in brezplačni Windows Server 2008

Microsoft - Microsoft prireja virtualno konferenco VORT-EX, namenjeno pregledu pasti in priložnosti, ki jih ponuja širni splet. Konferenca bo v angleškem jeziku, saj bo na njej sodelovalo več držav vzhodne in srednje Evrope, predavanja pa bodo razdeljena v tri sklope: za razvijalce, za oblikovalce in za poslovneže, ki v spletu iščejo nove in nove poti do zaslužka.

Kljub temu, da je konferenca brezplačna in virtualna, pa nagrade za udeležence niso; vsak udeleženec, ki si bo ogledal vsaj eno predavanje »v živo« in oddal vprašalnik, si bo lahko prenesel popolnoma brezplačni Windows Server 2008 Web Edition. Poleg tega organizatorji napovedujejo tudi nagradna žrebanja za dodatne nagrade.

Konferenca se bo kot že rečeno odvijala na spletu (www.vort-ex.com) in sicer 18. in 19. novembra od 14h do 17h oz. 18h. Stran je od prejšnjega tedna popravljena tako da deluje tudi v FF3.

51 komentarjev

Študent Je Car

Kodirnica - Prišel je čas za še en dogodek Študent Je Car, ki ga organizira Microsoft. Dogodek bo tokrat nekoliko drugačen. Predavanja so razdeljena v dva sklopa in sicer:
  • Predavanja za razvijalce
  • Predavanja za IT strokovnjake
S to delitivjo so omogočili še več zanimivih in uporabnih predavanj.

Dogodek bo v sredo,2. aprila 2008, v predavalnicah Alfa in Beta v novem G objektu na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in četrtek, 3. aprila 2008, v predavalnicah P1 in P2 na Fakulteti za elektrotehniko oz. računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa vas naproščajo, da se na dogodek prijavite. Za prijavo moraš biti registrirani član
kodirnice.

4 komentarji

21C3: The Usual Suspects

Slo-Tech - Danes je v Berlinu svoja vrata odprl 21. Chaos Communication Congress (21C3). Gre za trodnevno hekersko konferenco, ki jo že enaindvajsetič prireja Chaos Computer Club.

Na konferenci se bo v naslednjih dveh dneh zvrstilo veliko predavanj in delavnic s področij kriptografije, IT-tehnologij in varnosti. Predavanja so tako v nemščini kot v angleščini, pri čemer je slednjih za dve tretjini. Predavatelji so večinoma mednarodno priznani strokovnjaki na svojih področjih, prihajajo pa s celega sveta in ne iz samo Evrope. Tako kongres pridobi na veljavi na svetovnem nivoju.

Danes smo bili obiskovalci priče kar nekaj zanimivim predavanjem, od obveznega uvodnega nagovora in predavanja o informacijah skritih v datotekah objavljenih na internetu, pa do "lockpicking" delavnice in predavanj o fenomenu Wikipedie. V večernih urah se nam obetajo razni "art" performasi, ki so na takšen ali drugačen način povezani s hekersko ali nasploh računalniško kulturo.

Za več informacij in program kliknite

8 komentarjev

DirectX konferenca

The inquirer - 16. julija (jutri), se bo pričela konferenca, na kateri bodo prisotni številni razvijalci iger in proizvajalci strojne opreme, govorilo pa se bo o DirectX-u in nekaterih novih tehnologijah, ki naj bi jih prihodnje igre vsebovale. Po manjšem sporu med Nvidio in Microsoftom (škoda, ker ni nihče poročal o tem) izgleda, da bo glavno besedo na konferenci imel ATI, ki bo predstavili svoje N-patches (Trueform tehnologija), ki bodo po njegovih besedah končno naredili konec oglatim kolesom, obrazom in podobnim stvarem. Čeprav se je Nvidia sprla z Microsoftom, to ne pomeni, da je na konferenci ne bo. Imela bo kar lep govor, ki bo obsegal preddavanje o GeForcu 3, NForcu in njegovih zvočnih zmožnostih, nekaj pa bo tudi govora o 3DFX-ovih tehnologijah Motion Blur in depth on field. Na konferenci bo prisoten tudi Intel (o AMD-ju zaenkrat ne duha ne sluha ), ki bo razvijalce iger poizkušal navdušiti s svojimi naprednimi ukazi SSE in SSE2. Govorilo naj bi se celo o DirectX 9, katerega uradna...

0 komentarjev

Novi vprašalnik

Jaz - Ok, Primož je končno porihtal administracijo skripte za vprašalnik, tako da sem lahko zamenjal vprašanja [:D]. Idejo za to anketo je prispeval Primož Ermenc, o podobnih temah pa smo razglabljali tudi v Forumu. Torej, katero hrano najraje prežvekujete ob prebiranju Slo-Techa, igranju igric in uporabi računalnika na splošno. Vprašalnik bo trajal kakšna dva do tri tedna, potem pa bomo presodili kaj je ultimativna hrana Slo-Techerjev!

5 komentarjev