»

GTA IV z 32 igralci naenkrat

bit-tech.net - Seveda to ne bo mogoče na enem računalniku, temveč v večigralskem načinu prek interneta, žal pa ne v vseh načinih medmrežnega igranja. Poleg tega pa bo PC verzija imela še nekaj izboljšav v primerjavi z obema verzijama za konzoli, saj bo mogoče nastavljati gostoto prometa, daljša bo vidljivost, posnetke bo mogoče naložiti na Rockstar Social Club, uživati pa bo mogoče tudi v lepši grafiki, ki bo posledica dodatnih nastavitev.

Z enaintridesetimi soigralci bo sicer mogoče igrati le v treh načinih - deathmatch, GTA race in v prostem načinu, medtem ko bodo drugi omejeni na 16 igralcev, kolikor jih podpirata tudi obe konzoli. Velja omeniti še, da bo PC verzija izdana pod Games for Windows znamko, z čimer bo večigralski način povezan s PC verzijo Xbox Live-a. Še vedno pa se izid pričakuje 3. decembra, kar je že čez 3 dni! Klik!

25 komentarjev

GTA IV za PC bo zamudil

bit-tech.net - Na srečo bo zamuda dolga le dva tedna glede na prejšni uradni izid (če pustimo približno enoletno razliko med izidom za osebne računalnike in konzole ob strani), uradnega razloga za zamudo pa niso izdali. V trgovine naj bi igra tako prišla 2. decembra.



Poleg tega sporočila pa so dodali še uradne zahteve za igranje igre. Za igranje boste potrebovali vsaj dvojedrnika (s približno 1,8 GHz za Core 2 Duo čipe oz. 2,4 GHz za AMDjeve X2 procesorje), gigabajt in pol pomnilnika, grafično kartico z vsaj 256 MB pomnilnika iz nVidia 7900 oz. ATi X1900 serije ter resnično osupljivih 16 GB prostora na trdem disku. Potrebovali pa boste še prvi oz. 3 servisni paket za vaš priljubljeni operacijski sistem, seveda za Windows Visto oz. za XP.



...

77 komentarjev

GeForce 9600 GT šele osemindvajsetega

več strani - Pred časom smo poročali o prestavitvi uradne predstavitve prvega Geforca devete generacije, GeForce 9600 GT, ki naj bi tako luč sveta zagledala enaindvajsetega tega meseca. Razlog za zamudo naj bi bile težave z napetostjo nekaterih primerkov grafične kartice. Po poročanju The Inquirerja pa naj bi datum uradne predstavitve bil ponovno prestavljen za teden dni, tako bo nova grafična kartica luč sveta zagledana osemindvajsetega februarja. Vzrok za ponovno predstavitev je menda še vedno enak, prste vmes pa bi utegnilo imeti tudi kitajski novoletni prazniki, med katerimi imajo na Kitajskem in na Tajvanu dela proste dni.

Znane pa so cene grafičnih kartic GeForce 9600 GT, tako naj bi bilo za 256 MB različico potrebno odšteti 169 ameriških dolarjev, medtem ko bo različica s 512 MB pomnilnika stala 189 ameriških dolarjev. Več o tem na Expreview.

5 komentarjev

GTA IV prestavljena na sredino leta 2008

Daily Tech - Predsednik založbe Take-Two je potrdil da je GTA IV na Xbox 360 in PS3 prestavljena iz novembra 2007 na v najboljšem primeru aprila 2008. Ker naj bi ta igra postavljala nove meje v igralskem svetu, poleg tega pa bo izšla na dveh različnih konzolah, ustvarjalci potrebujejo mnogo časa da igro pripravijo perfektno, kar je po njihovem mnennju vitalnega pomena.

Beri več

10 komentarjev

Prenosnik z osmimi jedri

X-Bit Labs - L Computers International je najavil prenosni računalnik z dvema štirijedrnima procesorjema Intel Xeon 5300. Omenjeni prenosnik bo nosil ime Hollywood Pro X8 in bo na voljo v omejenih količinah. Poleg dveh štirijedrnih procesorjev bo podpiral do 8 GB DDR2 667 MHz pomnilnika, za shranjevanje podatkov bo imel na voljo do 160 GB trdega diska. Grafična kartica Nvidia Quadro FX 2500M s 512 MB pomnilnika bo sliko prikazovala na 17-palčnem LCD zaslonu z ločljivostjo 1920x1200 pik.

Več o tem na X-bit labs.

17 komentarjev

GTA: IV

Slo-Tech - Rockstar North je oznanil, da bo nova igra iz franšize GTA izšla 16. oktobra prihodnje leto v ZDA in tri dni za tem še v Evropi. Igra bo na žalost na voljo le za PlayStation 3 in Xbox 360, PC verzija bo verjetno zunaj poleti 2008 - vsaj do zdaj je bilo tako.



Še uradna stran: GTA: IV

50 komentarjev

Compaq Evo N1020v

Hardware Zone - Compaq, kljub temu da je le še ime, še vedno proizvaja zelo kvalitente in dokaj drage izdelke. Najbolj razvito področje tega giganta je mobilnost, saj so iznajditelji mnogih uspešnih dlančnikov in prenosnikov. Eden izmed najnovejših notesnikov je Compaq Evo N1020v, v katerem tiktaka 2.4 GHz Pentium 4 procesor. Poleg njega se v majhnem ohišju najde še 40 GB trdega diska, 256 Mb DDR 266 pomnilnika in Radeon VE grafična kartica.

1 komentar

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji

Fujitsu MAM3184MP

Tom's Hardware - Pri Tomu so na test dobili nov disk podjetja Fujitsu, model MAM3184MP. Disk je velikosti 18 GB, pohvali pa se lahko s SCSI vmesnikom Ultra160 ter kar 15.000 rpm. Kljub hitremu "vrtenju" pa disk ni glasnejši od ostalih diskov, katerih hitrost vrtenja se giba okoli 10.000. In kakšno je njihovo mnenje? Nad njim so zelo navdušeni. Cena naj bi se za različico z 18 GB gibala okoli $340, za 36 GB pa nekje $500. Je vreden toliko zelencev? Preberite si test. Klik!

2 komentarja

Računalo v tipkalu

Digital Silence - Če bi stvarca le imela boljšo grafično kartico (in ne virge-style onboard), bi tole lahko postal idealen abak za lanpartye, ki so zadnje čase tudi v Sloveniji vse bolj razširjeni. Govorim vam o temle:

Tipkalo med drugim vsebuje Intelov Pentium III procesor (866 MHz - 1 GHz) oz. Celerona (700 - 850 MHz), 64 MB pomnilnika, mrežno inu zvočno kartuljo, 20 GB diskovja, modem ter video izhode. Klik!

21 komentarjev