»

Command & Conquer se vrača na začetek

Polygon - EA je minuli mesec sporočil, da bodo ponovno oživili franšizo Command & Conquer, ki je na prelomu tisočletja navduševala mlado (in tudi staro). Sedaj so se odločili, da bodo začeli na začetku, zato bodo najprej obnovili (remaster) priljubljeni strategiji Command & Conquer: Tiberian Dawn in Command & Conquer: Red Alert. Več kot dve desetletji stari igri bosta dobili tudi vse razširitvene pakete, torej Covert Ops, Counterstrike in Aftermath. Prenovljene igre bodo imele ločljivost 4K in podporo za moderne operacijske sisteme - v resnici jih sicer že zdaj lahko poganjate v kakšnem emulatorju, a to ni isto. Projekt bo vodil Petroglyph Games, ki je nastal iz ostanka prvotnega razvijalca Westwood.

To pomeni, da bodo spet sodelovali Frank Klepacki, Mike Legg (avdio...

64 komentarjev

Dodatek za Red Alert 3 marca

vir: Kotaku
Slashdot - Po tem ko smo se pred dobrima dvema mesecema veselili izida tretje inkarnacije strateške igre Red Alert, nas je založnik Electronic Arts razveselil še z novico, da prihajajo dodatki. V slogu dodatkov Counterstrike in Aftermath za Red Alert in Yuri's Revenge za Red Alert 2 bo trojko dopolnila razširitev Uprising, ki jo pričakujemo marca. Dodatek bo na voljo le za PC-je in bo dopolnil le enouporabniški način igranja. Zgodba se bo nadaljevala, kjer je ostala,...

8 komentarjev

Neotesanci ostali brez iger?

Slashdot - Pri EA so se odločili napraviti red na svojih spletnih forumih na zelo izviren način. Povezali bodo uporabniške profile na forumu s serijskimi številkami. Odslej, pravijo, bo uporabnikom, ki bodo zaradi neprimernega vedenja izključeni s foruma (ban), onemogočeno igranje njihovih iger, saj jim bodo obenem zaklenili še serijske številke. Novega elektronskega naslova, ki je na forumih običajno identifikacijski podatek, ni težko dobiti, novo serijsko številko pa precej bolj. Neowin in Slashdot.

Ker pa se očitno nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, bodo tudi pri EA (morda?) bolj prizanesljivi. Neimenovani vir namreč trdi, da izključitev iz foruma ne bo uporabniku avtomatsko izključila igralnega računa, temveč da bodo postopali individualno. Bomo videli.

Naša ekipa že razmišlja, s katerim enoznačnim identifikatorjem bi povezali vaše račune na forumu. ;)

36 komentarjev

Red Alert 3 je tu!

več strani - Leta 1996 je Westwood Studios izdal predzgodbo za serijo Command & Conquer, ki jo je poimenoval Red Alert. Z za tisti čas naprednim uporabniškim vmesnikom, uravnoteženostjo enot (npr. zavezniki so imeli boljšo mornarico, Sovjeti pa artilerijo) so uspeli sestaviti igro, ki so jo kritiki in igralci dobro sprejeli ter si je sčasoma utrla pot v železni repertoar strategij. Leta 2000 je sledil Red Alert 2, potem pa do danes nič. (Mimogrede, Red Alert 1 je od letošnjega poletja brezplačen.)

Včeraj je Electronic Arts, prevzemnik in naslednik Westwood Studios, v Severni Ameriki izdal tretjo inkarnacijo Red Alerta. V Evropi izid pričakujemo jutri za platformo Windows in štirinajst dni pozneje za Xbox. In kaj je novega?

Poleg starih znancev...

57 komentarjev

Nov pristop k oglaševanju v igrah

Washingtonpost - Morda ste v zadnji igri iz serije Need for speed opazili oglase, ki pa so bili zgolj statični. Založa Electronic Arts v naslednjem delu omenjene igre napoveduje novost, in sicer dinamično oglaševanje, ki ga boste sprožili z vsakim zagonom igre. Za "stream" oglasov so pri EA zadolžili podjetje Massive Inc.

EA napoveduje dinamične oglase v vsaj štirih prihajajočih naslovih, med drugim tudi v futurističnem nadaljevanju igre Battlefield, Battlefield 2142, kjer bo oglaševalo podjetje IGA Worldwide Inc. Novost bodo uvedli v igre, namenjene tako za PC kot konzolo XBOX 360.

Delež oglasov v igrah v Združenih državah je lani predstavljal "le" 75 milijonov dolarjev, z uvedbo novega oglaševalskega prijema naj bi se prihodek do leta 2010 povečal na milijardo dolarjev.

Kaj bo to prineslo, nam, igralcem? Upajmo, da cenejše igre, ne pa gamerskega TOP SHOPA.

53 komentarjev

Strojne novice

Slo-Tech - Jap, spet bo vikend in spet smo nazaj z zbirko (tokrat sicer malo manjšo) testov, novic in napovedi.

Če začnemo kar s testi, so na Tom's Hardware spisali ZELO obsežen članek o sedmih grafičnih karticah nVidia, od katerih jih kar 5 prihaja iz najnovejše in najhitrejše 7 generacije. Testne primerke tako predstavljajo tri 7800GTX verzije, dve 7800GT ter dve 6600GT ( MSIjeva ter Gigabyte-ova tiha kartica, ki je hlajena pasivno).

Vsi lastniki grafičnih kartic kanadskega giganta ATI pa se lahko veselite novih gonilnikov. Verzija 5.12 prinaša podporo dvojedrnim procesorjem (oz. večjedrnim), uporabniki pa se jezijo predvsem nad zamenjavo ATI Tray Tools s Catalyst Control Centrom.

Se ravnokar odločate za nakup novega AMD sistema, pa ne veste, ali bi počakali kakšne nove bonbončke ali pa bi težko prigarane denarce zapravili že sedaj? Morda pa vas zanima le, kakšne novosti pripravlja AMD v naslednjih letih. V obeh primerih si lahko ogledate enoleten oz. trileten načrt izdaje novih...

32 komentarjev

Electronic Arts bo ponudil odlomke glasbe iz znanih iger

GameSHOUT - Pri Electronic Arts so sklenili partnerstvo z Network Music Group, saj načrtujejo izdajo albumov z glasbo iz najuspešnejših EAjevih iger. Tako naj bi bili do konca leta 2005 na voljo soundtracki iz Medal of Honor, SSX, The Sims, NBA Live 2004, Battlefield 2: Modern Combat, itd.

Steve Schnur, ki tesno sodeluje s podjetjem EA, je zagotovil, da bodo v prihodnje ob izdaji iger takoj na voljo tudi albumi z glasbo, ponudili pa bodo tudi melodije za mobilne telefone. Vse skupaj bomo lahko kupili zgolj v spletnih prodajalnah - ponudba bo izključno digitalna, morda pa bodo izkoristili še prednosti iTunesa in v skladu z nedavnimi potezami Appla ponudili tudi mini posnetke. Več v originalni novici.

14 komentarjev

Spielberg se podaja v svet računalniških igric

ABC News - Steven Spielberg bo po poročanju ABC News svoje talente, ki jih je do sedaj s pridom izkoriščal v Hollywoodu, poskušal vnovčiti v svetu računalništva. S strokovnjaki podjetja Electronic Arts bo namreč razvil tri računalniške igre, o katerih trenutno ni še nič znanega, lahko pa upamo, da si Spielberg ne bo pokvaril ugleda. Kdaj točno bomo lahko digitalne umotvore nabavili, se ne ve, izid je predviden šele čez nekaj let. Več tukaj.

31 komentarjev

Red Alert 2 umaknjen s polic nekaterih trgovin

Voodoo Extreme - Ko poročajo fantje na Voodoo Extremu sta dve veliki ameriški nakupovalni verigi, Staples in Wal-Mart odločili do nadaljnega umakniti vse izvode Red Alerta 2 s svojih polic. Kot obrazložitev so navedli svoje mnenje, da se jim zdi neprimerno "v takih časih" prodajati igro z odprtimi scenami uničenja New Yorka...
Obenem pa je z igričarskega trga slišati, da je ustavljen razvoj marsikatere igre, ki je kot tematiko imela tretjo svetovno vojno ali karkoli podobnega dogodku z 11. septembra. Tako je potrjeno prestavljen izid Metal Gear Solida 2 zaradi končne scene, ki kaže uničenje New Yorka. Po nekaterih govoricah pa naj bi pod vprašaj bil postavljen celo dodatek z RA2, Yuri's Revenge.
Osebno še samo zmajujem z glavo. Da je šlo za strašen dogodek se strinjamo vsi, toda medijsko in politično napihovanje in pretiravanje dosega že prav neverjetne razsežnosti. Me prav čudi, da Američane niso motile igre s tematiko Vietnama (kjer so pobili cirka 2 milijona ljudi), Balkanskih vojn in podobnih...

5 komentarjev