»

Zaposlitev@Slo-Tech

Slo-Tech - Glede na trenutne rezultate ankete ter povpraševanja v forumu, vas bomo v kratkem času razveselili z zaposlitvenimi oglasi na strani.

V svojih profilih si lahko ogledate trenutni osnutek vprašalnika za podjetje, ki išče nove kadre. Vprašalnik bo potrebno izpolniti poleg oglasa (ki trenutno še ni na voljo), v katerem bo podjetje opisalo za kakšno delovno mesto trenutno išče kadre.

Zanima nas, katere podatke o podjetju samem bi še želeli videti v zaposlitvenih oglasih na Slo-Techu.

27 komentarjev

Splashtop Linux ob koncu leta na vseh ASUS matičnih ploščah

Geek - Podjetje ASUS bo na modelih celotnega razreda matičnih plošč P5Q od drugega četrtletja dalje pričelo nameščati posebno različico Splashtop Linuxa. Od konca leta dalje pa nameravajo s Splashtopom opremiti prav vse svoje matične plošče, ki bodo zapustile tovarno, kar je več kot milijon enot na mesec.

Uporabniki bodo lahko s pritiskom na tipko za vklop v trenutku naložili operacijski sistem, na katerem bodo lahko v nekaj trenutkih (brez dolgega čakanja na zagon klasičnega operacijskega sistema) s Firefoxom dostopali do svetovnega spleta ter uporabljali Skype. Več podrobnosti je na voljo v videu.

67 komentarjev

Mobilna zunanja grafična kartica

Daily Tech - Podjetje Asus je predstavilo prvo zunanjo grafično kartico za prenosne računalnike, imenovano XG Station. Na prenosni računalnik jo je mogoče povezati preko ExpressCard priključka, vsebuje pa PCI Express x16 režo za grafične kartice, kar pomeni, da je omogočeno menjavanje slednjih (standardni paket vsebuje Nvidia 7900GS). Izdelek ima vgrajen tudi LCD zaslon, ki prikazuje informacije o hitrosti ventilatorja in podobne podatke, za napajanje grafične kartice pa skrbi zunanji napajalnik. Cena zaenkrat še ni znana. Več lahko preberete v izvorni novici.

39 komentarjev

ASUS goljufa. Spet!

Riva Station - Verjetno se spomnite škandala z ASUSovimi gonilniki izpred kakšnega pol leta. Podjetje je namreč kupcem svojih grafičnih kartic v gonilnikih ponudilo možnost "izklopa sten" in žičnih modelov v popularnih 3D streljankah. Ta ASUSova poteza je naletela na ogročene reakcije ljubiteljev teh iger, ki že tako ali tako precej trpijo zaradi raznih goljufov, ki uporabljajo nedovoljene pripomočke. Tedaj je ASUS priznal napako ter zatrdil da bo prenehal z razvojem teh gonilnikov. No, kot bi rekli stari ljudje: zarečenega kruha se največ poje! Na Riva Station so objavili slikico, ki dokazuje, da se tudi v novih v11.01 gonilnikih skriva možnost izklopa sten in podobni bonbončki! Še več, Borsti...

7 komentarjev

Slo-Tech na TVju

Jaz - Heh, danes dopoldan me je poklical Sergio ves iz sebe in komaj izdavil, da smo bili predstavljeni na TVju. Yup ljudaki, v POP-TVjevi oddaji ŠKL je Slo-Tech bil omenjen v internet kotičku kot Slovenska stran o računalništvu. Aja, jutri ob 11.30 je ponovitev... seveda zahtevam, da se vsi drenjate pred TVji, najbolj zagrizeni pa si oddajo posnemite in jo potem vsakih par dni nostaalgično zavrtite. Aja, o vsej zadevi že poteka debata v Forumu in seveda ste vabljeni, da izrazite svoje mnenje.

2 komentarja

Novi vprašalnik

Jaz - Ok, Primož je končno porihtal administracijo skripte za vprašalnik, tako da sem lahko zamenjal vprašanja [:D]. Idejo za to anketo je prispeval Primož Ermenc, o podobnih temah pa smo razglabljali tudi v Forumu. Torej, katero hrano najraje prežvekujete ob prebiranju Slo-Techa, igranju igric in uporabi računalnika na splošno. Vprašalnik bo trajal kakšna dva do tri tedna, potem pa bomo presodili kaj je ultimativna hrana Slo-Techerjev!

5 komentarjev